2017 | Frankrijk, Languedoc, Zuid-Frankrijk

La Viste Picpoul de Pinet AOP

Het drinken van een glas Picpoul is echt een ware beleving! Deze Picpoul de Pinet van La Viste is werkelijk het toppunt van frisheid en valt meteen op door de bijzondere fles, ook wel ‘Bouteille Neptune” genoemd. Bovenaan de hals heeft deze fles golven van de zee wat verwijst naar zijn herkomst.

8,98
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Picpoul
Smaakprofiel: Droog & Soepel Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Picpoul de "Chablis" van het zuiden

Men noemt deze wijn ook wel “Chablis” van het zuiden en de wijn doet dan ook qua smaak absoluut niet onder voor een prestigieuze Chablis. Deze strogele schoonheid heeft een ongekende uitbundige geur van citrus, tropische vruchten, bloemen en mineralen. De smaak is sappig en verkwikkend met een mondvol fruit en knisperfrisse minerale tonen. Een perfecte harmonie tussen het fruit, de mineralen en de frisheid geven de wijn zijn elegante rondheid.
Serveertips
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandFrankrijk
DruivensoortPicpoul
RegioLanguedoc, Zuid-Frankrijk
SmaakprofielDroog & Soepel
Jaargang2017
Alcoholgehalte12.50
ServeertipAperitief
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2020
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer3700620000000
Art.nr.270887
Reviews
La-Viste-Picpoul-de-Pinet-AOP
Picpoul de Pinet: een unieke druif

Picpoul de Pinet is een bijzonder Franse witte wijn die afkomstig is uit Languedoc en wordt gemaakt van de druivensoort Picpoul. Een unieke druif die vrijwel alleen in een klein gebied aan de Middellandse Zee voorkomt. Een van de kustplaatsjes uit het gebied heet Pinet, vandaar de naam Picpoul de Pinet.

De invloeden van de zee proef je terug in de wijn door de heerlijk frisse en elegante smaak van limoen, licht ziltige en minerale tonen. Er zijn meer verwijzingen met deze wijn naar de zee. Zo zit de wijn in een “Bouteille Neptune” een slanke groene fles met boven aan de hals golven van de zee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze wijn een perfect match is met vele visgerechten, zeevruchten en pasta met schelpen. De beste smaken van Picpoul de Pinet komen naar voren als deze jong wordt gedronken.

Naar boven