2023 | Chili, Maipo Valley

Quintus Gran Reserva Carménère

  • Quintus Gran Reserva Carménère
Opslaan

Bij Indomita Quintus wordt met liefde wijn gemaakt, daarbij proberen de wijnmakers ook het unieke karakter van het terroir tot uitdrukking te brengen in de wijnen die zij maken. Het resultaat: een wijn die barst van....

 

Meer Lezen
Smaak Stevig
Druif Carménère
9,99
59,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Inhoud
Specificaties
Reviews

Chileense Gran Reserva Carménère

Schitterende houtgelagerde Gran Reserva met een donkerrode kleur en iets paars in de rand. Verleidelijke geur van rood fruit en hinten van specerijen. Vol en kruidig van smaak met impressies van kersen en aardbeien. Deze wijn is perfect in balans en heeft een geweldige lange afdronk. Deze wijn heeft een houtlagering van tien maanden gehad op Frans eikenhout.
  • Https& Biefstuk
  • Https& Gegrild vlees
  • Https& Barbecue
  • Https& Pasta Bolognese
  • Https& Brie
  • Https& Burratta
Flesinhoud0.75
WijnsoortRode Wijn
LandChili
DruivenrasCarménère
RegioMaipo Valley
Smaakprofiel Stevig
Jaargang2023
Alcoholgehalte14 %
Houtrijping6-12 maanden
ClassificatieMaipo Valley
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2029
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer17809623802929
Art.nr.K201144
Awards
  • Quintus Gran Reserva Carménère
''Schitterende houtgelagerde Gran Reserva''

Viña Indomita Quintus is een modern Chileens wijnbedrijf met wijngaarden in de beste gebieden van Chili. Het team wijnmakers bij Indomita staat hoog aangeschreven. De wijnen worden gemaakt van de beste druiven uit Chili en volop liefde voor de wijn. Daarnaast experimenteren ze regelmatig met nieuwe druivensoorten en langdurige houtrijping. 

In het schitterende moderne wijnhuis, dat prominent is gebouwd op een afgetopte berg, bevindt zich een 'state of the art' vinificatiecentrum en een reusachtige wijnkelder waar de wijnen liggen te rusten. De kelder is uitgehouwe nin de berg waarop het wijnhuis is gebouwd. Dit zorgt voor een ideale temperatuur en luchtvochtigheid waarin de wijnen optimaal kunnen rijpen.

Chili

De wijnproductie in Chili kwam op gang met de komst van de Spanjaarden in het land. Ook is er een duidelijke Franse invloed omdat sinds 1851 veel Franse druivenrassen in Chili zijn ingevoerd. De meest gebruikte zijn de Cabernet Sauvignon, Merlot en de Sauvignon Blanc. De nationale trost van Chili is de Carménère druif, dit is een oude versie van de Merlot in komt alleen in Chili voor. De Carménère druif is rijper, donkerder en kruidiger dan de Merlot, ook geeft de wijn koffie en specerijenaroma’s.