
Dubbel smullen met La famille Meiland
Om je vingers bij af te likken. Zo lekker zijn onze feestelijke Meilandwijnen, helemaal als je ze schenkt bij bijpassende gerechten. Daarom vind je op deze pagina de favoriete combinaties van Erica en mij, passend bij deze tijd van het jaar. Op zoek naar een lekkere amuse? Montana en ik hebben ons favoriete hapje gemaakt: blini's! Bekijk de receptvideo en geniet.

Blini’s met gerookte zalm (amuse)
Porties (16 stuks)
Wat heb je nodig
Kant-en-klare blini’s (16 stuks)
Roomkaas (naturel) of zure room
Verse dille
250 gram Gerookte zalm
Wasabi (alleen als je van extra pittig houdt)
Zo maak je het
1. Verwarm de blini’s volgens aanwijzing op de verpakking in de oven
2. Indien je van pittig houdt, mix een klein beetje wasabi door de roomkaas.
3. Beleg iedere blini met een theelepel roomkaas en strooi er wat peper overheen
4. Scheur de gerookte zalm in kleinere stukken en leg op de zure room.
5. Bestrooi de blini met de dille en voila!
De lekkerste wijn-spijs combinaties
Hieronder de favoriete combinaties van Erica en mij, passend bij elke wijn. Smullen maar!
La famille Meiland Édition limitée Merlot-Cabernet Sauvignon Pays d'Oc IGP
Onze extra rijke rode wijn is zo vol en zijdezacht, dat-ie is beloond met een gouden medaille! Vol rijp donker fruit, kruidige houttonen en vanille dankzij een half jaar rijping op eiken. Alsof er een kerstengeltje op je tong piest. Erica en ik drinken ‘m graag bij:
- Lamskoteletten met tijm
- Gebraden eend
- Klassieke boeuf bourguignon
- Rosbief
- Kip van het spit
La famille Meiland Édition limitée Chardonnay Pays d'Oc IGP
Rijke en geconcentreerde witte wijn die zes maanden heeft gerijpt op eikenhout. Met geuren en smaken van frisse citrus gecombineerd met vanille, hout en een vleugje karamel. Boterzacht en lekker romig. Heerlijk bij gerechten en sauzen met diezelfde romige smaken, denk aan:
- Gerookte zalm
- Vis in botersaus
- Gebakken of gebraden kalkoen
- Coquilles Saint-Jacques
- Pompoenrisotto