Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Pinot Gris

Pinot Gris: het Franse broertje van de Italiaanse Pinot Grigio. Pinot Gris staat in veel wijnlanden aangeplant en groeit uit tot een geurige en goudgele wijn met een volle, soms zelf vettige smaak. Een heerlijk romige krachtpatser dus. En waar de frisse Pinot Grigio een lekkere lichte borrelwijn is, is de intense en volle Pinot Gris een heerlijke eetwijn.

  • Geur: peren, witte perzik en dito bloemen, honing en noten
  • Smaak: aroma’s van meloen, nectarine, zwoele kruiden een klein vetje
  • Serveren: bij 8 tot 10 graden
  • Perfect bij: vis, vis, vis en nog eens vis én een kruidig roergebakken kippetje

Pinot Gris komt oorspronkelijk uit de wijngaarden van de Bourgogne. Gris is letterlijk vertaald grijs in het frans en verwijst naar de lichtgrijze glans die de druiven vaak hebben. Van nature zijn de druiven laag in zuurgraad en hoog in suikers. De beste Pinot Gris-wijnen komen daarom uit de koelere wijnbouwregio's van de wereld. Met name de Elzas in het Noordoosten van Frankrijk en Baden en Pfalz in Duitsland zijn hierdoor de perfecte regio’s voor de Pinot Gris. In deze regio’s worden zowel erg droge als weelderig zoete wijnen gemaakt van de druif. 

Pinot Gris en Pinot Grigio

Tussen Pinot Gris en Pinot Grigio zit geen verschil. Het is exact dezelfde druif en ook van beide wordt een witte wijn gemaakt. Het enige verschil is de naam, en daarmee ook de herkomst van de druif. Pinot Grigio is hoe hij in Italië wordt genoemd en Pinot Gris is de Franse benaming. Ondanks dat het dus om dezelfde druif gaat staat deze wel in andere gebieden aangeplant. Het kan dus zijn dat wanneer je een Pinot Gris uit de Elzas en een Pinot Grigio uit Italië drinkt, je wel enig verschil proeft.

De Pinot Grigio uit Italië is doorgaans een lichte borrelwijn die perfect aansluit bij lichte maaltijden terwijl de Pinot Gris voller van smaak is en het daarom juist erg goed doet bij vis of gerechten met vis.

filters
Naar boven