Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Amarone

Filteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Antica Viti Amarone della Valpolicella DOCG
    Antica Viti Amarone della Valpolicella DOCG
    2016 | Italië

    In de wijngaarden van het beroemde Veneto staan prachtige oude wijnstokken, waarvan de druiven voor deze Antica Viti Amarone afkomstig zijn. Die druiven gaan niet rechtstreeks van de stok naar het vat – waar de wijn tot twee jaar op smaak komt – maar worden eerst gedroogd. Dat geeft die sublieme en zwoele geconcentreerde smaken waar de Amarone zo bekend om staat. Een absolute topwijn uit Italië. Krachtig en toch zijdezacht. Beter wordt het niet.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Corvina, Corvinone, Rondinella
    Gratis retourneren
    31,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Amarone della Valpolicella

Amarone della Valpolicella is een van de meest geliefde Italiaanse wijnen op de markt. De wijn wordt gemaakt van deels ingedroogde druiven en dankt daaraan zijn zwoele en geconcentreerde karakter. De wijn is afkomstig uit het Italiaanse Veneto en is een van de meest prestigieuze rode wijnen uit de regio. Hoewel het enkele jaren kan duren om deze unieke wijn te maken, is dat het absoluut waard. Het resultaat is namelijk een adembenemend lekkere en complexe wijn.

Hoe wordt Amarone wijn gemaakt? 

De eerste Amarone wijnen kwamen nog geen eeuw geleden op de markt. In de jaren dertig van de vorige eeuw is de wijn namelijk pas voor het eerst ontdekt, toen een wijnboer een vat Recioto della Valpolicella was vergeten. De wijn wordt gemaakt van druiven die zijn ingedroogd, waardoor deze tot wel vijftig procent van hun vocht verliezen en zo een geconcentreerde smaak hebben. 

De wijn wordt gemaakt van een blend van drie inheemse Italiaanse druiven: Corvina, Rondinella en Molinara. De druiven worden als trossen geplukt en vervolgens zo’n drie maanden gedroogd. De suikers en de smaak worden tijdens het drogen geconcentreerder. Eenmaal gedroogd worden de druiven geperst en wordt de wijn enkele jaren in eikenhouten vaten gerijpt om zich zo verder te ontwikkelen. Afhankelijk van de wijnmaker kan deze vatrijping variëren van twee tot vijf jaar. 

Na het maken van de wijn worden de gedroogde druivenschillen overigens niet weggegooid. Deze worden hergebruikt om de standaard Valpolicella-wijnen meer power te geven. De druivenschillen gaan samen met de wijn in een vat waarbij de prachtige aroma’s en overgebleven tannines worden afgegeven en er zo een Valpolicella Ripasso ontstaat. 

Amarone Della Valpolicella Classico

Dan hebben we nog de ‘Classico’ variant. De term Classico kunt u bij zowel Amarone- als Chianti-wijnen tegenkomen. De wijnen uit de Classico regio’s worden beschouwd als enkele van de beste kwaliteitswijnen, omdat dit het oorspronkelijke druiventeelt gebied van die specifieke wijn was. Bij een Amarone della Valpolicella Classico heeft u een uitzonderlijke wijn in handen met smaken van intens donker fruit, chocolade en koffie.

Naar boven