Tenuta Fenice Nero d'Avola
Wat een prachtige en krachtige wijn, gemaakt van nero d’avola. Zo bomvol aroma's van in chocolade gedrenkt rijp fruit, hout en vanille, dat opa Taschetta retetrots zou zijn geweest. Want het is zijn wijngaard op....
Meer Lezen- Gratis thuisbezorgd
- Gratis retourneren
- 100% proefgarantie
Nero d’avola bomvol fruitige aroma’s
-
Rosbief
-
Pasta met Truffel
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Italië |
Druivenras | Nero d'Avola |
Regio | Sicilië |
Smaakprofiel | Stevig |
Jaargang | 2021 |
Alcoholgehalte | 14 % |
Classificatie | DOC Sicilia |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 5051559140476 |
Art.nr. | E102753 |

Begin 1968 werd Sicilië getroffen door een flinke aardbeving. De verwoesting was zo groot dat de bewoners van Poggioreale geen andere keus hadden dan hun huis en eigendommen achter te laten en verderop de heuvel opnieuw van start te gaan en een nieuw leven op te bouwen. Van het oude bekende dorp was niks meer te herkennen, het was veranderd in een waar spookdorp. Ook Dino’s opa zijn wijngaarden werden een spooklocatie. Toch besloot Dino Taschetta om bijna vijftig jaar later een kijkje te nemen in de toenmalige wijngaarden van opa. Hij verwachtte een verloren stuk land aan te treffen, maar werd aangenaam verrast. Want de wijngaard was door de jaren dan wel verwilderd, toch hingen de wijnstokken vol druiven met een verbazingwekkende kracht en geweldige aroma's. In 2017 maakte hij een fantastische vintage van de druiven van opa’s wijngaard: een pure nero d’avola. Dino besloot om zijn familielandgoed nieuw leven in te blazen en begon met de restauratie van het landgoed.
Nero d’avola
Zeg je Sicilië, dan zeg je hitte, zeg je hitte, dan zeg je nero d’avola. Deze druif is de trots van het eiland Sicilië, ook wel ‘het zwarte goud van de zon’ genoemd. Nero d’avola is een variëteit die in een droog klimaat goed tot zijn recht komt en enorm van hitte houdt. Op Sicilië schijnt de zon zo’n zeven maanden per jaar uitbundig. Hier liggen de druiven te bakken in het zonnetje, op een vulkanische bodem van de Etna. Voor de nodige verkoeling voor de wijnstokken komt een fijne bries van de zee. Dit fijne klimaat geeft de druif haar eigen unieke fruitige karakter.