Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Rosé

Filter 4 resultaten
Gekozen filters:
  1. Spanje

4 producten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Casa Safra Garnacha Tempranillo Rosado
    2022 | Spanje
    Waardering:
    90% 100 0
    (2)

    Casa Safra staat uitsluitend voor topkwaliteit en ook voor deze rosé zijn alleen de allerbeste Garnacha en Tempranillo druiven geselecteerd. Een perfecte keuze, want bij het proeven werden we direct verleid door een frisse en elegante wijn boordevol rood zomerfruit. 

    Smaak - Fris
    Druif - Tempranillo, Garnacha
    Normale prijs 11,49 Speciale prijs 5,99
    Je bespaart
    • Casa Safra Cava Brut Rosado
    • Casa Safra Cava Brut Rosado
    • Casa Safra Cava Brut Rosado
    Casa Safra DO Cava Rosado
    Spanje, Catalunya

    Al jarenlang hebben we de favoriete wijnen van Casa Safra in ons assortiment. Deze feestelijke knalroze bubbelende Cava Rosado van Casa Safra is met goud bekroond tijdens de Asia én Berliner Wine trophy 2020 en ontving een zilveren medaille tijdens de Mundus Vini 2020. Een schitterende rosé Cava met een mooie en verfijnde frisse mousse.

    Smaak - Stevig
    Druif - Garnacha, Trepat, Xarel-lo
    14,99
    • delivery
      Voor 14:00 besteld, morgen in huis
    • collection
      Gratis verzending
    • return
      Gratis retourneren
    • Villa de Adnos Rosado
    Bodegas Coviñas Villa de Adnos Bobal Utiel-Requeña DO Rosado
    2022 | Spanje, Utiel-Requena
    Waardering:
    87% 100 0
    (6)

    Indrukwekkende Rosado van het Spaanse wijnhuis Bodegas Coviñas. Hier bundelen lokale wijnboeren uit Utiel-Requeña hun krachten, met deze fonkelend frisse rosé als resultaat. Gemaakt van de druif Bobal, die in deze wijn zijn uitbundige en fruitige kant laat zien zonder z’n kruidige randje af te vallen.

    Smaak - Licht
    Druif - Bobal
    Normale prijs 9,79 Speciale prijs 4,99
    Je bespaart
  2. Calle Principal Tempranillo - Merlot Rosado
    Niet op voorraad
    2022 | Spanje, La Mancha
    Waardering:
    90% 100 0
    (6)

    Ervaring, traditie en veel liefde voor wijn zijn de bekende ingrediënten van wijnmaker Daniël Martin Cestero, die hij ook voor deze jonge en uitbundige rosé heeft gebruikt. Dit proef je absoluut terug in de intense smaken van rood fruit, rozen en lichte kruiden. Een heerlijke zomerwijn om goed van te genieten! 

    Smaak - Stevig
    Druif - Merlot, Tempranillo
    Normale prijs 11,98 Speciale prijs 5,99
    Je bespaart

4 producten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Rosé wijn: de wijn voor elk moment!

Rosé is er in allerlei soorten en maten, van fris en droog tot intens en fruitig. Geen zomermiddag is compleet zonder een glas heerlijke rosé. Wij hebben een prachtig assortiment rosé wijnen uit de meest toonaangevende wijnlanden, gemaakt van diverse druivenrassen. Ontdek al het moois wat Wijnvoordeel te bieden heeft op het gebied van rosé wijn.

Over rosé wijn

Rosé is de oudste wijnsoort in onze geschiedenis. Rosé wordt doorgaans gemaakt van blauwe druiven, uitzonderlijk en onder bepaalde regels in combinatie met witte druiven, en heeft haar kleur te danken aan de duur waarin de druivenschillen van de druiven in contact staan met het kleurloze sap. Hoe langer dit contact, des te intenser de kleur van de rosé. Ook het druivenras speelt hier een grote rol in. De combinatie van deze twee zorgt voor een grote diversiteit aan kleuren en smaken: van een lichte en elegante borrel rosé tot een zoete, kruidige wijn.

Hoe wordt rosé gemaakt?

