Biologische wijn

Filteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Poggio-Ridente-Piëmonte-DOC-Albarossa-(Organic)
    Poggio Ridente Piëmonte DOC Albarossa (Organic)
    2014 | Italië

    Poggio Ridente is een mooie fruitige en biologische rode wijn. De wijn is robijnrood van kleur en geurt heerlijk naar rood fruit en bosbessen. Heerlijk zacht in de mond met voldoende structuur. Een wijn die zich uitstekend leent om te worden gecombineerd met pasta’s met vlees- en champignonsauzen.

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Albarossa
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 19,98 Speciale prijs 12,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
    • Skoon-Chenin-Blanc-Western-Cape-(Organic)
    Skoon-Chenin-Blanc-Western-Cape-(Organic)
    2016 | Zuid-Afrika

    Elegante biologische Chenin Blanc met een vriendelijk en volfruitig karakter. Deze jonge Skoon Chenin Blanc komt uit de regio Namaqualand aan de Zuid-Afrikaanse west kust. Chenin Blanc is een geweldige veelzijdige witte druif. In Zuid-Afrika is deze op z'n best en dat laat deze prachtige biologische Chenin Blanc maar al te goed zien door zijn intense geuren en smaken.

    Smaak:Levendig & Fris
    Druif:Chenin Blanc
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 7,99 Speciale prijs 5,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
  1. Vitese-Nero-d'Avola-Sicilia-DOC-(Organic)-
    2017 | Italië

    Op Sicilië huizen enkele onbekende, inheemse druivenrassen met een eigen karakter waar we u graag kennis mee laten maken. Hier ontdekten wij de fruitige en sappige Nero d’Avola van Colombo Bianca. Biologisch gemaakt, bekroond met een medaille d’Argent en uitgeroepen tot organic master.

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Nero d'Avola
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 10,99 Speciale prijs 6,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
    • Skoon-Sauvignon-Blanc-Western-Cape-WO-(organic)
    Skoon-Sauvignon-Blanc-Western-Cape-Organic
    2016 | Zuid-Afrika

    Hip, fris en organic. Het is eerlijk en heerlijk genieten van deze stuivend frisse Sauvingon Blanc van de Zuid-Afrikaanse westkust. Biologische wijnboeren zorgen hier met passie voor een schone bodem en spatzuivere wijnen. Deze klaterend frisse Sauvignon Blanc is daar het smakelijke voorbeeld van. Puur en skoon!

    Smaak:Levendig & Fris
    Druif:Sauvignon Blanc
    Niet lekker, geld terug
    7,99
    Niet op voorraad
    • Skoon-Syrah-Western-Cape-WO-(organic)
    Skoon-Syrah-Western-Cape-Organic
    2015 | Zuid-Afrika

    Het is puur genieten van deze eerlijke en heerlijke Syrah vol donker fruit. Een heerlijke rode wijn, gemaakt in de klassieke stijl van de oude wijnwereld. Dat betekent dat deze biologische prachtwijn trakteert op bessenfruit, een pepertje én op subtiele houttonen. Deze mooie Syrah doet z’n naam absoluut eer aan!

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Syrah
    Niet lekker, geld terug
    7,99
    Niet op voorraad
    • Skoon-Merlot-Western-Cape-WO-(organic)
    Skoon-Merlot-Western-Cape-Organic
    2015 | Zuid-Afrika

    De Zuid-Afrikaanse westkust is wereldberoemd om de prachtige flora en fauna en natuurlijk om de overheerlijke wijnen. Deze biologische, de naam zegt het al, Skoon Merlot is er zo één. Eerlijk en heerlijk rood. Een smaakvolle Merlot met een pittig trekje dat goed in toom wordt gehouden door het vele rijpe fruit.

    Smaak:Licht Licht & Fruitig& Fruitig
    Druif:Merlot
    Niet lekker, geld terug
    7,99
    Niet op voorraad

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Biologische wijn 

Biologische wijn wordt op een zo natuurlijk mogelijke manier gemaakt. De kwaliteit van biologische wijnen is de laatste jaren enorm verbeterd. Prachtige wijnen gemaakt op een bewuste manier.biologisch

Meer over biologische wijn

De vraag naar biologische producten is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dit geldt ook voor biologische wijn. Om biologische wijn te maken wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en zo veel mogelijk van plantaardige of dierlijke mest in plaats van kunstmest. Vanaf augustus 2012 heeft Europese regelgeving het mogelijk gemaakt om officieel biologische wijn te maken en te etiketteren. Biologische wijn moet aan wettelijke regels voldoen en hier wordt dan ook toezicht op gehouden.

Is biologische wijn gezonder dan normale wijn?

Of biologische wijn gezonder is dan gewone wijn is niet bewezen. Wel blijkt uit sommige wetenschappelijke onderzoeken dat biologische wijnen meer antioxidanten en minder sulfieten bevatten. Van antioxidanten wordt aangenomen dat ze het risico op beroertes en hart- en vaatziekten kunnen verlagen. Voor een pure smaak is biologische wijn een absolute aanrader.

Duurzame ontwikkeling in biologische wijn

In biologische wijngaarden ontwikkelen zich minder ziekten en plagen dan vroeger het geval was. Om de gewassen sterker te maken worden er natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt zoals bijvoorbeeld algen en heermoes. Deze heermoes beschermt tegen schimmelziekten en de algen stimuleren de groei van d wortelen. Om larven te bestrijden lopen er soms kippen in de wijngaard rond.

Toch word er wel gebruik gemaakt van zwavel. Dit is noodzakelijk om schimmelaantastingen tegen te gaan. Wel wordt dit in de biologische wijnbouw tot een minimum beperkt. Omdat er geen gebruik gemaakt kan worden van onkruidbestrijding wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke begroeiing. Soms zijn er zelfs schapen of geiten in de wijngaarden te zien om de groei van onkruid tegen te gaan.

Aan welk keurmerk herken ik een biologische wijn?

Deze is te herkennen aan het logo op de fles. Sinds de oogst van 2012 mag een wijn biologische wijn worden genoemd als de druiven biologisch zijn geteeld en de wijnproducent zich bij het maken van de wijn ook aan de Europese regelgeving heeft gehouden. De druiven worden voor de oogst gecontroleerd op de biologische wijnbouwprincipes voordat deze tot wijn worden gemaakt. Het biologische kenmerk geeft aan dat er geen sulfieten gebruikt worden, veel biodiversiteit wordt toegepast, veel biologische activiteit (micro-organismen) in de bodem, hergebruik van plantaardige en dierlijke restproducten, duurzaam gebruik van grond, water en lucht en minimale belasting van het milieu.

Naar boven