Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Oostenrijkse wijn

Gekozen filters:
  1. Riesling

1 product

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. K200003_2022_aut_von_waldschutz_riesling_reserve
    2022 | Oostenrijk, Kamptal

    In de hoogste wijngaarden van het prestigieuze Kamptal, staan de Rieslingstokken aangeplant die verantwoordelijk zijn voor deze prachtig verfijnde AUT von Waldschütz Riesling Reserve. Een handvol Riesling uit de andere topwijngaarden van de familie Waldschütz in Niederösterreich, geven deze aromatische witte nog meer schwung en een frisse opgewektheid. Knisperfris én vol en rijk dankzij de extra aandacht en tijd die de druiven kregen in de Oostenrijkse kelder. Fris als een alpenbeekje waarlangs vruchtenbomen in bloei staan. Om intens van te genieten.

    Smaak - Opwekkend
    Druif - Riesling
    20,98

1 product

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Oostenrijkse wijn

Wijn uit Oostenrijk is er in allerlei stijlen en staat voor zuiverheid en karakter. De wijnen onderscheiden zich stuk voor stuk door hun unieke smaak en hoge kwaliteit. De Oostenrijkse wijnindustrie balanceert de oude tradities met moderne vinificatietechnieken wat leidt tot klassiekers als de zoete Ausbruch en Strohwein en moderne wijnen als de heerlijk frisse en typisch Oostenrijkse Grüner Veltliner. 

Officieel zijn er vijfendertig druivenrassen toegestaan voor het maken van Oostenrijkse kwaliteitswijn, waarvan bijna tweederde wit is. De Grüner Veltliner is qua volume veruit het belangrijkst, gevolgd door Riesling. De beste wijnen van deze druiven komen uit het beroemde Wachau, Kamptal en Kremstal. Andere belangrijke Oostenrijkse druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Blaufränkisch, Blauer Zweigelt en Pinot Noir

Wijnbouw in Oostenrijk

De Oostenrijkse wijnen worden meestal gemaakt in het oosten en noordoosten van het land. Hier woont het grootste gedeelte van de bevolking en is het minder bergachtig dan in andere delen van het land. Het koelere klimaat zorgt hier voor droge witte wijnen en elegante, fruitige rode wijnen. Oostenrijkse wijnen zijn doorgaans fruitig, fris, hebben een relatief hoge zuurgraad en laag alcoholpercentage. Rijke en weelderige wijnen zul je hier minder snel vinden. 

Geschiedenis wijnland Oostenrijk

De wijnbouw in Oostenrijk gaat terug tot de Romeinse tijd. Er zijn aanwijzingen gevonden dat hier al zo’n 2000 jaar geleden wijnstokken werden aangeplant. De steile terrassen langs de Donau en zijn zijrivieren in Wachau en Kamptal werden gebouwd door monniken. Tot ver in de twintigste eeuw werd Oostenrijk vooral geassocieerd met zoete wijn gemaakt van Grüner Veltliner en Müller-Thurgau. 

Vandaag de dag wordt steeds meer wijn gemaakt in een droge, knapperige stijl. Die overgang naar droge wijnen is deels het gevolg van het antivries schandaal in 1985, waarbij antivries werd toegevoegd aan enkele bulkwijnen om de zoetheid te vergroten. Dit schandaal leidde tot een instorting van de Oostenrijkse wijnmarkt en het opstellen van strengere wijnwetten. Mede door deze strenge wijnwetgeving heeft de Oostenrijkse wijnindustrie zich weer hersteld en is nu een ware leider voor moderne Europese wijn op het gebied van kwaliteit en innovatie. 

1 gekozen filter
Naar boven