Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Zinfandel: de trots van Californië


Het druivenras zinfandel is dé trots van Californië. In 1820 werd de druif vanuit de keizerlijke tuinen van Wenen naar Amerika gebracht en zo kwam hij in 1850 in Californië terecht. Vooral de Amerikaanse variant is bekend, maar de druif is ook populair in andere delen van de wereld, zoals Australië en Zuid-afrika. De druif lijkt erg op de populaire, Zuid-Italiaanse primitivodruif. De lekkerste wijnen van de zinfandeldruif bestel je voordelig en eenvoudig online bij Wijnvoordeel

De eigenschappen en smaak van zinfandel

Afhankelijk van de rijpheid van de druiven en de productiemethode kunnen wijnen van deze druif variëren van licht en fruitig tot vol en complex. Tijdens het rijpingsproces van deze druif maakt de intensieve fruitigheid gedeeltelijk plaats voor aroma’s van chocolade, koffie, toast, cacao en ceder. De wijnen hebben een mooie diep robijnrode kleur. Daarnaast staat de wijn bekend om zijn subtiele droogheid in de mond door zijn medium tot hoge tanninegehalte. Toch hebben de cabernet sauvignon en de syrah vaak een hoger tanninegehalte dan de zinfandel. De zinfandeldruif kan goed ouderen en heeft de neiging om zachter te worden met de tijd. Hij is geliefd om zijn fruitige smaakprofiel met tonen van zwarte bessen, bramen en kersen met een vleugje kruiden zoals peper en kruidnagel. De zoetheid van de wijn kan variëren afhankelijk van de producent en het type wijn, specifiek de wijnen van zinfandel uit Californië hebben vaak een wat zoetere smaak

Roséwijn van de zinfandel

Het sap van bijna alle blauwe druiven is vrijwel kleurloos. Het zijn de kleurstoffen in de schil die kleur geven aan een wijn. Hoe langer de schil in contact is met het sap uit de druif, bijvoorbeeld tijdens het persen of het gisten van de wijn, hoe meer kleur een wijn krijgt. Lang contact? Rode wijn. Kort contact? Je raadt het: een delicate rosé. Tijdens dit contactmoment kan een deel van de kleur- en smaakstoffen van de schil in het sap trekken, waardoor dus die mooie roze tint en heerlijke fruitigheid ontstaat. Zo wordt ook de zinfandeldruif gebruikt voor het maken van roséwijnen. Die kunnen variëren qua stijl van kurkdroog tot lichtzoet, met smaken van aardbei, framboos, watermeloen en een vleugje kruiden

Wijn en spijs: wat eet je bij zinfandel

De robuuste smaak van de rode wijn die wordt geproduceerd van deze druif past goed bij gegrild vlees, denk aan steak, hamburgers, varkenskarbonades en lamsvlees en zo ook bij gerechten van de barbecue zoals spareribs, pulled pork of heerlijke kippenvleugeltjes. Daarnaast is deze wijn een echte aanrader bij gerechten uit de Italiaanse keuken met tomatensaus, denk aan pasta, pizza en lasagne. Zinfandel gaat eveneens erg goed samen met pittige kazen. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: blauwe kaas, oude kaas of scherpe cheddar. Naast al dat heerlijke hartigs, matcht deze wijn ook goed met zoet zoals donkere chocolade

Vind ik zinfandel lekker?

Wil je ontdekken of zinfandel echt bij jouw smaak past? Dan hebben wij goed nieuws: dat kan met onze gratis smaakprofielentest. Je beantwoordt vijftien eenvoudige vragen en binnen één minuut volgt jouw persoonlijk uitslag. Zo ben je altijd verzekerd van de beste keuze. Doe de smaakprofielentest.

1 gekozen filter
Naar boven