• Vega-Escal-Priorat-DOCa-Tinto
  • Vega-Escal-Priorat-DOCa-Tinto
2015 | Spanje

Vega Escal Priorat DOCa Tinto

Deze Vega Escal Priorat laat zien waarom hij terecht tot één van de topwijnen uit Priorat gerekend kan worden. Experts uit de wijnwereld zoals Wine&Spirit, Wine magazine Vinous en Wine Enthusiast beoordeelden de jaargang van 2011 al met 92, 90 en 89 punten. Ook op Mundus Vini 2015 en IWC 2015 werd de jaargang van 2011 de hemel in geprezen met een prachtige gouden en bronzen medaille!

15,99
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Cabernet Sauvignon, Cariñena, Garnacha
Smaakprofiel: Vol & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Bekroonde en wereldbefaamde Priorat

Vega Escal Priorat is gemaakt van een perfecte blend van 50% Garnacha, 40% Cariñena en 10% Shiraz, die groeiden aan oeroude druivenstokken van meer dan 50 jaar oud. In de neus aardse tonen, zoete rijpe bosvruchten, chocolade, zoethout en kruiden. Krachtig en vol van smaak zoals blauwe bessen, rijpe frambozen, cassis. Het terroir van de leisteen geeft de wijn mineralen waar het haar onmiskenbare karakter aan te danken heeft. Een lange weelderige en eindeloze afdronk die je doet verleiden naar meer.
Serveertips
  • Tournedos
  • Hert
  • Rauwe ham
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandSpanje
DruivensoortCabernet Sauvignon, Cariñena, Garnacha
SmaakprofielVol & Krachtig
Jaargang2015
Alcoholgehalte14.00
Serveertemperatuur16-18
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingNatuurkurk
EAN-nummer68436033840834
Art.nr.620645
awards
  • Vega-Escal-Priorat-DOCa-Tinto
  • Vega-Escal-Priorat-DOCa-Tinto
Reviews
Vega-Escal-Priorat-DOCa-Tinto
Perfecte blend van verschillende druivenrassen

Deze wijn heeft alles wat een temperamentvolle Priorat in huis hoort te hebben: kracht, finesse, subtiliteit en het karakteristieke mineraaltje. Wij zijn daarom laaiend enthousiast dat we deze Spaanse wereldwijn aan ons assortiment hebben kunnen toevoegen. Een klassieke kanjer van een topwijn, die ook nog eens heel aangenaam geprijsd is.

Long Wines

Deze kanjer van een Priorat wordt gemaakt door het gepassioneerde team van Long Wines. Hoewel oprichter William zijn roots in Frankrijk heeft liggen, heeft hij zijn hart helemaal verpand aan de schitterende Spaanse wijnen. Na enkele succesvolle jaren als importeur van Spaanse wijnen in het Verenigd Koninkrijk, werd het tijd voor het opzetten van zijn eigen succes. In 2006 richtte hij het gerenommeerde en succesvolle Long Wines op. Samen met een zeer deskundig en passievol team maken zij traditionele wijnen van een constante hoge kwaliteit. Oude traditionele technieken worden hier nog altijd gebruikt en worden subtiel gecombineerd met steeds meer moderne technieken. De druivenstokken staan aangeplant op adembenemende steile bergen en de meeste wijnstokken zijn al meer dan 50 jaar oud. Elke wijnstok wordt hier dan ook verzorgd door het team alsof het hun eigen kinderen zijn en uiteindelijk laten zij bij het oogsten alleen de allerrijpste en mooiste druiven toe. Het resultaat van deze werkwijze blijkt van onschatbare waarde te zijn, niet voor niets zijn de medailles en waarderingen jaarlijks niet meer aan te slepen.

Priorat

Wijnen uit Priorat zijn wereldbefaamd, zeldzaam en dragen helaas vaak een duur prijskaartje. Er is geen enkele andere Spaanse regio die zijn vooruitgang zo goed symboliseert in zijn wijnen. Priorat is één van de twee DOCa gebieden die Spanje rijk is, net zoals het bekende Rioja. Het klimaat is er droog, zonnig en de vulkanische bodem zorgt voor aromatische druiven met een complexe en kruidige smaak. De bodem waar de druiven op groeien is hét geheim van de Priorat. De zogenaamde Licorella, een leisteenbodem wat bestaat uit kleine bladeren en delen van kwarts, geeft een bijzondere tint aan de smaak van Priorat. Het zorgt voor een sterke minerale karakter, dat de wijnen uit de Priorat van alle andere wijnen in de wereld onderscheidt. De wijngaarden bevinden zich op terrassen van 100 tot 700 meter hoogte en de druiven kunnen door het ruige terrein alleen handmatig worden geplukt.

Naar boven