• Water-Dancer-Cabernet-Sauvignon---Merlot-Australia
2018 | Australië, Western Australia

Water Dancer Cabernet Sauvignon - Merlot Australia

Waardering:
100% of 100

Het prestigieuze Willow Bridge Estate, waar deze heerlijke sappige rode wijn wordt gemaakt, behoort tot de beste wijnhuizen van Australië. Niet voor niets kreeg de wijn goud op de Portugal Wine Trophy 2019 en gaf wijncriticus James Halliday het wijnhuis in de Ferguson Vallei vijf rode sterren. De hoogst haalbare score, die alleen wordt toegekend aan excellente wijnhuizen die met de regelmaat van de klok uitmuntende wijnen maken. Deze royale rode blend van Cabernet Sauvignon en Merlot is er met recht zo één.

12,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache
Smaakprofiel: Soepel & Rond Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews 1
Proefnotitie

Houtgerijpte klassieker uit de Nieuwe Wereld

Van de spectaculaire wijngaarden op de heuvels rondom de Ferguson Vallei komen de Cabernet Sauvignon en de Merlot die deze Water Dancer niet alleen de prachtig dieprode kleur geven, maar ook de klassieke geuren van zwarte bessen, bramen en fijne gedroogde kruiden. Rijping op Frans eikenhout voegt daar in de mond rijpe pruimen en een vleug chocolade aan toe. Goed uitgebalanceerde wijn met zachte tannines. Gemaakt om nu van te genieten of om tot zes jaar weg te leggen in de kelder, voor wie houdt van meer volwassen rood.
Serveertips
  • Biefstuk
  • Ratatouille
  • Edam
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandAustralië
DruivensoortCabernet Sauvignon, Grenache, Merlot
RegioWestern Australia
SmaakprofielSoepel & Rond
Jaargang2018
Alcoholgehalte13.50
Houtrijping4-6 maanden
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer19327902000203
Art.nr.650458
awards
  • Water-Dancer-Cabernet-Sauvignon---Merlot-Australia
Reviews 1
Water-Dancer-Cabernet-Sauvignon---Merlot-Australia
Houtgerijpte klassieker uit nieuwe wereld van bekroond wijnhuis!

Als zoon van een akkerbouwer besloot Jeff Dewar, samen met zijn vrouw Vicky, zijn horizon te verbreden en zijn droom na te jagen: het maken van prachtige wijnen. Na hun eerste bezoek aan de Ferguson Vallei in 1996 waren ze overtuigd van de potentie van het gebied, dat enkele decennia geleden slechts een paar kleine wijngaarden telden. Een jaar later verdeelden ze hun eerste wijnstokken over zo’n 100 hectare wijngaard om daar een jaar later nog eens 50 hectare aan toe te voegen. Dat maakte Willow Bridge Estate tot het grootste wijnhuis in het gebied, dat tot die tijd een vrij onbekende regio was. Hun vertrouwen in de Ferguson Vallei, met het uitstekende klimaat en de goede bodemgesteldheid, bleek terecht. Willow Bridge geldt tegenwoordig als een van de beste wijnhuizen uit de wijnregio. De vijf rode sterren van wijncriticus James Halliday bevestigen dat. De criticus baseert zijn oordeel namelijk niet alleen op de huidige prestaties, maar kijkt ook naar de geschiedenis van het wijnhuis, de manier waarop de wijnen worden gemaakt en de kwaliteit van wijnen uit voorgaande wijnjaren. En die zijn, ook volgens Halliday, keer op keer uitmuntend!

Veeleisende druif

Over wijnen valt heel veel te vertellen, net als over druiven en wijnhuizen. Prachtige verhalen over oude wijnstokken, familietradities en bijzondere vinificatiemethoden. In het geval van de Australische Merlot gaan de dingen net even anders. Geen woeste zeereis van de Bordeaux naar Down Under, maar gewoon ingevlogen vanuit Californië. Is dat erg? Welnee! Want wat doet een rijke geschiedenis ertoe als het maar om één ding gaat: de kwaliteit van de wijn. Oké, de wijnmakers in Australië hebben even geworsteld met de blauwe druif. Merlot geeft namelijk niet als vanzelf een opbrengst als bijvoorbeeld Grenache of Shiraz. De druif stelt hoge eisen aan het terroir en verlangt vakmanschap van de wijnmaker. De Ferguson Vallei in Western Australia voldoet aan de klimatologische eisen die de diva onder de druiven stelt. De wijnmakers van Willow Bridge Estate vertroetelen haar en weten de volle potentie van de druif te benutten. Dat lukt ze ook met de Cabernet Sauvignon, die minder noten op de zang heeft. Vooruit, als de behandeling de druif niet aanstaat, kan de Cabernet Sauvignon ouderwets streng worden. In de handen van de familie Dewar bewijst de druif zijn status als nobele variëteit echter. Zeker in een blend met Merlot. Samen creëren ze deze Water Dancer die een plek verdient in de collectie van iedere wijnliefhebber. 

Naar boven