2020 | Italië, Abruzzo

San Silvano Pecorino Terre di Chieti IGT

Opslaan

Soms zit er achter een wijn een verhaal dat haast nog mooier is dan de wijn zelf. Dat is ook het geval met Pecorino, de witte wijn die is gemaakt van de gelijknamige druif waarvan men lang dacht dat-ie was....

 

Meer Lezen
Smaak Levendig & Fris
Druif Pecorino
7,99
47,94 (Per doos van 6)
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 45 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Inhoud
Specificaties
Reviews

Frisse Italiaanse genietwijn

Heldere en zuivere Italiaanse wijn die bleekgeel schittert in het glas. De herontdekte Italiaanse klassieker roept herinneringen op aan vakanties in zonnige oorden en doet met zijn frisse tonen van groen appel en peren denken aan een wandeling door een fruitboomgaard. Heerlijk fris en sappig in de mond, waar peer en appel opnieuw doorklinken en gezelschap krijgen van limoen en een exotische toets ananas. Fris en levendig. De perfecte wijn voor dagen waarop de zon schijnt en op dagen waarop-ie zich niet laat zien. Kortom: een echte Italiaanse genietwijn, geschikt voor elk moment.
  • Https& Kalkoen
  • Https& Kip
  • Https& Coquilles
  • Https& Gamba
  • Https& Krab
  • Https& Manchego
  • Https& Pecorino
Flesinhoud0.75
WijnsoortWitte Wijn
LandItalië
DruivenrasPecorino
RegioAbruzzo
SmaakprofielLevendig & Fris
Jaargang2020
Alcoholgehalte12 %
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2023
AllergenenSulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer8003625024156
Art.nr.631400
San Silvano Pecorino Terre di Chieti IGT
Pecorino: de smaakvolle herontdekte witte klassieker uit Italië

Geen verhaal uit de wijnbouwgeschiedenis zo mooi als die over Pecorino, de druif die uit de dood is opgestaan. Het verhaal heeft alles in zich: lief en leed, dood en leven, wetenschap en romantiek. De Pecorinodruif is een inheemse Italiaanse druif die staat aangeplant in midden Italië en dan voornamelijk in de Marken en de Abruzzen. De druif dankt haar naam aan de schapen die, als ze van de ene wei naar de andere werden geleid, met regelmaat van de zoete druiven snoepten (het Italiaanse pecora betekent schapen). Rond 1900 verdween de druif. De dunne schil maakte de druif gevoelig voor klimaatwisselingen en ziektes. Lang dacht men dat de Pecorino was uitgestorven, totdat begin jaren tachtig van de vorige eeuw een uit de kluiten gewassen struik werd gevonden. Onderzoekers, waaronder wijnmaker Guido Cocci Grifoni, ontdekten de struik in een oude wijngaard in de buurt van Arquata del Tronto. Guido nam de struik onder zijn hoede en tekende voor de restauratie van een oeroude wijn waarvan de smaak al even bijzonder is als zijn geschiedenis. Tien jaar later maakte Guido vanuit zijn wijnhuis Tenuta Cocci Grifoni op grote schaal wijn van de bijzondere druif, waarna ook andere producenten in hun wijngaarden plaats maakten voor de druif. Want hoewel kritisch en kwetsbaar heeft Pecorino karakter en dat proef je in deze frisse en elegante San Silvano uit Abruzzo.

Inheemse held Pecorino

Terre di Chieti is een relatief onbekend wijngebied in de grotere regio Abruzzo, even ten westen van de Adriatische Zee en afgeschermd door de uitlopers van de Apennijnen. De wijngaarden hier zijn voornamelijk aangeplant met witte druivenrassen als Chardonnay, Pinot Grigio en een paar hectare Moscato. De herontdekte Pecorino neemt echter in z’n eentje zo’n zestig hectare van alle wijngaarden in beslag. De relatief kwetsbare druif is helemaal in z’n nopjes op het mooie en gevarieerde terroir waar de zon volop schijnt en waar een briesje vanaf de Adriatische Zee voor verkoeling zorgt.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze artikels toevoegen aan uw huidige bestelling?