Zinfandel

Filteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Peter Flemming Estates Zinfandel California
    2017 | Amerika

    Sinds 1820 is de Zinfandel druif de meest aangeplante druif in Californië en de trots van de meeste Californische Wijnhuizen. Ook bij het populaire wijnhuis Peter Flemming wisten ze wel raad met deze druif. Hier worden alleen de beste druiven geselecteerd en omgetoverd tot deze elegante krachtpatser.

    Smaak:Licht & Fruitig
    Druif:Zinfandel
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 11,98 Speciale prijs 5,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Sequoia Mountain - Zinfandel
    2017 | Amerika

    Wie Amerikaanse wijn zegt, zegt bijna in een adem Californië. Deze staat neemt namelijk in z’n eentje maar liefst zo’n negentig procent van de totale Amerikaanse wijnproductie voor zijn rekening. De enige echte eigen specialiteit is de Zinfandel. Een complexe wijn met power en indrukwekkende aroma’s.

    Smaak:Vol & Krachtig
    Druif:Zinfandel
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 9,98 Speciale prijs 6,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zinfandel wijn

Zinfandel is de trots van Californië en is net als de meeste Amerikanen een immigrant. In 1820 werd het druivenras vanuit de keizerlijke tuinen van Schloss Schönbrunn (Wenen) naar Amerika gebracht. In 1850 werd de druif vervolgens naar Californië vervoerd. Zinfandel is dezelfde druif als de Kroatische variëteit Crljenak en lijkt erg op de Zuid-Italiaanse druif Primitivo. De druif is vroeg rijp en door het forse suikergehalte hebben de wijnen een relatief hoog alcoholpercentage. 

Zinfandel rosé

Naast rode wijn wordt er van deze druif ook halfzoete rosé gemaakt, de zogenaamde White Zinfandel. In 1975 was witte wijn populairder dan rode wijn. Wijnmakers in Californië wilden op deze behoefte inspelen en probeerden een droge witte wijn van de druif te maken. De poging mislukte helaas en de uiteindelijke wijn was roze en zoet. De wijn werd alsnog op de markt gebracht en wijndrinkers vonden de wijn heerlijk. Tegenwoordig is White Zinfandel goed voor zo’n 85 procent van de geproduceerde Zinfandel.

Zinfandel druif

Zinfandelwijn heeft een hoge zuurgraad die vaak wordt omschreven als pittig. De smaak wordt, afhankelijk van de rijpheid van de wijn, gedomineerd door smaken als aardbei, bramen, aalbessen en rode bosbessen. Jonge wijnen onderscheiden zich door hun volle fruitige smaak. Tijdens het rijpingsproces maakt de intensieve fruitigheid gedeeltelijk plaats voor aroma’s van chocolade, koffie, toast, cacao en ceder. Omdat de druif een schil van gemiddelde dikte heeft, hebben de wijnen normaal gesproken een lager taninnegehalte dan bijvoorbeeld de cabernet sauvignon en de syrah.

Naar boven