(Organic) Traditions Monastrell
Het Spaanse Yecla is een klein en opkomend wijngebied dat bekend staat om authentieke kwaliteitswijnen die lekker én betaalbaar zijn. Op een tripje vanuit Polopos langs de Spaanse oostkust stuitten Christiaan en....
Meer LezenRijke organic Monastrell
- Bladgroente
- Gegrilde groenten
- Pasta Bolognese
- Manchego
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Biologische Wijn, Rode Wijn, Veganistische wijn |
Land | Spanje |
Druivenras | Monastrell |
Regio | Murcia |
Smaakprofiel | Licht |
Jaargang | 2023 |
Alcoholgehalte | 14 % |
Classificatie | DO Yecla |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 18422443005470 |
Art.nr. | K200893 |
Awards | |
Met de unieke wijnserie Traditions willen Christiaan en Kirsten Akkermans uit het Spaanse Polopos mensen laten genieten van karakteristieke wijnen, gemaakt door authentieke wijnmakers. Wijnen waarmee alledaagse momenten veranderen in betekenisvolle momenten. De wijnen zijn gecreëerd in de kelders van Bodegas y Viñedos del Mediterráneo in de Zuid-Spaanse regio Yecla. Het kleine en opkomende wijngebied kan zich buigen over een lange en rijke wijngeschiedenis. Het warme en droge klimaat in de regio en kennis van het land, de druif en de wijn stellen de wijnhuis in staat om bestrijdingsmiddelen in de ban te doen en druiven biologisch te telen. Niet alleen hangen er certificaten voor duurzame en milieuvriendelijke druiventeelt aan de muur, Bodegas y Viñedos del Mediterráneo is ook een gecertificeerde veganistische wijnmakerij. En het wijnhuis doet meer. Bodegas y Viñedos del Mediterráneo kiest er namelijk heel bewust voor om wijnen te bottelen in lichtere flessen. Die zijn niet alleen beter te recyclen, maar zijn ook lichter en laten daardoor een minder grote footprint achter tijdens het transport van de wijnen. En zo dragen het wijnhuis en Christiaan en Kirsten Akkermans bij aan het welzijn van onze planeet én aan het genieten van goede wijn. Want wie denkt dat de bodega of de levensverbeteraars uit het Spaanse Polopos daarbij willen inleveren aan kwaliteit heeft het mis. Ongebreideld genieten kan volgens hen alleen met een kwalitatief hoogstaande en karakteristieke wijn. Zo één die van een alledaags moment een echt genietmoment maakt. En neem maar van ons aan: genieten wordt het met deze Traditions Monastrell Organic.
Smaakmaker Monastrell
De blauwe druif Monastrell, met z’n dikke schil en sappige vruchtvlees, is bezig met een niet te stuiten come back. Grotendeels door een aantal wijnmakerijen uit het Spaanse Jumilla, die de enigszins vergeten druif nieuw leven inbliezen. In het eveneens Spaanse Yecla laat de druif fantastische resultaten zien, de Monastrell laat hier zien perfect te gedijen bij hoge temperaturen en op een kalkrijke bodem. De druif moet het etiket vaak delen met collega druiven als Garnacha, Syrah of Cinsault, maar in het zonnige Yecla krijgt de druif zo veel smaak en karakter, dat-ie een weergaloos solo-optreden weggeeft. Mooi, stevig, elegant en rijp. En in het geval van deze Traditions Monastrell nog organisch en vegan ook!