2014 | Italië, Toscana

Terre de Priori Brunello di Montalcino DOCG

Als Barolo de koning van Italië is, dan is Brunello zijn koningin. Een overheerlijke wijn gemaakt van de sangiovesedruif. Afkomstig van het land van de Priori, dat in de middeleeuwen in handen was van adel en geestelijken. Een absolute wijntopper, vol en fruitig van smaak. Misschien wel de beste DOCG van Italië! 

Normale prijs 24,99 Speciale prijs 21,99
U bespaart
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Sangiovese
Smaakprofiel: Vol & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Prachtig en krachtig

Fraai ontwikkeld diep warmrood. Complex van geur met rijp zwart fruit, ceder en een vleugje tabak. Kruidig en mondvullend breed van smaak met edel rood fruit, aardse luxe en Italiaanse specerijen. Klassieke, krachtige Brunello met veel nuances en een lange afdronk. Rijpte 24 maanden op Sloveense eiken vaten. Nu heerlijk en nog houdbaar tot 2027.
Serveertips
Heerlijk bij runderrollade, geroosterd vlees met geschaafde truffel en oude brokkelkaas.
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortSangiovese
RegioToscana
SmaakprofielVol & Krachtig
Alcoholgehalte13.50
Jaargang2014
Houtrijping24 maanden
Serveertemperatuur15-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingNatuurkurk
EAN-nummer8007116153103
Art.nr.614964
Reviews
Terre-de-Priori-Brunello-di-Montalcino-DOCG
Klassieke, krachtige Brunello met veel nuances en een lange afdronk

Brunello di Montalcino is een van de meest gerenommeerde rode wijnen van Italië en misschien zelfs van de wereld. De wijn is gemaakt van de sangiovesedruif en geniet met zijn DOCG-status van de allerhoogste wijnclassificatie van Italië De druif die wordt gebruikt is een lokale Toscaanse soort Sangiovese die door sommigen ook wel de Prugnolo Gentile wordt genoemd. Hij staat bekend om zijn dikkere schil die zorgt voor wijnen met uitzonderlijk krachtige fruitaroma’s, hoge tannines en een hoge zuurgraad. De blijvende populariteit is te danken aan de sangioveseruif , maar het zijn de tannines en zuren die het leven van de wijn verlengen en de wijn een prachtige smaak geven.

Naar boven