(Organic) Terra Fageto Colle del Buffo DOC Rosso Piceno
Deze prachtige rode Italiaan is summa cum laude geslaagd, met het maximaal aantal punten (99) van wijngoeroe Luca Maroni. De druiven in deze Rosso Piceno laten dan ook het beste van zichzelf zien: sangiovese....
Meer Lezen- Gratis thuisbezorgd
- Gratis retourneren
- 100% proefgarantie
Hartverwarmende en intense rode Italiaan
-
Biefstuk
-
Stoofvlees
-
Hert
-
Hazenpeper
-
Gestoofd vlees
-
Oude kaas
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Rode Wijn, Biologische Wijn |
Land | Italië |
Druivenras | Montepulciano, Sangiovese |
Regio | Marche |
Smaakprofiel | Stevig |
Jaargang | 2020 |
Alcoholgehalte | 14 % |
Houtrijping | 4 maanden |
Classificatie | IGT Marche |
Serveertemperatuur | 18 |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 128050714110133 |
Art.nr. | E102442 |
Awards | |

Ja, als wijngebied is Le Marche minder bekend dan het naastgelegen Toscane. Toch komen wijnliefhebbers ook hier absoluut aan hun trekken. Het gebied in de kuit van Italië staat namelijk bekend om z’n witte Verdicchio dei Castelli di Jesi die als door de oude Romeinen werd bejubeld. En Le Marche profileert zich sinds die tijd ook al met de krachtige Rosso Piceno, gemaakt van de druiven sangiove en montepulciano. Over de wijn, uit de gelijknamige DOC-appellatie in Le Marche, gaat een bijzonder verhaal. Volgens de Griekse geschiedschrijver Polybius gaf Hannibal, met zijn olifanten onderweg naar Rome, de paarden van zijn cavalerie Rosso Piceno te drinken om zo nieuwe krachten op te doen. Wat de olifanten te drinken kregen? Dat blijft onvermeld. Feit is echter dat de wijnen uit hooggelegen wijngaarden van Rosso Piceno al ten tijde van het Romeinse keizerrijk een stevige reputatie hadden verworven. En die geniet de wijn nog altijd.
Grensverleggende wijnmakerij Terra Fageto
Deze Colle del Buffo DOC Rosso Piceno komt uit de kelder van Terra Fageto, het huis van een authentieke familie in Pedaso. Hier groeide opa Dante op tussen de olijfbomen en wijnstokken van vader Emidio. Toen hij het land erfde, besloot hij de opbrengst te delen met anderen. Hij produceerde en bottelde zelf wijn en bracht die vanuit de deuropening aan de man. Zoon Claudio en diens echtgenote Maria namen de wijnmakerij van Dante over en plaatsten moderne tanks naast de houten vaten in de kelder. Innovatie werd naar de traditionele wijnmakerij gebracht. Met succes! De derde generatie, Angelo en Michele, nam een florerend wijnhuis over en stapten opnieuw een grens over: die van biologische wijnteelt. Het was oenoloog Angelo die op het idee kwam om de wijnstokken biologisch te verbouwen. Broer Michele deed de daarvoor benodigde kennis op in het buitenland en samen creëren ze nu prachtige Italiaanse wijnen die grensverleggend zijn. Vol geschiedenis en ambachtelijke methodes in combinatie met moderne technieken.