Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

De lekkerste wijnen om het barbecue seizoen mee te vieren. Gebruik code GRILLGURU* en bestel de lekkerste barbecuewijnen met 25% korting. Santé, op een mooie zomer!

Wijntips bij zalm op de barbecue

Door zalm te bakken of te grillen, wordt de vettige structuur van de vis versterkt en krijgt de zalm een intensere smaak. Kies voor een wijn met kracht en frisheid! Ga voor voller met een houtgerijpte chardonnay of een frisse sauvignon blanc.

Wijntips bij witvis op de barbecue

Bij magere witvissen zoals kabeljauw, dorade, schelvis, tong en forel schenk je het liefst ook een lichte wijn. Lichte en frisse wijnen met levendige zuren zijn hierbij de perfecte smaakmakers. De keuze valt dan al snel op een wit exemplaar, maar een droge rosé is ook een heerlijke combinatie. Ga bijvoorbeeld voor een pinot grigio of een zachte en fruitige rosé. 

Wijntips bij rund op de barbecue

Gebraden rood vlees van het rund heeft structuur en is stevig van smaak. Rundvlees vraagt daarom om een stevige, tanninerijke wijn. De eiwitten in het vlees maken de tannines namelijk soepel. Biefstuk en entrecôte komen van het slankere deel van het rund, daar past een medium stevige wijn het beste bij zoals een Sangiovese of Barbera. Een rib-eye of t-bone steak bevat meer vet en vraagt om een grote wijn met veel tannine zoals een Barolo of Tempranillo.

    • Colle del Grifo Sangiovese
    2020 | Italië, Umbria
    Waardering:
    100% 100 0
    (1)
    Colle del Grifo Sangiovese
    Smaak - Opwekkend
    Druif - Sangiovese
    12,99

Wijntips bij lam op de barbecue

Lamsvlees is heerlijk zacht, smeuïg en vol van smaak. Lamskoteletten worden vaak kruidig geserveerd met rozemarijn, tijm, knoflook en honing. Bij deze Provençaalse bereiding past een lekkere wijn uit het zuiden van Frankrijk zoals een Côtes du Rhone. Ga je voor een mooie lamsbout, kies dan een mooie Bordeaux.

Wijntips bij vlees op de barbecue

Heb je een hele variëteit aan barbecue-gerechten gepland met hamburgers, worstjes en speklappen? Ga dan voor een wijn die goed past bij allerlei smaken. Bijvoorbeeld de allemansvriend en zomerwijn bij uitstek: een Provence rosé. Liever rood? Ga voor een Malbec of een Pinot Noir (die gekoeld overigens heerlijk is).

Wijntips bij pizza op de barbecue

Je wijnkeuze hangt af van de topping van je pizza. Hoe steviger de smaak, hoe steviger de wijn. Bij een pizza met frisse kazen zoals mozzarella en geitenkaas kies je voor een witte, frisse wijn zoals een pinot grigio. Bij pizza met zwaardere kazen en toppings kies je voor een rode wijn die veel zuren bevat zoals een Bardolino

Wijntips bij groente op de barbecue

Staan er lekker gekruide en gegrilde groenten op het menu? Zowel rood, wit als rosé is een goede optie. Ga voor een mooie Sangiovese of een rosé met een klein zoetje zoals Cinsault.

    • Colle del Grifo Sangiovese
    2020 | Italië, Umbria
    Waardering:
    100% 100 0
    (1)
    Colle del Grifo Sangiovese
    Smaak - Opwekkend
    Druif - Sangiovese
    12,99

*De getoonde acties zijn niet van toepassing op reeds geplaatste bestellingen. | Geldig t/m 30 september 2022 | Niet geldig op La famille Meiland wijnen, cadeaubonnen, outletwijnen en op reeds geplaatste bestellingen. | De code is niet in te wisselen i.c.m. andere actiecodes. | Maximaal 1 code per klant in te wisselen.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 10.260 reviews