Spanje, Penedès

    Lux Sparkling Wine Brut

    Waardering:
    90% of 100

    Een eigenwijze bubbel naar de hand van Belgische chef-kok Jess van Weert. Helder lichtgeel van kleur met glanzende gouden glinstering. Het is een luxe bubbel met een verfijnde mousse en die in de smaak een mooie balans heeft. Zeer smaakvol, fris, mild met een subtiel zoetje. Ideaal om te proosten op speciale gelegenheden en feesten.

    Normale prijs 14,99 Speciale prijs 9,99
    U bespaart
    Niet op voorraad
    • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
    • Gratis retourneren
    • Niet lekker, geld terug
    Druivensoort: Gewürztraminer, Macabeo, Parellada, Xarel-lo
    Smaakprofiel: Bruisend & Fris Volledige proefnotitie
    Proefnotitie
    Serveertips
    Specificaties
    Reviews 2
    Proefnotitie

    Fresh & Tasty

    Een eigenwijze bubbel naar de hand van Belgische chef-kok Jess van Weert. Helder lichtgeel van kleur met glanzende gouden glinstering. Het is een luxe bubbel met een verfijnde mousse en die in de smaak een mooie balans heeft. Zeer smaakvol, fris, mild met een subtiel zoetje. Ideaal om te proosten op speciale gelegenheden en feesten.
    Serveertips
    "aperitief, zoete dessert, fruit"
    Specificaties
    Alcoholgehalte11.50 %
    AllergenenBevat Sulfieten
    AfsluitingKroonkurk
    RegioPenedès
    Serveertemperatuur9
    ServeertipAperitief
    Restsuikergehalte4,59
    Op dronk vanafNu op dronk
    EAN-nummer8437010000000
    Art.nr.29051
    WijnsoortSchuimwijn
    SmaakprofielBruisend & Fris
    DruivensoortMacabeo, Parellada, Xarel-lo, Gewürztraminer
    LandSpanje
    awards
      Reviews 2
      Schrijf uw eigen review
      Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
      Lux-Sparkling-Wine-Brut
      Sparkling Wine uit Spanje

      Lux Brut wordt geen Cava maar Sparkling Wine uit het Spaanse Penedès genoemd. 'Naar mijn eigen smaak, waarbij ik niet alle regels volgden die aan cava-reglementering vastkleven', zegt Belgische Chef-kok Jess van Weert die onder meer Gewürztraminer toevoegt. Een druif die niet toegelaten is in een officiële cava. 'Bovendien word deze Lux via een andere techniek gemaakt dan traditionele cava, wat hem apart maakt in de regio. Lux Brut wordt gemaakt volgens de méthode Charmat. Een snelle en efficiënte methode om een mousserende wijn te produceren. Zo blijven de natuurlijke primaire eigenschappen van de druif gewaarborgd.

      Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
      Naar boven