2023 | Duitsland, Moezel

Heinrichshof Weissburgunder Trocken

Opslaan

De heerlijk frisse weissburgunder van Weingut Heinrichshof is het zoveelste wijnsucces van de broer Peter en Ulrich Griebeler. Zij beschikken over wijngaarden op de steile leisteen hellingen in het Moezeldal, waar....

 

Meer Lezen
Smaak Licht
Druif Weissburgunder
19,98
119,88 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Inhoud
Specificaties
Reviews 4

Spatzuivere weissburgunder

Prachtige bleekgele weissburgunder met een prachtige zilveren glans, gemaakt in die fijne stijl waar de gebroeders Griebeler zo bekend om staan. Dat levert een mooi en geurig glas wijn op, van waaruit de aroma’s van gele appel en peer opstijgen. Heerlijk aangevuld met de romige geuren van geroosterd hout, opgedaan in de traditionele grote eikenhoutenvaten waar een deel van de druiven vier maanden heeft doorgebracht. Ook in de mond de fijne en rijpe smaken van gele appel, meloen, mandarijn en subtiele houttonen. Een klein zoetje klinkt door, maar wat vooral beklijft is de sappigheid en de sublieme frisheid. Spatzuiver en sappig. Weergaloos lekker.
  • Https& Tong
  • Https& Garnalen
  • Https& Gegrilde vis
  • Https& Asperges
  • Https& Kaasfondue
Flesinhoud0.75
WijnsoortWitte Wijn
LandDuitsland
DruivenrasWeissburgunder
RegioMoezel
Smaakprofiel Licht
Jaargang2023
Alcoholgehalte12 %
ClassificatieQW Mosel
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2026
AllergenenSulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer4260453170255
Art.nr.K201206
''Klassiekers van een nieuwe generatie''

Weingut Heinrichshof ligt in een van de oudste en meest indrukwekkende wijngebieden ter wereld: het Moezeldal, waar wijngaarden zijn aangelegd op ongelooflijk steile hellingen. De grond op die steile en zonnige hellingen is bedekt met leisteen, die in de winter door de wijnboeren uit de rotsen worden gehakt en daarna worden verspreid in de wijngaard. Hier houden ze in de zomer de bodem vochtig en slaan overdag warmte op, die ’s nachts wordt afgegeven aan de druivenstokken. Bovendien geeft het leisteen die unieke smaak en karakter aan wijnen uit het Moezeldal. De broers Peter en Ulrich Griebeler steken de handen hier flink uit de mouwen. “Want als je goede droge wijn wilt maken in de Moezel, moet je in de wijngaard werken”, zegt Peter daarover. Iets anders is op de praktisch onneembare hellingen, de zogenaamde Steillagen, amper mogelijk. Waar elders dergelijke steile helling worden bestempeld als ‘te moeilijk om te bewerken’, zien Peter en Ulrich de enorme kwaliteit van het gebied met z’n uitzonderlijke geografische liggen en ideaal microklimaat. Met kleine kratten beklimmen de broers daarom de bekende hellingen in Zeltingen om handmatig de druiven te oogsten in hun wijngaarden in Sonnenuhr, Scholssberg en Himmelrich.

Wijnfamilie Griebeler

De broers Peter en Ulrich zijn telgen uit de beroemde wijnfamilie Griebeler. Zij vormen de elfde generatie wijnmakers en laten een frisse wind waaien door Weingut Heinrichshof, zonder daarbij de lange familietraditie uit het oog te verliezen. Het is dan ook niet voor niets dat een gravure van rond 1900 van hun wijngaarden in Zeltingen de etiketten sieren van hun bijzondere wijnen. De broers kregen de geheimen van het wijnmaken met de paplepel ingegoten, de fijne kneepjes leerden ze op gerenommeerde landgoederen. Peter bij Weingut Fritz Haag in de Moezel, Ulrich ging in de leer bij Müller-Catoir, het bekendste wijnhuis in het eveneens Duitse Pfalz. Nadat beiden vervolgens een wijnbouwopleiding afrondden, namen de broers in 2014 het drie hectare grote familiebedrijf over en breidden dat met nog eens vier hectare uit. Riesling domineert in de wijngaarden, waar ook Dornfelder, Müller Thurgau, Pinot Noir en Pinot Blanc staan aangeplant. Na de handmatige oogst – werken met machines is onmogelijk op de steile hellingen – ondergaan de druiven een zachte persing om het unieke karakter van de Moezeldruiven te behouden. De ontwikkeling vindt plaats deels in tanks en deels in klassieke eikenhouten vaten. Hier blijft de droesem in contact met de wijn zodat de verfijnde aroma’s en smaken optimaal aanwezig blijven. Het is dankzij die manier van werken dat Weingut Heinrichshof klassieke en onwaarschijnlijke lekkere wijnen presenteert. Fruitig en elegant, met rijke aroma’s en fijn van smaak.