2017 | Duitsland, Baden

Weinhaus Buchin - Gutedel Trocken

Jonge verfrissende droge witte wijn uit Duitsland. Strogeel van kleur met een gouden rand. De geur is fris en fruitig met indrukken van peren en exotisch fruit. Frisse, droge smaak, met sappige en kruidige indrukken van appels en bloemen en iets notige van smaak. Lange aromatische afdronk die goed in balans is.

12,99
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Gutedel
Smaakprofiel: Levendig & Fris Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Verfrissende Gutedel Trocken uit Duitsland

Jonge verfrissende droge witte wijn uit Duitsland. Strogeel van kleur met een gouden rand. De geur is fris en fruitig met indrukken van peren en exotisch fruit. Frisse, droge smaak, met sappige en kruidige indrukken van appels en bloemen en iets notige van smaak. Lange aromatische afdronk die goed in balans is.
Serveertips

Serveertips zijn op dit moment nog niet beschikbaar 

We zijn druk bezig om u te voorzien van handige serveertips! 

Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandDuitsland
DruivensoortGutedel
RegioBaden
SmaakprofielLevendig & Fris
Alcoholgehalte12.00
Jaargang2017
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2020
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingSchroefdop
Zuurtegraad4 g/l
Restsuikergehalte5
EAN-nummer4260270310056
Art.nr.598037
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Weinhaus-Buchin---Gutedel-Trocken
De geur is fris en fruitig met indrukken van peren en exotisch fruit.

In Markgräflerland in het zuiden van Baden in Duitsland staat maar liefst 1100 hectare Gutedel aangeplant. Samen met het aangrenzende Elzas en Zwitserland wordt dit ook wel de "Gutedel driehoek" genoemd. Roter Gutedel en Weisser Gutedel worden in dit gebied verbouwd. Weisser Gutedel brengt sappige en toegankelijke witte wijnen voort met indrukken van noten en hooi. Het is een makkelijke druif om te verbouwen, de druif gedijt goed op allerlei locaties als hij maar beschut is tegen de koude winden. De aantrekkelijkheid van deze druif is de neutrale smaak, daardoor komen terroir, bodem, microklimaat en ligging van de wijngaard onmiskenbaar in de wijn tot uiting.

Weinhaus Büchin

Weinhaus Büchin is een jong bedrijf dat is opgericht in 2007 door Markus Büchin en zijn oom Manfred Büchin. Markus wist al op jonge leeftijd dat hij wijnmaker wilde worden en dit kwam vooral door zijn grootvader. Deze zei op een dag tegen Markus: ‘Wil je een uur gelukkig zijn, wordt dan dronken. Wil je een dag gelukkig zijn, dan moet je trouwen. Wil je je leven lang gelukkig zijn, word dan wijnmaker’ (getrouwd is hij trouwens ook).

Markus en Manfred Büchin zijn begonnen met een perceel van ongeveer 2,5 ha. Het bedrijf groeit gestaag en heeft tegenwoordig al 12,5 ha rondom de wijnregio Markgraeflerland. Vinificatie op een ecologische manier staat hoog in het vaandel bij Weinhaus Büchin. Bestrijdingsmiddelen en toevoegingen worden waar mogelijk vermeden en de druiven worden met de hand geplukt. Keer op keer bewijst Weinhaus Büchin dat het fantastische wijnen maakt die naar meer smaken!

Naar boven