Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Douro

Gekozen filters:
  1. Gouveio

1 product

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Barao de Vilar White Sweet Port
    Portugal, Douro

    Een bijzondere zoete witte port van wijnhuis Barão de Vilar die gemaakt is van enkel witte druiven. Deze port is een blend van verschillende portwijnen en heeft gerijpt in eikenhouten vaten genaamd “tonels”. Een bovenal fruitige port die het lekkerst is om flink gekoeld (8 tot 12 graden) te drinken als aperitief.

    Smaak - Vol
    Druif - Donzelinho, Gouveio, Malvasia, Vioshino
    17,98

1 product

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wijn uit Douro

De regio Douro is een unieke wijnregio met bijzondere groeiomstandigheden. Al eeuwenlang leveren de wijnboeren verfijnde portwijnen aan de hele wereld. Veel wijnexperts zijn het er over eens dat de Douroregio de potentie heeft om de beste tafelwijnen van Portugal te produceren.

Meer over wijn uit Duoro

Het wijngebied van de Port, gelegen aan de rivier de Douro die vanaf de Atlantische oceaan bij de stad Porto tot aan verder in Spanje loopt. Wijngaarden zijn gelegen op terrassen met leisteen en granietenbodems aan de steile hellingen langs de rivier.

De Douro regio kan worden opgedeeld in drie gebieden: Baixo Corgo, Cima Corgo en Douro Superior. Het gebied van de Baixo Corgo ligt het meest westelijk en is het koelst van de drie. Hier worden wijnen met een iets lichter karakter geproduceerd dan in de overige gebieden.

Port

Port dankt zijn naam aan de havenstad Porto, maar komt oorspronkelijk uit de Dourovallei. Je vindt hier een van de spectaculairste wijnlandschappen ter wereld met terraswijngaarden op steile graniethellingen. 's Zomers is het er brandend heet, 's winters ijskoud. De Dourovallei werd al in 1756 afgebakend en is daarmee het oudste gereglementeerde herkomstgebied ter wereld. Port is bij toeval ontdekt, toen drie eeuwen geleden de wijn per grote afstanden verscheept werd. Men voegde brandewijn als conserveringsmiddel. Zo werd het toevoegen van wijnalcohol tijdens de gisting ontwikkeld, hierdoor stopte de gisting en bleven er suikers over.

Port is een versterkte wijn. Door de gisting te onderbreken door toevoeging van wijnalcohol behoudt de wijn zijn restsuikers en krijgt hij tevens zijn relatief hoge alcoholpercentage. De wijn wordt niet gemaakt van een oogst jaar, maar er wordt een blend gemaakt van meerdere jaren om zo de kwaliteit constant te houden, vintage port is hiervan een uitzondering.

Andere wijnsoorten

Naast port komen er ook onversterkte wijnen uit de Douro. Deze wijnen hebben de rijpheid en concentratie gemeen met een goed port. Ze worden dan ook gemaakt van dezelfde druiven. De mooiste wijnen worden gemaakt van druiven van druivenstokken van meer dan 70 jaar oud, die erg populair zijn in Portugal zelf.

Een enorme hoeveelheid aan verschillende soorten inheemse druivenrassen zijn terug te vinden in Dourovalei, die in sommige wijngaarden ook door elkaar groeien. De wijnen kunnen wel van 80 verschillende druivensoorten gemaakt worden, maar meestal worden de touriga franca, tinta roriz, tinta barroca, touriga nacional en de tinto cão gebruikt.

1 gekozen filter
Naar boven