Picadora Merlot
Uit Maule Valley, het oudste wijngebied in het Chileense Central Valley, komt deze levendige Picadora Merlot met de bijzonder fraaie tonen van rood fruit, prachtig omlijst door tonen van karamel en vanille. Die....
Meer LezenFruitgedreven Merlot met Chileense kruidigheid
- Entrecôte
- Rosbief
- Lamsrack
- Barbecue
- Lasagne met tomatensaus
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Chili |
Druivenras | Merlot |
Samenstelling | 85 to 100% Merlot |
Regio | Central Valley |
Smaakprofiel | Stevig |
Jaargang | 2023 |
Alcoholgehalte | 13 % |
Classificatie | Central Valley Chile |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2027 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 7804677232091 |
Art.nr. | K200312 |
Je zou maar druif zijn en je dagen onder de Chileense zon mogen doorbrengen, stevig met je voeten in de vruchtbare grond van een van de toplanden uit de Nieuwe Wereld. Om daarna wijndrinkers van over de hele wereld te mogen verwennen met heerlijke fruitgedreven kwaliteitswijnen. Het maakt dat wij haast jaloers zijn op merlot. Die druif komt van oorsprong uit het Franse Bordeaux en is vandaaruit aan de wandel gegaan om zich in tal van landen te vestigen. Zo heeft merlot (afgeleid van het Franse merle wat merel betekent) in de jaren zeventig van de vorige eeuw voet aan wal gezet in Chili. En geef ‘m eens ongelijk. Het klimaat is er perfect en bevlogen wijnboeren, waaronder die van Picadora, leggen ‘m flink in de watten.
Schoolvoorbeeld van de klasse van Chili
De wijngaarden van Picadora bevinden zich in Central Valley, op bijna driehonderd kilometer ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago. Central Valley is de belangrijkste wijnregio van Chili en is opgedeeld in vier subgebieden, waar Maule Valley er een van is. Hier, in Maule Valley, begon de Chileense wijngeschiedenis die teruggaat naar de Spaanse kolonisatie. Lange tijd was Maule Valley zelfs het meest succesvolle wijngebied van Chili, tot kwantiteit het hier opeens won van kwaliteit. Aan het eind van de vorige eeuw keerde dat tij. Wijnmakers voerden broodnodige veranderingen door in de kelders en op het land, waar internationale druivenrassen als merlot, cabernet sauvignon en carmenère steeds meer ruimte innamen. Die rassen zijn helemaal in hun nopjes met het klimaat in dit deel van Chili. Onder bescherming van het Andesgebergte is het er zelden extreem warm of koud, terwijl er toch een flink verschil is tussen de temperatuur overdag en ’s nachts. Hierdoor rijpen de druiven lang en optimaal en krijgen ze alle tijd prachtige aroma’s te ontwikkelen. En dan wordt de wijngaard waarin de merlot in deze Picadora rijpt ook nog eens omringd door de rivier Loncomilla, een zuidelijke zijrivier van de rivier Maule, met zijn bijzonder vruchtbare oevers. Dit alles resulteert in heerlijk complexe en fruitgedreven wijnen. Deze Picadora is daar hét voorbeeld van!