Als u van grote, rode wijnen houdt dan is de Nebbiolo zeker een aanrader. Deze druif, afkomstig uit Noord-Italië, staat bekend om zijn krachtige, volle wijnen met genadeloze tannines. De druif is het meest bekend dankzij zijn bijdrage aan de beroemde Barolo en Barbaresco, twee van ‘s werelds meest vereerde wijnen.Â
Nebbiolo wijnen zien er niet alleen licht uit, ze ruiken ook licht. Ingehouden fruitaroma’s van pruimen, bramen, frambozen en kersen komen naar voren. Dat verandert echter op het moment dat u een slok van de wijn neemt. De tannines klampen zich vast aan uw tong, tanden en tandvlees en verrassen de mond met opvallende smaken van kersen, koffie, steranijs en leer. U kunt ook aroma’s van gedroogde vruchten ontdekken zoals pruimen of vijgen. Gerijpt op eikenhout ontwikkelt de wijn aangenaam zachte tannines.Â
Met een dusdanige hoeveelheid tannines kunt u deze wijn het beste combineren met maaltijden met een flink portie olie of vet. Denk aan typisch Italiaanse gerechten. Ook gaat Nebbiolo verrassend goed samen met hartige Chinese gerechten en de pittige Aziatische keuken.Â