Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Een lekkere wijn voor Pasen uitkiezen? Da’s een eitje. Helemaal met het handige overzicht hieronder, waarin we samen met jou de dag doornemen. Van ontbijt (lekker een bubbel op bed) en brunch tot borrel en diner: bij elk moment en elk paasgerecht past een wijn. Ja, zelfs bij ei.  Benieuwd naar die en andere wijn-spijscombinaties voor Pasen? We geven hieronder een aantal heerlijke voorbeelden en pakken als eerste dat gekookte eitje bij de oren.

Pinot Blanc, het echte vriendje van ei

Nou, daar gaan we: het enige wijnvriendje van een gekookt ei is de witte Pinot Blanc of z’n Italiaanse evenknie Pinot Grigio. Zo’n ei mag er dan wel simpel uitzien, het is geen makkelijke jongen. Als het op wijn aankomt dan. Want hoe fris en fruitig de wijn ook is, naast ei komt-ie vooral hard en zuur over. Ei is namelijk basisch, het tegenovergestelde van zuur. En die twee uitersten botsen, met als resultaat dat het natuurlijke zuurtje in wijn wel heel streng overkomt. De soepele Pinot Blanc met z’n zachte zuren is daarom de beste vriend van ei. En ei mag dan eenkennig zijn, Pinot Blanc is dat absoluut niet. Die laat zich ook maar wat graag combineren met andere paasgerechten als croissants met (kruiden)kaas, gerookte zalm, kalfsoesters, kip en konijn. En mag het allemaal wat luxer en feestelijker, ga dan voor Cava of Prosecco. Heerleik!

  1. 2019 | Duitsland
    Weingut Heinrichshof Pinot Blanc Trocken Mosel QW

    De heerlijk frisse Pinot Blanc van Weingut Heinrichshof is het zoveelste wijnsucces van de broer Peter en Ulrich Griebeler. Zij beschikken over wijngaarden op de steile leisteen hellingen in het Moezeldal, waar druiven opmerkelijk goed gedijen. Tel daar de enorme wijnkennis van beide broers bij, de elfde generatie van een gerenommeerde wijnmakersfamilie, en oprecht en onovertroffen wijnplezier is het resultaat. Dat geldt zeker voor deze geurige en fruitige Pinot Blanc met een aangenaam fris zuurtje, die een blijvende indruk achterlaat.

    Normale prijs 13,99 Speciale prijs 8,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Uitgebreid paasontbijt

Hoe begin je Pasen beter dan met ontbijt op bed? Lekker warm onder de wol, met croissantjes, een gekookt eitje, een ontbijtyoghurtje en een bakje fruit binnen handbereik. Echt feest wordt het met een glas verse jus én een fles bubbels. Met of zonder alcohol, dat is om het even. Ook erg lekker: de verse jus mixen met een scheut mousserende wijn. Zo maak je je eigen Mimosa, dé cocktail om de dag feestelijk mee te beginnen.

  1. Spanje
    El Real Cava D.O. Brut

    De druiven voor de El Real worden met de hand geplukt in de wijngaarden van Cava Masachs. Dit gerenommeerde familiewijnhuis maakt al sinds de vorige eeuw de prachtigste mousserende wijnen. Zo ook de El Real, een frisse Cava met een perfecte balans, die feestelijke momenten en mooie maaltijden tot een absoluut hoogtepunt brengt.

    Normale prijs 12,99 Speciale prijs 8,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Paasbrunch ideeën

Geen zin in kruimels in bed? Laat dat verwenontbijt voor wat het is en dek de tafel voor een gezellige paasbrunch. Met een eitje natuurlijk, al is de paasbrunch dé gelegenheid om ook te genieten van die andere typische voorjaarslekkernij: asperges! Verwerkt in een soep, in quiche of klassiek met een botersaus, ham en – daar is-ie weer – een eitje, de mogelijkheden met asperges zijn oneindig. Benieuwd naar welke wijn je daarbij schenkt? Kijk dan eens op onze wijn-spijs pagina die geheel is gewijd aan het goud uit Hollandse bodem. Bewaar je de asperges voor een later moment en kies je bij de brunch voor croissantjes, warme broodjes, smakelijk beleg, eieren en een typisch paasgerecht als quiche, ga dan voor een soepele en frisse witte wijn als Pinot Blanc uit de Elzas of een Sauvignon Blanc. Voorkeur voor rood? Dan zijn een lichte Pinot Noir of Beaujolais jouw favoriete paaswijnen.

Smaakvol paasdiner

Is Pasen voor jou hét feest van het voorjaar? Dan zet je natuurlijk asperges op tafel en wat is er dan smaakvoller dan een wijn die perfect combineert met het de Koningin der groenten? Pinot Blanc uit de Elzas is de beste en klassieke begeleider in het wit, in het rood is dat een Beaujolais of een Valpolicella. Welke wijn het best past, is echter afhankelijk van de manier waarop je jouw asperges serveert. Je leest er alles over op onze pagina wijn bij asperges.

Voert rood vlees de boventoon bij jouw paasdiner, denk aan zacht en smeuïg lamsvlees, dan adviseren we een rode wijn. Zo is een Côtes du Rhône hemels bij lamskotelet met Provençaalse kruiden en is een stevige Bordeaux, een Saint-Émilion bijvoorbeeld, de koningswijn bij lamsbout. Want hoe steviger het vlees, hoe steviger de wijn. Op onze wijn-spijs pagina over rood vlees lees je alles over de fraaiste combinaties.

En tover je zalm op tafel, dan laat je die natuurlijk zwemmen in witte wijn. Een volle Chardonnay uit Bourgogne bijvoorbeeld. Toch geldt ook hier dat de beste combinatie afhankelijk is van de manier waarop je de zalm bereidt. We doen je graag alles uit de doeken over de lekkerste wijn bij zalm.

  1. 2019 | Frankrijk
    Château Michel de Vert Lussac Saint-Émilion AOP

    Een grote wijn uit Bordeaux, van een groots wijnhuis. De Grand Vin de Bordeaux van Château Michel de Vert sleept al jaren grote prijzen en onderscheidingen in de wacht. Van deze nieuwe jaargang van de prachtige Lussac Saint-Émilion hebben wij dan ook grootse verwachtingen. De wijn, gemaakt van overwegend Merlot en een handjevol Cabernet Franc, dankt dat aan zijn zachte en soepele karakter vol frivool fruit. Jeugdigheid van oude wijnstokken. Wij worden er blij van! 

    Normale prijs 15,99 Speciale prijs 8,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

En die borrel dan? 

Laten we daar niet moeilijk over doen en gewoon lekker genieten van de wijn die je even daarvoor tijdens de brunch of het diner hebt opengetrokken. En wil je daar een lekker hapje bij serveren? Doe inspiratie op bij de paasgerechten hierboven. Of gebruik de leftovers van de paasbrunch of het diner, opgediend op een tapasplankje, in een borrelglaasje of op een fraaie lepel. Zo ziet je paashapje er feestelijk uit én weet je zeker dat-ie hemels smaakt bij de wijn waarvan je geniet. Fijne paasdagen!

Naar boven