Biologische wijn

Filteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Skoon-Chenin-Blanc-Western-Cape-(Organic)
    2016 | Zuid-Afrika

    Elegante biologische Chenin Blanc met een vriendelijk en volfruitig karakter. Deze jonge Skoon Chenin Blanc komt uit de regio Namaqualand aan de Zuid-Afrikaanse west kust. Chenin Blanc is een geweldige veelzijdige witte druif. In Zuid-Afrika is deze op z'n best en dat laat deze prachtige biologische Chenin Blanc maar al te goed zien door zijn intense geuren en smaken.

    Smaak:Levendig & Fris
    Druif:Chenin Blanc
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 7,99 Speciale prijs 5,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Skoon-Syrah-Western-Cape-Organic
    2015 | Zuid-Afrika

    Het is puur genieten van deze eerlijke en heerlijke Syrah vol donker fruit. Een heerlijke rode wijn, gemaakt in de klassieke stijl van de oude wijnwereld. Dat betekent dat deze biologische prachtwijn trakteert op bessenfruit, een pepertje én op subtiele houttonen. Deze mooie Syrah doet z’n naam absoluut eer aan!

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Syrah
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 7,99 Speciale prijs 5,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  3. Vitese-Nero-d'Avola-Sicilia-DOC-(Organic)-
    2017 | Italië

    Op Sicilië huizen enkele onbekende, inheemse druivenrassen met een eigen karakter waar we u graag kennis mee laten maken. Hier ontdekten wij de fruitige en sappige Nero d’Avola van Colombo Bianca. Biologisch gemaakt, bekroond met een medaille d’Argent en uitgeroepen tot organic master.

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Nero d'Avola
    Niet lekker, geld terug
    10,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
    • Poggio-Ridente-Piëmonte-DOC-Albarossa-(Organic)
    Poggio Ridente Piëmonte DOC Albarossa (Organic)
    2014 | Italië

    Poggio Ridente is een mooie fruitige en biologische rode wijn. De wijn is robijnrood van kleur en geurt heerlijk naar rood fruit en bosbessen. Heerlijk zacht in de mond met voldoende structuur. Een wijn die zich uitstekend leent om te worden gecombineerd met pasta’s met vlees- en champignonsauzen.

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Albarossa
    Niet lekker, geld terug
    19,98
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  4. Skoon-Sauvignon-Blanc-Western-Cape-Organic
    2016 | Zuid-Afrika

    Hip, fris en organic. Het is eerlijk en heerlijk genieten van deze stuivend frisse Sauvingon Blanc van de Zuid-Afrikaanse westkust. Biologische wijnboeren zorgen hier met passie voor een schone bodem en spatzuivere wijnen. Deze klaterend frisse Sauvignon Blanc is daar het smakelijke voorbeeld van. Puur en skoon!

    Smaak:Levendig & Fris
    Druif:Sauvignon Blanc
    Niet lekker, geld terug
    7,99
    Niet op voorraad
  5. Skoon-Merlot-Western-Cape-Organic
    2015 | Zuid-Afrika

    De Zuid-Afrikaanse westkust is wereldberoemd om de prachtige flora en fauna en natuurlijk om de overheerlijke wijnen. Deze biologische, de naam zegt het al, Skoon Merlot is er zo één. Eerlijk en heerlijk rood. Een smaakvolle Merlot met een pittig trekje dat goed in toom wordt gehouden door het vele rijpe fruit.

    Smaak:Licht & Fruitig
    Druif:Merlot
    Niet lekker, geld terug
    7,99
    Niet op voorraad

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Biologische wijnBiologische wijn

De wijn die biologisch verbouwd wordt zal op een zo natuurlijk mogelijke manier geproduceerd worden. De kwaliteit van de biologische wijnen is de laatste jaren enorm verbeterd. Prachtige wijnen gemaakt op een bewuste manier. Bekijk snel onze biologische wijnen!

Meer over Biologische wijn

Tegenwoordig leven we veel bewuster, we gaan steeds meer op zoek naar biologische producten. De vraag naar biologische wijn is dan ook steeds groter. De wijn die biologisch verbouwd wordt zal op een zo natuurlijk mogelijke manier geproduceerd worden.

Om biologische wijn te maken wordt er zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Ook wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van plantaardige of dierlijke mest in plaats van kunstmest. Vanaf augustus 2012 heeft Europese regelgeving het mogelijk gemaakt om officieel biologische wijn te maken en te etiketteren en zo dus herkenbaar te maken. De biologische wijn moet zich wel aan wettelijke regels voldoen, hierop zal ook toezicht gehouden worden.

Is biologische wijn gezonder dan normale wijn?

Op dit moment kan er niet gezegd worden dat biologische wijn gezonder is dan normale wijn. Uit sommige wetenschappelijke onderzoeken is wel naar voren gekomen dat biologische wijnen meer antioxydanten en minder tot geen sulfieten bevatten. Van antioxydanten wordt aangenomen dat ze het risico op beroertes en hart- en vaatziekten kunnen verlagen. Voor een pure smaak is biologische wijn een absolute aanrader!

Duurzame ontwikkeling in biologische wijn

De ziekten en plagen in de wijngaard worden als onevenwichtigheden gezien in het maken van wijn, wat voorheen veel meer voorkwam. In de biologische wijngaarden ontwikkelen nu minder ziekten en plagen omdat deze beter in evenwicht zijn. Om de gewassen sterker te maken worden er natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt zoals bijvoorbeeld algen en heermoes. Deze heermoes beschermt tegen schimmelziekten en de algen stimuleren de groei van de wortelen. Om de larven te bestrijden lopen kippen in de wijngaard rond en schadelijke insecten worden bestreden met bloemen, op deze bloemen komen vogels af.

Toch wordt er wel gebruik gemaakt van zwavel, dit is noodzakelijk om schimmelaantastingen tegen te gaan. Wel wordt dit in de biologische wijnbouw tot een minimum beperkt. Omdat er geen gebruik gemaakt kan worden van onkruidbestrijding wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke begroeiing. Soms wordt er zelfs gebruik gemaakt van schapen om het onkruid tegen te gaan.

Aan welk keurmerk herken ik een biologische wijn?

Deze is te herkennen aan het logo op de fles, (zie de afbeelding hiernaast). Sinds de oogst van 2012 mag een wijn biologische wijn worden genoemd als de druiven biologisch zijn geteeld en de wijnproducent zich bij het maken van de wijn ook aan de Europese regelgeving heeft gehouden. De druiven worden voor de oogst gecontroleerd op biologische wijnbouwprincipes voordat deze wordt gebotteld. Het biologische kenmerk geeft aan dat er geen sulfieten gebruikt worden, veel biodiversiteit wordt toegpast, veel biologische activiteit (micro-organismen) in de bodem, hergebruik van plantaardige en dierlijke restproducten, duurzaam gebruik van grond, water en lucht en minimale belasting van het milieu.

Plukken met de hand

De oogst en het sorteren van de druiven wordt veelal met de hand gedaan om zo minder schade aan de druiventrossen te krijgen en er zo minder kans is op schimmelvorming. De bereiding van de wijn zal verder vrijwel hetzelfde verlopen.

Wereldwijd zal er door de biologische landbouw het energiegebruik lager zijn en door doordat het arbeidsintensiever gaat de werkgelegenheid op het platte land om hoog, een nadeel hiervan is wel dat de prijs van de wijn hierdoor omhoog gaat.

Naar boven