bewaar
2020 | Zuid-Afrika, Western Cape

Revenant Wild Ferment Syrah WO Coastal Region

Eerlijk en heerlijk. Échte wijn, traditioneel gemaakt en dat tegen een heel aangename prijs. In de kelder van het Zuid-Afrikaanse False Bay Vineyards hebben druiven uit het koele Stellenbosch en het warmere Swartland sam.... 

Meer Lezen
Smaak Soepel & Rond
Druif Syrah
10,99
65,94 (Per doos van 6)
bewaar
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 45 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Inhoud
Specificaties
Reviews

Échte en aromatische wijn uit False Bay

Het klinkt haast tegenstrijdig: een échte wijn uit False Bay. Toch is dat precies wat deze Revenant Syrah is: echt, eerlijk en ongelooflijk lekker. Gemaakt van met de hand geplukte druiven die na een half jaar rijping op eikenhout de neus volop verwennen met aroma’s van rijp donker fruit, bloemige tonen en peper. Dat pepertje – in wit en zwart – keert terug in de mond waar het een mooie balans vormt met het zwoele fruit. Een smakelijke en breed inzetbare wijn. Krachtig genoeg om rood vlees of pizza met peperoni te begeleiden, soepel genoeg om zo van te genieten.
  • Https& Biefstuk
  • Https& Lamsbout
  • Https& Kalkoen
  • Https& Kip
Flesinhoud0.750000
WijnsoortRode Wijn
LandZuid-Afrika
DruivenrasSyrah
RegioWestern Cape
SmaakprofielSoepel & Rond
Jaargang2020
Alcoholgehalte14 %
Houtrijping6 maanden
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
AllergenenSulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer6009650000389
Art.nr.E100636
Revenant Wild Ferment Syrah WO Coastal Region
Eerlijk én heerlijk: pure Syrah uit Zuid-Afrika

Om de klasse van deze Revenant Wild Ferment Syrah WO uit de Coastal Region van Zuid-Afrika aan te tonen, gaan we even terug in de tijd. Naar 1659 om precies te zijn, toen er onder aanvoering van Jan van Riebeeck voor het eerst wijn is gemaakt van druiven afkomstig van de stokken die Jan Riebeeck een paar jaar eerder in de Westkaap plantte. Enthousiasme was er volop, aan kennis ontbrak het de koopman in dienst van de VOC. Riebeecks opvolger, de botanicus en groot wijnliefhebber Simon van de Stel, maakte dat goed. Bovendien brachten Franse Hugenoten hun wijnkennis mee naar de Kaap. Aangemoedigd door Van de Stel, werden volop wijngaarden aangeplant. Ook omdat de wijn een welkome aanvulling was op het slecht houdbare drinkwater aan boord van de schepen die de Zuid-Afrikaanse haven verlieten. De Kaapwijnen floreerden, tot aan het eind van de negentiende eeuw de druifluis alle wijnstokken verwoestte. Wijnmakers krabbelden weer op, zij het iets te fanatiek. Er was meer oog voor kwantiteit dan kwaliteit. Met de oprichting van de Ko-operatieve Wijnbouwers Vereniging werd die overproductie een halt toegeroepen en kreeg men weer oog voor kwaliteit. Er was weer meer internationale aandacht voor wijnen uit Zuid-Afrika en nadat er eind vorige eeuw een einde kwam aan de apartheid, was de weg vrij om te investeren in de wijnbouw. Of, zoals de wijnmakers van False Bay Vineyards zeggen: de feniks was uit de as herrezen.

 

False Bay Vineyards, uniek stukje Zuid-Afrika

Dat zag ook Paul Boutinot, de latere oprichter van Waterkloof, toen hij in 1994 in Westkaap zocht naar vergeten wijngaarden. Schatten die verloren dreigden te gaan, maar die onder zijn toeziend oog nieuw leven werden ingeblazen. Die vond hij in de omgeving van Kaapstad: unieke wijngaarden die uitkijken op de meest iconische baai van Zuid-Afrika: False Bay. Door een verscheidenheid aan bodems en microklimaten, biedt de zogenaamde Coastal Region alles wat een wijn ten goede komt. Interventie door wijnmaakster Nadia Langenegger is dan ook amper nodig. En dat is ook een kunst! Want alleen door de wijngaarden én de kelder in optimale staat te brengen, is het mogelijk om een pure, eerlijke en heerlijke wijn van dit kaliber te creëren.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?