Wijn bij de BBQ

Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Vergeet het bier, bij barbecueën hoort een lekkere wijn. Maar wat is nou de beste wijn om van die bbq-avond een bijzondere avond te maken? Dat ligt eraan wat er gaart op de grill, of het vlees au naturel op het rooster gaat of dat het uren op smaak is gekomen in marinade en welke sauzen er op tafel staan.

De basis is eenvoudig: witte wijn bij vis, wit vlees bij gevogelte en rode wijn of rosé bij rood vlees, wild, varken en langzaam gegaarde gerechten uit de Green Egg of Black Bastard. Hieronder een handig overzicht van welke wijn het best past bij welke bbq-gerechten en tot slot een paar tips om de barbecue nog gezelliger te maken.

Prachtige wijnen voor bij de BBQ

Wijn bij rundvlees van de barbecue

Rood vlees siddert van plezier op de barbecue als het weet dat het wordt gecombineerd met een smaakvolle en krachtige rode wijn. Zo een die hoog in de zuren zit, met krachtige tannines. Want u wilt niet dat de wijn wegvalt tegen het vlees. Balans is hier het toverwoord en de wijnen die het mooist in balans zijn bij rundvlees van de barbecue zijn:

  1. 2014 | Spanje
    Casa Safra Terra Alta DO Gran Reserva
    Waardering:
    70% 100 0
    (2)

    Wat een fantastische rode wijn is dit! Zonder twijfel één van de beste uit ons assortiment. Een perfecte smaakcombinatie van verse bosvruchten, zwart fruit, vanille, kruiden en fluweelzachte tannines zorgt voor een uitzonderlijke geconcentreerde wijn. In de afdronk zeer fruitig en kruidig. Een unieke Spaanse Gran Reserva van Casa Safra.

    9,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Wijn bij varkensvlees van de barbecue

Wijn bij spareribs

Spareribs van de barbecue, om je vingers bij af te likken. Vergeet ook die oude vertrouwde gast op de grill niet: de speklap. En wat te denken van die andere klassieker op de bbq, de varkenskarbonade. Deze vette vleessoorten laten zich perfect combineren met een krachtige Rosé, soepele rode wijnen en – waarom ook niet – een fles fijne bubbels:

Wijn bij pulled pork

Bent u de fijnproever die zijn varkensschouder of procureur acht uur laat garen op de barbecue? Dit culinaire hoogstandje en uw geduld kunnen het best worden beloond met een pracht van een wijn. Zo een die de krachtige smaak van de saus aankan en waarvan de tannines uw mond in stelling brengen voor die volgende hap:

  1. 2019 | Frankrijk
    XxX - Côtes de Provence AOP Rosé

    De XxX - Côtes de Provence rosé is geboren in Côtes du Provence, het gebied waar de beste rosé wijnen van Zuid-Frankrijk worden gemaakt. Deze bekroonde rosé is het best bewaarde geheim uit het hart van de Provence. Gemaakt van de drie eigenwijze druivenrassen Grenache, Cinsault en Syrah en bomvol smaken van rood zomerfruit. Een hemelse rosé om bij weg te dromen. 

    Normale prijs 13,99 Speciale prijs 8,99
    U bespaart
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Wijn bij hamburgers, worstjes en speklappen van de barbecue

Als de keuze reuze is, ga dan voor een ongecompliceerde wijn die past bij een scala aan smaken. Laat zware wijnen staan, evenals een wijn met veel zuren. Pak de allemansvriend bij uitstek: een Rosé uit de Provence. Ook een Pinot Noir, bij voorkeur licht gekoeld, kan de vleesschaal van de slager of uit de supermarkt prima aan. Dat wordt genieten dus met de volgende wijnen:

  1. 2019 | Frankrijk
    Pierre Baptiste Pinot Noir Cuvée de la Sélection Pays d'Oc

    Pierre Baptiste weet de Pinot Noir druif als geen ander in een heerlijk fruitig en zonnig jasje te steken. Hoewel de druif een koeler klimaat gewend is, kan hij de vele zonuren in Zuid-Frankrijk toch goed waarderen. Door de zorgvuldige selectie van Pierre is er een vriendelijke en zeer toegankelijke wijn ontstaan.

    10,99
    flessen
    Nu alvast bestellen. Dit product wordt op 09-12 verwacht

Wijn bij kip van de barbecue

Bij kip, het meest veelzijdige stukje vlees, past een scala aan wijnen. Leg je ‘m op de grill, dan is een kip een stuk eenkenniger. Al komen de liefhebbers van rode en van witte wijnen allebei aan hun trekken. Welke wijn het best past, is afhankelijk van de bereidingswijze. En voor welke wijn je ook kiest, zorg dat-ie goed is gekoeld:
  1. 2019 | Spanje
    Calle Principal Sauvignon Blanc Edicion Limitada

    De wijnen van Calle Principal hebben niet alleen lovende reacties van onze klanten ontvangen, maar wisten ook tal van medailles en onderscheidingen in de wacht te slepen. Die eer is deze overheerlijke Sauvignon Blanc, kakelvers uit de kelder van het Spaanse wijnhuis, nog niet ten deel gevallen. Maar daar kunnen we op wachten. Want ook deze Calle Principal Sauvignon Blanc Edicion Limitada is weer zo’n sublieme frisse wijn vol finesse en smaakvol tropisch fruit. Rijp en stijlvol. Een aanrader!

    9,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Wijn bij vis van de barbecue

Van forel tot tonijn en van zalm tot garnalen: het kan allemaal op de grill. Ingesmeerd met olie of als pakketje, eventueel met groenten en kruiden, in aluminiumfolie; vis op de barbecue is altijd een succesnummer. De juiste wijn maakt het feest compleet. Maar zo veel vissoorten, zo veel wijncombinaties. Daarbij geldt de vuistregel: hoe vetter de vis en hoe uitgesprokener van smaak, hoe krachtiger de wijn.

Witvis en schaal- en schelpdieren

Zalm

  1. 2019 | Spanje
    Requevin Bobal Utiel-Requena DO Rosado
    Waardering:
    100% 100 0
    (2)

    Een heerlijk fruitige rosé met maar liefst twee gouden medailles op zak. De wijn komt uit het zonnige Utiel-Requena, afkomstig van het gerenommeerde wijnhuis Coviñas. Een wijnhuis dat ontstond in 1965 toen de belangrijkste bodega's in Requena hun krachten bundelden om samen de mooiste wijnen uit de regio te maken. En daar zijn ze met vlag en wimpel in geslaagd met deze heerlijke rosé vol fruitige aroma's. 

    9,99
    Niet op voorraad

Onze tips voor de perfecte BBQ

Tot slot enkele algemene adviezen om lang en uitgebreid te kunnen genieten van die gezellige barbecue.

Schenk de wijn niet te warm

In dat geval kan de smaak van de alcohol overheersen en dat is zonde! Leg die witte wijn en rosé dus op tijd in de koelkast en zet een wijnkoeler of, ook gezellig, een bak met ijswater op tafel. Daar mag die fles rode wijn ook best even in. Want ook rode wijnen mogen licht gekoeld, tussen 16 en 18 graden, worden geschonken.

Serveer wijnen met een niet al te hoog alcoholpercentage. 

Tenzij je het leuk vindt dat je gasten na een paar glazen op tafel dansen. Liever iedereen met beide benen op de grond houden en toch lekker kunnen doordrinken terwijl de zon aan de hemel staat? Kies dan voor een wijn met een alcoholpercentage onder de 13,5 procent.

BbqBbq
Naar boven