Roséwijnen worden van blauwe druiven gemaakt, hoe komt het dat deze wijnen een mooie roze blos hebben in plaats van een rode gloed? Om hier antwoord op te geven moeten we eerst kijken naar de manier waarop rode wijn wordt gemaakt. Hieronder lichten we twee productiemethoden toe: 

maceratie methode

Het uitgeperste sap wordt gemengd met de druivenmost (een combinatie van de schil, geplette druiven, steeltjes en pitjes), waardoor er aroma’s, kleur en tannines worden onttrokken. De meeste rosés worden gemaakt door de most in het maceratieproces te verwijderen. Hoe lichter de rosé, hoe korter deze dan in contact is geweest met de druivenmost. Deze methode is de meest voorkomende methode voor het maken van roséwijnen en wordt veel gebruikt in regio’s als Provence en Languedoc-Roussillon. 

Saignée-methode

De andere, minder vaak voorkomende, methode voor het maken van rosé is de Saignée-methode. Bij deze methode wordt tijdens de eerste paar uur van het maken van rode wijn een deel van het sap afgetapt. Het overgebleven deel wordt zo geconcentreerd. Rosé is in dit geval dus eigenlijk een bijproduct. Deze methode is heel gebruikelijk in wijngebieden die fijne rode wijnen maken, zoals Napa en Sonoma.

Het smaakpalet van rosé

De belangrijkste smaken van rosé zijn rood fruit, citrusvruchten en bloemen. De smaak is afhankelijk van het druivenras dat gebruikt wordt tijdens het produceren van de wijn. Zo zal een diepgekleurde Italiaanse rosé meer smaken van bijvoorbeeld sinaasappel en kersen hebben terwijl een zalmroze rosé uit de Provence gemaakt van grenache eerder smaken van honingmeloen, citroen en selderij kan bevatten. 

De populairste soorten rosé:

Syrah rosé: 

Rosé wijnen gemaakt van het druivenras syrah hebben meestal een licht- of zalmroze kleur. Smaken van rood fruit zijn hier goed te herkennen. Denk aan aardbeien, rode bessen en framboos aangevuld met bloemige tonen, citrus en soms een vleugje kruiden.

Grenache rosé:

Rosé wijnen gemaakt van de grenachedruif hebben ook smaken van rood fruit, ze staan bekend om hun knisperende frisheid. Afhankelijk van de productiestijl en regio kunnen deze rosé wijnen variëren in zoetheid. 

Merlot rosé

Rosé wijnen van de merlotdruif hebben over het algemeen een fruitig en verfrissend smaakprofiel. Ze bevatten smaken en aroma’s van rood fruit, aangevuld met licht bloemige tonen.

Provence rosé:

De Provence in het zonnige Frankrijk wordt gezien als dé hofleverancier van rosé wijnen. In totaal telt de Provence negen verschillende appellaties waarvan Côtes de Provence en Coteaux d’Aix-en-Provence de grootste zijn. Côtes de Provence is voornamelijk bekend om zijn droge rosé wijnen gemaakt van grenache en carignan. In Coteaux d’Aix-en-Provence zijn mourvèdre, grenache en cinsault de belangrijkste druivenrassen. Deze wijnen staan bekend om hun delicate smaken, prachtig lichte kleur en perfecte frisheid. 

Welke rosé vind ik lekker?

Ontdekken welke rosé nou echt bij jouw smaak past? Doe onze smaakprofielentest. Je beantwoordt vijftien eenvoudige vragen en binnen één minuut volgt jouw persoonlijke uitslag. Zo ben je altijd verzekerd van de beste keuze. 

Wijn en spijs: wat eet je bij rosé wijn?

Rosé heeft over het algemeen een heerlijk fris en licht karakter, waardoor het toegankelijk is. Het is daarom een uitstekende keuze voor zomerse dagen of als aperitief. De wijn wordt heerlijk koel geserveerd en past perfect bij lichte gerechten zoals frisse salades, gevogelte, vis en zeevruchten. Toch zijn er ook rosé wijnen die wat meer body hebben en complexer zijn. Deze kunnen een stevige maaltijd goed aanvullen. Denk aan een droge rosé uit de Provence in combinatie met een heerlijk gegrild vleesgerecht. Voor de liefhebbers van kaas is rosé ook erg interessant. De wijn combineert goed met zachte kazen zoals geitenkaas of feta en daarnaast met licht gerijpte kazen zoals Gouda!

 

1 gekozen filter
Naar boven