Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Kerstmenu wijnvoordeelKerstmenu wijnvoordeel

Hoofdgerecht: Vegetarische Wellington met Haricot Verts en stoofpeertjes

Een ultieme kerstklassieker is Beef Wellington. Heerlijk in combinatie met Haricot Verts en stoofpeertjes. In deze variant laten we het vlees achterwege en vervangen we dit door kastanjechampignons, ui, blauwe kaas en walnoten. Fantastisch in combinatie met de Viña Decana Utiel-Requena Reserva DOC. 

 

Onze wijnsuggestie: 

vegetarische wellingtonvegetarische wellington

Wat heeft u nodig:

Voor de stoofpeertjes:

  • 8 tot 10 stoofperen
  • 250 ml volle rode wijn
  • 250 ml water
  • Schil van 1 citroen
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 kruidnagels
  • Kaneelstokje

Voor de Wellington:

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 125 gram Blue Stilton kaas
  • 50 gram walnoten
  • 400 gram spinazie
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 eierdooier
  • Verse tijm
  • 100 ml water
  • Klontje boter




Voor de Haricot Verts: 

  • 500 gram Haricot Verts
  • 1 ui, fijngesneden
  • 40 gram gehakte walnoten
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Nootmuskaat



Hoe maakt u het:

Begin met de stoofpeertjes:

Doe de wijn, citroenschil, suiker, kruidnagel en het kaneelstokje in een pan en breng aan de kook. Schil de stoofperen. Leg de stoofperen in de pan en voeg 250 ml water toe. Laat de peren zo’n 30 minuten stoven tot ze zacht zijn. Zet na 30 minuten het vuur uit en verwarm de stoofperen voor u ze opdient nog enkele minuten. 

Ga ondertussen aan de slag met de Wellington: 

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Fruit de uien met de knoflook in een pan samen met de boter. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat zo’n 10 minuten sudderen.
  3. Snijd de kastanjechampignons en bak in boter voor zo’n 10 minuten. Voeg de champignons toe aan de ui en knoflook. Let op: een groot deel van het vocht moet verdampt zijn. Voeg wat takjes tijm toe en laat nog 10 minuten sudderen. Roer af en toe door.
  4. Bak ondertussen de spinazie tot deze geslonken is en laat goed uitlekken.
  5. Meng vervolgens de gemalen walnoten met het champignonmengsel. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  6. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Verdeel in het midden de spinazie, dan de champignons en brokkel de blauwe kaas eroverheen. Vouw goed dicht en bestrijk met eigeel. Plaats 30 minuten in de oven.

Als de Wellington bijna klaar is kunt u aan de slag met de Haricot Verts. Reken daar zo’n 10 minuten voor.

  1. Was de boontjes en snijd de steelaanzet af. Breng een pan wat aan de kook. Voeg een snufje zout toe aan het water en kook de boontjes zo’n 4 tot 6 minuten.
  2. Giet de boontjes af en laat ze even staan. Bak ondertussen in een andere pan de ui in de olijfolie. Voeg de boontjes toe en bak kort mee. Bestrooi met de nootmuskaat en de walnoten.

De wijnen in het pakket:

    • Viña-Decana-Utiel-Requena-Reserva-DOC
    Vina Decana Utiel-Requena DO Reserva
    2014 | Spanje
    Viña Decana Utiel-Requena Reserva DOC

    Deze Spaanse klassieker is gemaakt van een fantastische mix van de Garnacha en Bobal druif en barst bijna uit zijn voegen van het fruit. De wijn komt van Viña Decana, een toonaangevende bodega waar niet alleen lokale wijnboeren, maar ook lokale druivensoorten samenwerken om zo de best mogelijke wijn te maken.

    Smaak:Soepel & Rond
    Druif:Bobal, Garnacha
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 9,99 Speciale prijs 4,79
    U bespaart
    Niet op voorraad
  1. San Silvano Sweet Ice Vino Bianco Italiano Medium Sweet
    2018 | Italië
    San Silvano Sweet Ice Vino Bianco Italiano Medium Sweet
    Waardering:
    100% 100 0
    (1)

    Kom maar op met die zonnige dagen! Het gerenommeerde wijnhuis Castellani komt met een wel heel bijzondere dorstlesser: San Silvano Sweet Ice Vino Bianco. Een haast ondeugende witte wijn waarin fris en zoet fruit over elkaar buitelen. Allesbehalve droog en zeker niet te zoet. Gewoon goed! Voor als de zon hoog aan de hemel staat en er een schaaltje aardbeien binnen handbereik is. Beter wordt het niet. En wees niet bang dat prijs of wijn u naar het hoofd stijgen: deze delicate San Silvano Sweet Ice is laag in prijs en in alcohol. Dat wordt genieten!

    Smaak:Zacht & Zoet
    Niet lekker, geld terug
    Normale prijs 7,99 Speciale prijs 5,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
    • Casa-Safra-Cava-Brut
    • Casa-Safra-Cava-Brut
    • Casa-Safra-Cava-Brut
    casa safra cava brut
    Spanje
    Casa Safra Cava Brut
    Waardering:
    85% 100 0
    (4)

    Deze sprankelende strogele pure Cava Brut van Casa Safra heeft een frisse en fruitige smaak en een fijne elegante mousse. De wijn is bekroond met meerdere medailles en met een welverdiende gouden medaille op Mundus Vini 2018! Een heerlijke sprankelende Cava met een lange en tintelende afdronk.

    Smaak:Bruisend & Fris
    Druif:Macabeo, Perellada, Xarel-lo
    Niet lekker, geld terug
    11,99
    Niet op voorraad
Naar boven