Winkelwagen samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Rosé

Filter 25 resultaten

25 producten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Pagina
  1. Weingut Büchin Baden QW Rosé Trocken
    2020 | Duitsland, Baden

    Deze betoverende rosé van Weingut Büchin is een welkome aanvulling op elk tuinfeest! Prachtig zalmkleurig in het glas en betovert met zijn frisse, weelderige geur van aardbeien en exotisch fruit. De smaak is sappig en fris met een overvloed aan witte vruchten als meloen en grapefruit. De smaakbeleving culmineert in een lange, fruitige afdronk met een vleugje kruiden.

    Smaak - Droog & Fris
    Druif - Spätburgunder
    Normale prijs 11,99 Speciale prijs 8,99
    U bespaart
  2. Famille Meiland Rosé Pays d’Oc IGP Magnum
    2020 | Frankrijk, Languedoc

    Wijnen, wijnen, wijnen! En dat extra lang. Want deze verleidelijke rosé vol zomerfruit, een van de favorieten van de familie Meiland, is nu ook verkrijgbaar in een Magnum (1,5 L fles). Twee keer zoveel wijnplezier met deze overheerlijke zomerse wijn. Een verleidelijke rosé die niet alleen favoriet van de familie Meiland is, maar inmiddels ook bij onze klanten!

    Smaak - Intens & Fruitig
    Druif - Syrah, Cinsault, Grenache
    19,99
    • delivery
      Voor 14:00 besteld, morgen in huis
    • collection
      Gratis verzending vanaf 45,-
    • return
      Gratis retourneren
  3. Barao de Vilar - Rosé Port
    Portugal, Douro

    Deze prachtige donkerroze Port komt van familiehuis Barão de Vilar, een samenwerking van de grondleggers van de portmarkt: de families Kopke en Zeller. Met hun uitstekende kennis weten zij bijzondere Port te maken, zoals deze fruitige, zoete, krachtige en lichtkruidige Rosé Port van topkwaliteit (fles 50 cl.)

    Smaak - Intens & Fruitig
    Druif - Tinta Barroca, Tinta Cao, Tinta Francesca, Tinta Roriz, Touriga Nacional
    Normale prijs 9,98 Speciale prijs 7,99
    U bespaart
  4. Valleoscuro Rosé DOP Valles de Benavente
    Niet op voorraad
    2020 | Spanje, Castilla y León

    De Prieto Picudo is een druif die alleen in het Spaanse Castilla y Léon voorkomt en verantwoordelijk is voor mondvullend lekkere wijnen vol vers fruit en fijne kruiden. Dat lukt 'm perfect in zijn eentje en samen met Tempranillo zelfs op sublieme wijze. Vol en fris van smaak met uitbundig zomerfruit als aardbeien en frambozen. Kom maar op met die zonnige dagen!

    Smaak - Intens & Fruitig
    Druif - Tempranillo, Prieto Picudo
    Normale prijs 13,99 Speciale prijs 7,99
    U bespaart
  5. vi-a-agustina-garnacha-rosado-navarra-do
    Niet op voorraad
    2017 | Spanje, Navarra

    Naast de fluweelzachte Gran Reserva en prachtige Verdejo, mogen we u nu ook de fruitige Garnacha rosé van Viña Agustina aanbieden. Afkomstig uit het prachtige Navarra, wat bekend staat om zijn schitterende stijlvolle wijnen en grenst aan het beroemde Rioja gebied. De druiven voor deze rosé komen van de beste wijngaarden en zijn door een strenge selectieprocedure gekomen. Dat alleen eersteklas druiven zijn gebruikt voor deze Garnacha Rosado proeft u dan ook direct bij de eerste slok. Een wijn die de stijlvolle klassering van Navarra hoog weet te houden!

    Smaak - Intens & Fruitig
    Druif - Garnacha
    Normale prijs 9,99 Speciale prijs 4,99
    U bespaart

25 producten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Pagina

Rosé wijn

Geen zomermiddag is compleet zonder een heerlijk glas rosé. Rosé wijn is er in alle soorten en maten, van fris en droog tot intens en fruitig. Wij hebben een prachtig assortiment rosé wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden en gemaakt van diverse druivenrassen. Ontdek al het moois wat de verschillende wijngebieden ter wereld te bieden hebben op het gebied van rosé wijn. 

