2019 | Italië, Sicilië

Sicanelli Nero d'Avola Sicilia DOC

Een Siciliaans icoon met een sterk karakter. Dat is de unieke druif Nero d’Avola, de held van het zonovergoten Italiaanse eiland, die bijzonder fruitige en smaakvolle rode wijnen voorbrengt. Deze elegante Sicanelli toont dat eens te meer aan. Vol rijp fruit en zwoele kruiden met op de achtergrond de heerlijke smaak van mokka. Laat een reis naar Sicilië maar zitten, met een glas van deze karaktervolle, moderne en tegelijkertijd authentieke Sicanelli Nero d’Avola waant u zich als vanzelf op het bijzondere eiland.

Normale prijs 12,99 Speciale prijs 6,99
U bespaart
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Nero d'Avola
Smaakprofiel: Soepel & Rond Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Volfruitige rode ster van Sicilië

Helder robijnrode wijn met een paarse zweem, typisch voor de lokale druif Nero d’Avola. In de neus aroma’s van zwarte kersen, bramen en pruimen en een lichte kruidigheid. In de mond zijn smaken te onderscheiden als zwarte bramen en kersen, zwoele mediterrane kruiden en een subliem vleugje mokka. Een heerlijk sappige, zachte en elegante wijn. Om nu van te genieten, bijvoorbeeld bij antipasti, gegrild rood vlees of geroosterde courgette.
Serveertips
  • Biefstuk
  • Stoofvlees
  • Lamsrack
  • Hutspot
  • Gegrilde groenten
  • Pasta Bolognese
  • Belegen kaas
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortNero d'Avola
RegioSicilië
SmaakprofielSoepel & Rond
Jaargang2019
Alcoholgehalte13.50 %
Serveertemperatuur15-16 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2022
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8000254003774
Art.nr.618939
Reviews
Sicanelli Nero d'Avola Sicilia DOC
Intense fruitige ster van Sicilië met elegant en zwoel randje

Je zou maar een druif zijn in het zuidwesten van Sicilië. Dan geniet je maar liefst zeven maanden per jaar van de stralende zon. Da’s goed voor het humeur, ook bij een druif. Niet verwonderlijk dus dat de Nero d’Avola, dé druif van Sicilië, het zo wonderbaarlijk goed doet in Menfi. Daar profiteert de druif namelijk niet alleen van die zeven maanden zon, wat zorgt voor een optimale rijping, maar ook nog eens van een fris briesje van zee. Het unieke microklimaat houdt de wijngaarden gezond en brengt de druiven op smaak. De wijnstokken staan aangeplant op de terrassen van door de zee afgeplatte heuvels. De heuvels zijn uniek in hun soort en laten de sporen zien van de geologische geschiedenis, zoals de veranderingen in het waterpeil in de verschillende ijstijden. De bodem is er rood, zanderig, bijzonder vruchtbaar en rijk aan mineralen en ijzer – een cadeautje van de vulkaan Etna. Met het risico filosofisch te worden: wandelen door de wijngaarde in Menfi, waar deze Nero d’Avola rijpt en waar stenen worden afgewisseld door schelpen en mariene fossielen, is als wandelen over de bodem van de Middellandse Zee.

Nero d’Avola: van bijrol naar glansrijke hoofdrol

Zeven maanden zon in Menfi op de kalkrijke vlaktes in het zuidwesten van Sicilië, het bevalt de blauwe druif Nero d’Avola zo goed dat-ie amper ergens anders aangeplant staat. Sterker nog, de druif is zelfs vernoemd naar de Siciliaanse plaats Avola. De Nero d’Avola, wat ‘het zwart van Avola’ betekent is ook wel bekend onder de naam Calabrese. Dat is afgeleid van het Griekse Kalavisi en vrij vertaald betekent dat zo veel als goede druif. En een goede druif is het! Uitgesproken fruitig, intens van smaak en toch strelend zacht, met geuren en smaken van donkere kersen, pruimen, pepertonen en een warme kruidigheid. Gezien de kracht van de druif, is het praktisch onvoorstelbaar dat de Nero d’Avola het niet altijd makkelijk heeft gehad. Veel wijngaarden werden namelijk weggehaald, met Europese subsidies, om plaats te maken voor de teelt van groente en fruit. Bovendien had de Nero d’Avola lange tijd slechts een bijrol in rode wijnen van Sicilië, waarin de druif vooral werd gebruikt om de blend een diepere kleur en een beter rijpingspotentieel te geven. Gelukkig heeft het eiland op het gebied van wijnen de laatste jaren een opmerkelijke verandering doorgemaakt. Van gezichtsloze wijnen van dito wijnmakerijen naar kwalitatief hoogstaande en immens populaire wijnen. En dat dankzij de inzet van enkele excellente wijnmakers, die het ook aandurfden de Nero d’Avola solo te laten schitteren. De druif verdient het en u verdient een goede wijn. Zoals deze Sicanelli Nero d'Avola Sicilia.

Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Naar boven