Mazas Tinto Roble Toro
Wat een sublieme wijn! Zo lekker vol en mollig, dat de fijnproevers van Decanter ‘m niet alleen met 97 punten hebben beloond, maar ook nog eens met een dikke platina-plak tijdens de Decanter World Wine Awards van....
Meer LezenVol en romig Spaans rood
- Biefstuk
- Lamshaas
- Manchego
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Spanje |
Druivenras | Garnacha, Tinta de Toro |
Samenstelling | 90% Tinta de Toro, 10% garnacha |
Regio | Castilla y León |
Smaakprofiel | Stevig |
Jaargang | 2020 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Houtrijping | 3-4 maanden |
Classificatie | IGP Castilla y León |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8480201379600 |
Art.nr. | E103525 |
Awards | |
Op de oevers van de rivier Douro, in de Spaanse wijnregio Castilla y Léon, liggen de wijngaarden van Bodega’s Mazas. Zo ook de wijngaard Los Colmillos die is aangelegd op de rode, met grind bezaaide zandgrond in Toro. De wijngaard is in 1940 aangeplant en is de oudste van het bodega. Hier, op een hoogte van 710 meter boven zeeniveau, voelt de druif tinta de toro zich helemaal thuis. De druif is een lokale variant van de bekende Spaanse druif tempranillo. Toch is de tinta de toro eerder rijp dan dé koningsdruif van Spanje terwijl ze minder zuur en meer kleur bevat. Dat laatste is ook op te maken uit de naam van de lokale variant tinta de toro, wat vrij vertaald zoveel betekent als inkt van de stier. De kracht die daarvan uitgaat, vinden we terug in deze Mazas Tinto Roble Toro, die tegelijkertijd ook heerlijk vol, romig en vrijgevig is.
Bodega’s Mazas: perfecte mix van traditie en technologie
Die vrijgevigheid danken we niet alleen aan de druif, maar zeker ook aan de wijnmakers van het bijzondere Bodega’s Mazas. Zij creëren wijnen op traditionele wijze, waarbij ze terug kunnen grijpen op de jarenlange ervaring en geschiedenis van het wijnhuis dat onlangs is herbouwd en ingericht met de nieuwste technologieën. De kelder van het wijnhuis bevindt zich op een diepte van ongeveer zeven meter. Zo ver onder de grond is de temperatuur vrijwel het hele jaar door constant, wat de kwaliteit van de wijn ten goede komt. Hier vinden we ook de grote vaten van Frans eikenhout, variërend van 225 tot 500 liter, waarin de wijnen heerlijk op smaak komen. Zo ook deze Mazas Tinto Roble Toro, die drie tot zes maanden op het houten vat doorbracht en daar waanzinnig volle en fraaie aroma’s heeft opgedaan. Het is om die ongekende kwaliteit dat deze rode wijn als eerste uit de regio Torro tot de Best in Show behoorde tijdens de Decanter World Wine Awards in 2022. Een traditioneel hoogstandje voor een habbekrats. Een prachtige aanvulling van jouw wijncollectie.