Meer over rosé

Rosé is de oudste wijnsoort in onze geschiedenis. De ontdekking van rode wijn is pas gedaan in de zeventiende eeuw. Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. De wijn heeft haar kleur te danken aan de duur waarin de druivenschillen van de blauwe druiven in contact staan met het kleurloze sap. Hoe langer dit contact, des te intenser de kleur van de rosé. 

Ook het druivenras speelt hier een grote rol in. De combinatie van deze twee zorgt voor een grote afwisseling aan kleuren en smaken: van een lichte en elegante borrel rosé tot een zoete, kruidige wijn. 

Hoe wordt rosé gemaakt? 

Nu we weten dat rosé wijnen van blauwe druiven worden gemaakt rest de vraag waarom deze wijnen een mooie roze blos hebben in plaats van een rode gloed. Om hier antwoord op te geven moeten we eerst kijken naar de manier waarop rode wijn wordt gemaakt. Hiervoor zijn drie methoden.  

Maceratie methode

Om een rode wijn te maken ondergaan de druiven een proces dat maceratie wordt genoemd. Hierbij wordt het uitgeperste sap gemengd met de druivenmost (een combinatie van de schil, geplette druiven, steeltjes en pitjes), waardoor aroma’s, kleur en tannines worden onttrokken. 

De meeste rosés worden gemaakt door de most in het maceratieproces te verwijderen. Hoe lichter de rosé, hoe korter deze dan in contact is geweest met de druivenmost. Deze methode is de meest voorkomende methode voor het maken van rosé wijnen en wordt veel gebruikt in regio’s als Provence en Languedoc-Roussillon. 

Saignée- en assemblagemethode

Twee andere, minder vaak voorkomende, methoden voor het maken van rosé zijn de Saignée-methode en de assemblagemethode. Bij de Saignée-methode wordt tijdens de eerste paar uur van het maken van rode wijn een deel van het sap afgetapt. 

Het overgebleven deel wordt zo geconcentreerder. Rosé is in dit geval dus eigenlijk een bijproduct. Deze methode is heel gebruikelijk in wijngebieden die fijne rode wijnen maken, zoals Napa en Sonoma. 

Mengmethode

Tot slot is er de mengmethode, ook wel assemblagemethode genoemd. Bij deze methode wordt een klein beetje rode wijn toegevoegd aan een vat met witte wijn. Deze methode is redelijk zeldzaam voor roséwijnen en is in de Europese Unie zelfs verboden. Alleen bij rosé champagne is dit toegestaan. 

Hoe smaakt rosé? 

De primaire smaken van rosé zijn rood fruit, citrusvruchten en bloemen. Dit is natuurlijk totaal afhankelijk van de soort druif of druiven waarvan de wijn is gemaakt. Zo zal een diepgekleurde Italiaanse rosé meer smaken van bijvoorbeeld sinaasappel en kersen hebben terwijl een zalmroze Provence Rosé gemaakt van Grenache eerder smaken van honingmeloen, citroen en selderij kan bevatten. 

Soorten rosé 

  • Syrah rosé

Syrah rosé is er in diverse kleuren, van diep roze tot licht paars. Maar het zijn vooral de aroma’s die kenmerkend zijn voor de Syrah rosés. Syrah rosé is een iets zwaardere rosé die je het beste ongeveer 20 minuten van te voren uit de koeling haalt. 

  • Grenache rosé

Grenache rosé heeft een Spaanse origine maar wordt sinds de veertiende eeuw in Frankrijk verbouwd en sinds de zeventiende eeuw in Châteauneuf-du-Pape. In ons assortiment hebben we heerlijke Grenache rosé wijnen. Bestel vandaag nog in onze webshop.

  • Merlot rosé

Merlot rosé heeft een zachte, fluwelige smaak. De rode Merlotdruif is onder meer te vinden in de regio Bordeaux en landen als Chili, Californië en Australië. Bekijk de Merlot rosé wijnen in ons assortiment.

  • Provence rosé

De meeste rosé wijnen worden in de Franse Provence gemaakt. Het is dan ook de oudste rosé regio. Wij hebben de lekkerste Provence rosé voor u uitgezocht. Bekijk ons aanbod van prachtige rosé uit de Provence. 

 

filters
Naar boven