2019 | Italië, Toscane

Vallaresso Rosso di Montalcino

  • Vallaresso Rosso di Montalcino
Opslaan

Na vijftien maanden op grote vaten van Franse eiken, is deze Vallaresso Rossi di Montalcino klaar om de wereld te veroveren. De krachtige Italiaanse rode wijn is net als zijn grote broer Brunello di Montalcino....

 

Meer Lezen
Smaak Opwekkend
Druif Sangiovese
19,98
119,88 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Inhoud
Specificaties
Reviews

Ongecompliceerde baby Brunello

Prachtige Toscaanse verleider in een schitterend robijnrood jasje. Trakteert de neus op verrassend fris en tegelijkertijd geconcentreerd rood fruit als wilde bessen en rijpe kersen. Subtiele aroma’s van leer, kruidige houttonen en een toets chocolade complementeren het fruit. Ook in de mond volop levendig fruit en zwoele kruiden. Rond en sappig van smaak met zachte tannines en fijne zuren. Een ongecompliceerde Italiaan met een kruidige afdronk, die nog mooier tot zijn recht komt als je de fles een uur voor het serveren ontkurkt.
  • Https& Ossobuco
  • Https& Pasta Bolognese
  • Https& Pizza
wijnoutletJa
Flesinhoud0.75
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasSangiovese
RegioToscane
Smaakprofiel Opwekkend
Jaargang2019
Alcoholgehalte14 %
Houtrijping15 maanden
ClassificatieDOC Rosso di Montalcino
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8003207112196
Art.nr.E102459
Awards
  • Vallaresso Rosso di Montalcino
''Levendig en fruitig broertje van Brunello di Montalcino''

Hij mag dan wel worden aangeduid als baby Brunello of het kleine broertje van Brunello di Montalcino, toch is de ongecompliceerde Rosso di Montalcino zeker zo lekker. Want ook deze Italiaanse prachtwijn wordt gemaakt van de druif Brunello of wel "Sangiovese". Het verschil met de grote broer zit ‘m in de leeftijd van de wijnstokken. Brunello di Montalcino wordt namelijk gemaakt van de oudste stokken in de wijngaarden, terwijl de druiven voor de Rosso afkomstig zijn van de jongere aanplant. Bovendien rijpt de wijn minder lang. Dat vertaalt zich in levendiger geuren en smaken. De benjamin van de familie is dan ook lichter, eleganter en aromatischer dan zijn grote broer. Met andere woorden: de jeugdige baby Brunello barst bijna uit zijn voegen van het fruit. Dé perfecte wijn voor de liefhebber van uitbundig fruit.

Prachtwijnen dankzij opa’s manuscripten

In 1996 richtten Tiziano en Alessandra Ciacci het landgoed Poggio Nardone op, op de grens van Montalcino en Mocali. Het echtpaar werd daarbij geïnspireerd door oude manuscripten van de opa van Alessandra, een van de oprichters van het consortium Brunello di Montalcino. Daarin staan de oorspronkelijke wijngaarden van kleine wijngebied Montalcino tot in detail beschreven. Tiziano en Alessandra besloten die oude en overwoekerde wijngaarden te herstellen, waarbij opa’s papieren het stel wezen op de beste locatie: een wijngaard op een hoogte van 350 meter op de grens tussen Montalcino en Mocali, dicht bij de Toscaanse kust. Hier plantten zij Sangiovese Grosso op tien hectare grond die bestaat uit mergel en kalksteen en rijk is aan minerale zouten. Die grond en het specifieke microklimaat zijn bepalend voor de hoogstaande kwaliteit van de wijnen die Poggio Nardone maakt. Uiteraard medebepaald door de kennis en de passie van wijnmaker Tiziano. Het is zijn filosofie om wijnen te maken die jong kunnen worden gedronken. Hij gelooft erin dat wijnen ook veel expressie kunnen hebben zonder dat deze nog jaren bij de wijnliefhebber in de kelder op smaak moet komen. Sterker nog, een wijn moet volgens hem op dronk zijn vanaf het moment waarop deze de kelder van het wijnhuis verlaat. Deze levendige Vallaresso Rosso di Montalcino is er zo één. Afkomstig uit oogstjaar 2016, een van de betere in Montalcino, en nu al klaar om te plezieren. Geniet ervan!

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?