Niedermann Grauburgunder
Wat een fantastische Grauburgunder! Overtuigend, met die mooie subtiele kruidigheid die je van een Duitse Pinot Gris – want dat is de Grauburgunder – mag verwachten. De druiven die in deze fles zijn beland, zijn....
Meer LezenOvertuigende Grauburgunder mit Schwung
-
Kip
-
Gegrilde vis
-
Rauwe vis
-
Pasta Bolognese
-
Pasta met Truffel
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Witte Wijn |
Land | Duitsland |
Druivenras | Grauburgunder |
Samenstelling | 100% Grauburgunder |
Regio | Nahe |
Smaakprofiel | Stevig |
Jaargang | 2022 |
Alcoholgehalte | 13 % |
Classificatie | QW_Nahe |
Serveertemperatuur | 9-11 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 4260436064106 |
Art.nr. | K200078 |

Duitsland rieslingland? Ja, natuurlijk! Toch staat het wijnland al lang niet meer alleen bekend om die koningsdruif. Duitsland grossiert namelijk ook in de burgunderrassen. Denk aan de levenslustige weißburgunder (pinot blanc) en de sappige spätburgunder (pinot noir) Al die pinot-schoonheid in de wijngaarden maakt Duitsland tot Pinot Paradise! En in dat paradijs rijpt natuurlijk ook de opgewekte grauburgunder. In Frankrijk noemen ze ‘m pinot gris, in Hongarije szürkebarát, in Italië pinot grigio en in Duitsland dus grauburgunder of ruländer. Al de benamingen geven aan welke reis de witte druif, wiens wieg in de Franse Bourgogne staat, heeft gemaakt. Vermoedelijk is-ie tijdens die reis al in de veertiende eeuw in Duitsland beland. Vier eeuwen later stuitte koopman Johann Ruland in een stadje in Rheinland-Pfalz op een voor hem onbekend burgunderdruif. Hij vermeerderde de druif, die dankzij z’n hoge kwaliteit rap aan populariteit won onder wijnmakers in heel Duitsland. En in elke regio kreeg de druif een andere naam. Verwarring alom! Daar kwam een einde aan door al die namen door te strepen, op twee na: ruländer, naar zijn Duitse ontdekker, en grauburgunder. Denk nou niet: zelfde wijn, zelfde druif. Nee. Staat er Ruländer op het etiket, dan is de wijn door de regel vol met duidelijk aanwezige suikers, terwijl een Grauburgunder opvalt door z’n sprankelende frisheid.
Kwaliteit van Duitse wijnfamilie
Weingut Michel, waar deze Grauburgunder is gemaakt, in Bad Sobernheim aan de rivier de Nahe werd in 1820 opgericht. Jarenlange traditie komt hier samen met een generatie van moderne en innovatieve wijnboeren. Het resultaat is in het glas te ruiken en te proeven. De huidige generatie streeft er niet alleen naar om de al bereikte kwaliteitsnormen te handhaven, maar wil deze ook verbeteren. Het in stand houden van traditie en het respecteren van de natuur combineren met moderne technologie is de ambitie. Het resultaat: topkwaliteit voor een betaalbare prijs.