Barão de Vilar Tawny Port
Vol, rijk en houtgerijpt. Een meesterwerk van het beroemde huis Barão de Vilar, dat maar liefst zeven jaar in eikenhouten vaten, zogenaamde ‘pipas’ heeft mogen rijpen. Een krachtige Tawny Port die perfect....
Meer LezenVerrassende delicate Tawny Port
- Oude kaas
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Port |
Land | Portugal |
Druivenras | Tinta Cao, Tinta Francesca, Tinta Nacional, Tinta Roriz |
Regio | Douro |
Smaakprofiel | Rond |
Alcoholgehalte | 19.5 % |
Classificatie | DOP Porto |
Serveertemperatuur | 18 |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | Jarenlang houdbaar |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 5605567100313 |
Art.nr. | 58321 |
Tawny Port is een lichtere soort, deze rijpt langer dan Ruby. Een assemblage van een aantal oogstjaren, die een langere tijd op hout rijpen. Hij is zacht, harmonisch en ongecompliceerd. Ook heeft deze versterkte wijn duidelijk waarneembare houtrijping met noot en karameltinten. Hoe meer tijd de Tawny doorbrengt in hout, hoe complexer de smaak en kleur worden. Douro is één van de oudste wijngebieden ter wereld. Naast prachtige portwijnen met uitzonderlijke kwaliteit komen er nu ook droge, frisse en fruitige wijnen uit deze ruige en bergachtige streek. Zomer's is het er bloedheet en in de winter kan het er ijskoud zijn.
Familiebedrijf Barão de Vilar
Barão (Baron) de Vilar is een oude titel die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen en worden dan ook gezien als de grondleggers van de portmarkt. In 1996 besloot de huidige Baron, Fernando van Zeller, om de titel te laten registreren voor portwijn om zo de familie-traditie te handhaven en zo ontstond het huis Barão de Vilar.De familie Zeller heeft al sinds de 17e eeuw haar wortelen verbonden aan de wijn- en porthandel. De familie heeft een 14 generaties tellende kennis van de het maken van de mooiste soorten port. Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn ze in staat de topkwaliteit port te maken die vaak vele jaren op vat hebben gerijpt.