2018 | Duitsland, Baden

Weinhaus Buchin Weissburgunder trocken

Een droge volle witte Duitse wijn met rijke smaak. Prachtig goudgeel van kleur. De geur is fruitig met indrukken van mirabellen en kastanjes. Frisse sappige volle smaak met tonen van rijpe appels en pruimen. Lange aromatische afdronk met frisse zuren die goed in balans is.

12,99
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Weissburgunder
Smaakprofiel: Droog & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Klassieke Duitse Weissburgunder trocken

Een droge volle witte Duitse wijn met rijke smaak. Prachtig goudgeel van kleur. De geur is fruitig met indrukken van mirabellen en kastanjes. Frisse sappige volle smaak met tonen van rijpe appels en pruimen. Lange aromatische afdronk met frisse zuren die goed in balans is.
Serveertips
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandDuitsland
DruivensoortWeissburgunder
RegioBaden
SmaakprofielDroog & Krachtig
Alcoholgehalte12.00
Jaargang2018
Serveertemperatuur9-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer4260270310032
Art.nr.598008
Reviews
Weinhaus-Buchin-Weissburgunder-trocken
Frisse sappige volle smaak met tonen van rijpe appels en pruimen.

Weissburgunders zijn door hun frisse zuren en fruitigheid, ideale eetwijnen. Buiten Duitsland noemt men de Weissburgunder Pinot Blanc en in Italië Pinot Bianco. Behalve in Duitsland is de Weissburgunder ook in diverse buurlanden te vinden. In Frankrijk is dat onder de benaming Pinot Blanc, in Italië als Pinot Bianco. In Duitsland is de Weissburgunder zeer populair. Ruim 3500 hectare (3% van het totaal), is aangeplant met dit druivenras. Met ruim 1100 hectare is Baden het gebied van de Weissburgunder, evenals de Pfalz met ruim 800 hectare en Rheinhessen met ruim 700 hectare.

Weinhaus Büchin

Weinhaus Büchin is een jong bedrijf dat is opgericht in 2007 door Markus Büchin en zijn oom Manfred Büchin. Markus wist al op jonge leeftijd dat hij wijnmaker wilde worden en dit kwam vooral door zijn grootvader. Deze zei op een dag tegen Markus: ‘Wil je een uur gelukkig zijn, wordt dan dronken. Wil je een dag gelukkig zijn, dan moet je trouwen. Wil je je leven lang gelukkig zijn, word dan wijnmaker’ (getrouwd is hij trouwens ook).

Markus en Manfred Büchin zijn begonnen met een perceel van ongeveer 2,5 ha. Het bedrijf groeit gestaag en heeft tegenwoordig al 12,5 ha rondom de wijnregio Markgraeflerland. Vinificatie op een ecologische manier staat hoog in het vaandel bij Weinhaus Büchin. Bestrijdingsmiddelen en toevoegingen worden waar mogelijk vermeden en de druiven worden met de hand geplukt. Keer op keer bewijst Weinhaus Büchin dat het fantastische wijnen maakt die naar meer smaken!

Naar boven