2013 | Italië, Piëmonte

Terredavino Barolo DOCG

De koning van de wijnen. Een wijn die zo hoog wordt aangeslagen moet stevig in zijn schoenen staan. En dat doet deze eerbiedwaardige Barolo van het Italiaanse wijnhuis Terre da Vino in Langhe, Piemonte, de thuisbasis voor de koning van de wijnen. Een goed uitgeruste robuuste klassieker die, zoals het hoort, in twee jaar op grote eikenhouten perfect op smaak is gekomen.

19,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Nebbiolo
Smaakprofiel: Soepel & Rond Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Gloedvol en geconcentreerd

Gloedvolle granaatrode wijn met dat bekende barnsteenkleurige randje, die de eerbiedige leeftijd van deze Barolo prijsgeeft. Plezierig en genereus geurend naar zongedroogd fruit, bramen, kersen en cassis, met een vleugje tabak, vanille en een vetertje leer. Verfijnd, vol en robuust van smaak, met de geconcentreerde aroma’s van rood en zwart fruit. Zijdezacht en soepel met een heerlijk lange afdronk.
Serveertips

Serveertips zijn op dit moment nog niet beschikbaar 

We zijn druk bezig om u te voorzien van handige serveertips! 

Specificaties
Art.nr.618303
Jaargang2013
LandItalië
RegioPiëmonte
DruivensoortNebbiolo
SmaakprofielSoepel & Rond
Houtrijping24
AfsluitingKurk
Alcoholgehalte13.50 %
Serveertemperatuur18
WijnsoortRode Wijn
EAN-nummer8007430102009
Op dronk vanafNu op dronk
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Terredavino-Barolo-DOCG
Houtgerijpte robuuste klassieker

De wijngaarden van Terre da Vino liggen in het heuvelachtige Langhe. Een schitterend gebied in Piemonte, waar de plaatsjes Barolo, Alba en Barbaresco liggen. Het gebied is wereldberoemd om de topwijnen van Nebbiolo, die lokaal ook wel Spanna wordt genoemd. Wijncoöperatie Terre da Vino heeft zich stevig genesteld in Langhe en vormt de thuisbasis voor zo’n 2.500 lokale wijnboeren die samen verantwoordelijk zijn voor 5.000 hectare wijngaarden. Die samenwerking vormt de unieke basis voor absolute topwijnen van ongeëvenaarde kwaliteit.

Filosoferen over de nobelste druif

Alleen de nobelste druif kan een koning der wijnen voortbrengen. En daarom mag alleen Nebbiolo, het beste en edelste druivenras van Italië worden gebruikt voor Barolo. De gezamenlijke geschiedenis van de Nebbiolo en de wijnstreek Piemonte gaat eeuwen terug. Aangenomen wordt dat de druif tot het midden van de vorige eeuw zoete wijnen voortbracht. De druif rijpt namelijk erg laat. Na de oogst in oktober zouden de temperaturen in de kelders al zo laag zijn dat de vergisting van de wijn werd gestopt, met een aanzienlijke hoeveelheid restsuikers en dus een zoete wijn als gevolg. Over hoe de druif uiteindelijk tot de edelste van Italië is gekroond zijn de meningen verdeeld. Volgens de één introduceerde de Franse wijnhandelaar Louis Oudart in het midden van de vorige eeuw nieuwe vinificatietechnieken. Een theorie die er bij veel Italianen niet in gaat. Volgens hen was de Italiaanse oenoloog Paolo Francesco Staglieno al in 1835 verantwoordelijk voor de ontdekking van de huidige robuuste en droge variant. Wie die eer nu echt toekomt? Wij laten het in het midden. Tenzij u, onder het genot van een glas heerlijke Barolo, met ons wilt filosoferen over de geschiedenis van de koning der wijnen.

Naar boven