• Lagar-de-Indra-Albariño-Rías-Baixas-DO
2018 | Spanje, Riax Baixas

Lagar de Indra Albariño Rías Baixas DO

Een prachtige frisse wijn die door veel liefhebbers wordt gezien als de beste van Spanje. Gemaakt van de Albariñodruif uit het natte, koele en zeer groene Rías Baixas. Het zeer succesvolle Bodegas Larchago maakt er deze zachte, frisdroge wijn met een gouden medaille van Mundus Vini op zak. Dan doe je echt mee met de grote jongens!

Normale prijs 11,49 Speciale prijs 8,49
U bespaart
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Albariño
Smaakprofiel: Levendig & Fris Volledige proefnotitie
Past bij: Een prachtige frisse wijn die door veel liefhebbers wordt gezien als de beste van Spanje. Gemaakt van de Albariñodruif uit het natte, koele en zeer groene Rías Baixas. Het zeer succesvolle Bodegas Larchago maakt er deze zachte, frisdroge wijn met een goud
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Frisse en levenslustige tante

Verfrissende wijn van Albariño, de bejubelde Spaanse zomerdruif. Een levenslustige tante met frisse zuren, die ook in deze Lagar de Indra de boventoon voeren. Dat blijkt al uit het groene zweempje in de lichtgele wijn met de uitbundige geuren van perzik, appel, rijp tropisch fruit en een tikkeltje ziltigheid. Ook in de mond trakteert deze Albariño op veel fris fruit, verrassend aangevuld met een klein vetje. Een stevig zuurtje maakt ‘m de ideale zomerwijn.
Serveertips
  • Mosselen
  • Pasta Pesto
  • Gruyère
Een prachtige frisse wijn die door veel liefhebbers wordt gezien als de beste van Spanje. Gemaakt van de Albariñodruif uit het natte, koele en zeer groene Rías Baixas. Het zeer succesvolle Bodegas Larchago maakt er deze zachte, frisdroge wijn met een gouden medaille van Mundus Vini op zak. Dan doe je echt mee met de grote jongens! Witte vis, pasta met schelpdieren, Thaise gerechten en sushi
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandSpanje
DruivensoortAlbariño
RegioRiax Baixas
SmaakprofielLevendig & Fris
Alcoholgehalte13.50
Jaargang2018
Serveertemperatuur10-12 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer68427646100989
Art.nr.626278
awards
  • Lagar-de-Indra-Albariño-Rías-Baixas-DO
Reviews
Lagar-de-Indra-Albariño-Rías-Baixas-DO
Levenslustige tante met uitbundig fruit en frisse zuren

Bodegas Chávarri is opgericht door overgrootvader Francisco Chávarri. Met liefde voor het land en wijn zette hij in 1882 de eerste druivenstokken in de grond. Daarmee is het familiebedrijf, waar inmiddels de vierde generatie aan het roer staat, de oudste wijnmakerij in Rioja Alavesa. Door de jaren heen is het bedrijf flink gegroeid. Nieuwe wijngaarden werden aangelegd, nieuwe bodegas aangekocht. Zoals Bodegas Larchago, dat in 1968 door de familie Chávarri is opgericht in Raís Baixas, de opvallend groene en heuvelachtige wijnstreek in Galicië. Hier domineert de Albariñodruif de wijngaarden. Zo ook de laaggelegen wijngaarden van Bodegas Larchago, waar deze Lagar de Indra uit de kelder komt. De zandbodem zorgt voor de karakteristieke zuurgraad van de druif, het milde klimaat met toch aardig wat regenbuien is verantwoordelijk voor de ongeëvenaarde aroma’s en smaken van de druif. In deze Lagar de Indra Albariño leidt dat tot een smaakvolle droge witte wijn. Fris, intens fruitig en een tikkeltje ziltig. Heerlijk!

Raís Baixas, bakermat van Albariño

Twaalf druivenrassen worden verbouwd in Raís Baixas, maar met zo’n 95 procent van de aanplant is het de witte Albariño die er de dienst uitmaakt. Wijnen van deze druif staan bekend als de beste witte wijnen van Spanje. De druiven rijpen vroeg en het fruit spat eraf. Dat wil zeggen: als de druiven niet snotverkouden worden in het zeeklimaat met lage temperaturen en veel regen en mist. Die vochtigheid kan de druif zo vroeg in het jaar nekken. De pientere wijnmakers van Bodegas Larchago hebben daar een oplossing voor bedacht. Ze leiden de druivenranken ver boven de grond in een pergolavorm. De druiven krijgen zo net iets meer zon op de huid en de wind blaast het vocht na een stevige regenbui. De Albariño laat zich die behandeling welgevallen en geldt als de ster van Rías Baixas. De frisse en levendige wijnen vormen een wereldwijd succes.

Naar boven