Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Alcoholvrije wijn

Filteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. noa sparkling wine
    Frankrijk
    NOA Sparkling alcoholvrij
    Waardering:
    100% 100 0
    (1)

    Laat die kurk maar knallen, of je nu de BOB bent of niet. Deze feestelijk bruisende NOA Sparkling uit de Provence is namelijk alcoholvrij en doet met zijn frisse en fruitige aroma’s, z’n mooie bloemige karakter en aangenaam pittige bubbels niet onder voor zijn alcoholhoudende collega’s. De perfecte en smaakvolle dorstlesser voor wie de alcohol, om welke reden dan ook, wil laten staan. Bruist als Champagne, smaakt als Prosecco en is met zijn fijne mousse de ideale gangmaker op elk feestje. Proost!

    Smaak:Bruisend & Fris
    Druif:Chardonnay, Ugni blanc, Airen
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 9,99 Speciale prijs 7,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Schloss Raggendorf Chardonnay Alcoholvrij
    Oostenrijk

    Moet u nog rijden, vroeg op of heeft u even geen zin in alcohol? Gelukkig is er dan deze heerlijke alcoholvrije Chardonnay! De wijn heeft een frisse en fruitige geur en dat geeft 'm een aantrekkelijk, verfrissend karakter. De fijne, fruitige smaak is goed in balans met de verkwikkende zuurgraad.

    Smaak:Levendig & Fris
    Druif:Chardonnay
    Niet lekker, geld terug
    8,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn is een goed alternatief voor mensen die graag een glas wijn drinken, maar zelf liever geen alcohol willen of mogen drinken. Alcohol vrije wijn wordt gemaakt zoals elke andere soort alleen wordt de wijn aan het eind van het proces ook nog gedealcoholiseerd. Het is dus echte wijn waar de alcohol uit wordt gefilterd. 

Dealcoholiseren

Begin 1987 is in Duitsland het idee ontstaan om wijn te de-alcoholiseren. Om een wijn alcoholvrij te maken wordt de wijn (in grote vaten) verwarmd tot 25-28 graden Celsius. De alcohol begint dan heel licht te verdampen, alsof je een glas wijn in de zon zet. Door middel van vacuüm worden de alcoholdampen aan de vaten met wijn onttrokken. Dit proces wordt drie keer herhaald. Na de derde keer blijft er maximaal 0,5% alcohol in de wijn zitten. Deze 0,5% is een (Europees) wettelijk maximum om een drank alcoholvrij te noemen. Tijdens dit proces blijven alle smaakstoffen van de wijn gewoon in de wijn zitten, de wijn zal dus niet anders gaan smaken.

Naar boven