2022 | Italië, Sicilië

San Luccardi Pinot Grigio Rosé

Opslaan

Een rosé van een witte druif? Pinot grigio kan én doet het gewoon. Want het fruitbommetje heeft een grijs-rozige schil die zorgt voor een prachtige blush-rosé. Heerlijk droog met aangenaam frisse zuren. Een échte....

 

Meer Lezen
Smaak Licht
Druif Pinot Grigio
12,98
77,88 (Per doos van 6)
Niet op voorraad
Inhoud
Specificaties
Reviews

Karaktervol roze fruitbom van Sicilië

Prachtige blush-rosé met een delicaat lichtroze zweem. Verwent de neus én de mond met de opgewekte tonen van verse zomerkoninkjes en frambozen. Heerlijk op smaak gebracht met een lichtkruidige toets, die deze San Luccardi Pinot Grigio karakter én body geeft. Deze fraaie rosé van Siciliaanse bodem geeft dan ook een mondvullend lekker wijn. Heerlijk fris en fruitig. Schenk nog maar een keer bij!
  • Https& Coquilles
  • Https& Garnalen
  • Https& Gegrilde vis
  • Https& Gegrilde groenten
  • Https& Tapas
Flesinhoud0.75
WijnsoortRosé
LandItalië
DruivenrasPinot Grigio
RegioSicilië
Smaakprofiel Licht
Jaargang2022
Alcoholgehalte12.5 %
ClassificatieDOC Sicilia
Serveertemperatuur7-9 °C
Op dronk vanafNu op dronk
AllergenenSulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer8000254001497
Art.nr.E105320
''Italiaanse wijn met fris en opgewekt karakter''

Hij heeft een flinke wereldreis gemaakt. Oorspronkelijk komt de Pinot Grigio uit de Franse Elzas, waar-ie de naam Pinot Gris draagt. In de veertiende eeuw verbleef de druif in Zwitserland, voornamelijk aan het hof van de keizer, die de maar geen genoeg kreeg van de pittige en aromatische wijn van de rondreizende druif. Na Zwitserland trok de Pinot Gris door naar Noord-Italië, om daar uit te groeien tot de legendarische Pinot Grigio zoals we die nu kennen. Vandaaruit maakte de druif uitstapjes naar Oostenrijk en Duitsland, waar ie Grauburgunder wordt genoemd, en verder de wereld over. Daaruit blijkt wel dat de Pinot Grigio zich overal thuis voelt. Ook op het warme en droge Sicilië. Of beter: juist op Sicilië, waar de druif tekent voor volle en aromatische wijnen. Meesterlijk lekker.

Wereldwijnen van Sicilië

Sinds mensenheugenis is Sicilië een van de grootste wijngebieden van Italië. Grote wijnhuizen en kleine wijnboeren werken er sinds enkele decennia gebroederlijk naast elkaar en delen kennis en techniek om samen echte kwaliteitswijnen te kunnen maken. Dat zie je ook in Marsala, het gebied dat ooit bekend stond om zijn gelijknamige versterkte wijn, waar een ware wijnrevolutie heeft plaatsgevonden. Met overheidssubsidies en inzet van grote wijnhuizen werden wijngaarden met inheemse druivenrassen verbeterd en experimenten met Europese druiven ingezet. Kelders werden aangepast en oude houten vaten moesten wijken voor stalen tanks of kleine barriques om het pure fruit uit de druif nog beter tot uitdrukking te brengen in de wijn. Dat werpt zijn vruchten af. Want waar droge, fruitige kwaliteitswijnen ooit een uitzondering waren, zijn zij nu de regel op Sicilië. Met het klimaat zat het op het eiland altijd al wel snor: droge, zonovergoten zomers, weinig regen en de aanwezigheid van de Etna, die met z’n vulkanische bodem een geheel eigen en bijzonder karakter aan wijnen geeft. Al die verbeteringen en het optimale klimaat leidden ertoe dat Marsala als eerste wijngebied op Sicilië in 1969 een DOC-classificatie kreeg. Inmiddels telt het eiland iets meer dan twintig DOC-gebieden en nemen wijnen van Sicilië de plek op het wereldtoneel in die ze verdienen!

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?