2017 | Amerika, Californië

Peter Flemming Estates - Chardonnay

Waardering:
80% of 100

Deze verleidelijke Californische witte wijn is gemaakt van de populaire Chardonnaydruif. Tijdens het oogsten worden alleen de beste druiven geplukt voor deze stijlvolle wijn. De wijn heeft complexe aroma’s en een zachte en rijke textuur die perfect in balans is met de frisse zuren. Charme uit de nieuwe wereld!

Normale prijs 11,98 Speciale prijs 5,99
U bespaart
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Chardonnay
Smaakprofiel: Droog & Soepel Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews 6
Proefnotitie

Verleidelijke Californische Chardonnay

Deze Chardonnay is glanzend goudgeel van kleur en heeft complexe aroma's van exotisch fruit, perzik en ananas met een toets van toast. De zachte en rijke textuur is prachtig in balans met frisse zuren en een romige body wat zo kenmerkend is voor een schitterende Chardonnay uit Californië.
Serveertips

Serveertips zijn op dit moment nog niet beschikbaar 

We zijn druk bezig om u te voorzien van handige serveertips! 

Specificaties
ProductnaamPeter Flemming Estates - Chardonnay
WijnsoortWitte Wijn
LandAmerika
DruivensoortChardonnay
RegioCalifornië
SmaakprofielDroog & Soepel
Alcoholgehalte13.50
Jaargang2017
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2020
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingSchroefdop
Zuurtegraad4,2 g/l
Restsuikergehalte2,7
EAN-nummer8717470000000
Art.nr.670187
Reviews 6
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Peter-Flemming-Estates---Chardonnay

Californische wijnen zijn mateloos populair. Dit is niet alleen te danken aan de uitstekende bodems en talrijke microklimaten, maar ook aan de vitaliteit van de wijnindustrie. De Chardonnay van het ‘Peter Flemming Estates’ is hier een uitstekend voorbeeld van. Wij citeren graag Dr. James Lapsley, verbonden aan de faculteit voor wijnbouwkunde & oenologie aan de Universiteit van Davis in Californië. Deze wetenschapper stelt: "kwaliteitswijn wordt in Californië nog geen 35 jaar gemaakt. Als gevolg daarvan is eigenlijk alles nieuw: de wijnbedrijven, de apparatuur, de gebieden, de daar groeiende druiven, de wijnen en ook de ideeën."

Ruim 90% van de Californische wijnen wordt in Central Valley gemaakt. Het gebied is het meest productieve agrarische gebied ter wereld. Het is een zonnige en vruchtbare regio voorzien van aangelegde irrigatiekanalen waardoor de druiven optimaal gedijen en zo de mooiste wijnen worden gemaakt. 

Naar boven