l'Esperance du Vicomte Margaux AOC
Cabernet Sauvignon en Merlot, het zijn de klassieke druivenrassen in Bordeaux. De appellation Margaux ligt in het hart van dit gebied. Jonge wijn uit deze streek doet zich stoer voor, maar de wijn ontwikkelt zich als een wijs man. Complex en doorleefd, met smaken van chocolade, tabak, leer en ceder. Heerlijk!
Royaal en volwassen rood
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivensoort | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Regio | Bordeaux, Margaux |
Smaakprofiel | Soepel & Rond |
Jaargang | 2013 |
Alcoholgehalte | 12.00 |
Houtrijping | 6 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 |
Serveertip | Entrecôte |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2022 |
Allergenen | Bevat Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 3475380053880 |
Art.nr. | 192673 |

De zachtste wijnen uit de Bordeaux worden gemaakt in Margaux, met ruim 1.400 hectare de grootste appellation in Médoc. De bodem is hier rijk aan kwartskiezel. Dat geeft, in combinatie met een lange rijping, de kenmerkende zachtheid aan de wijn. Daar profiteert ook het wereldberoemde Château Margaux van. De Cabernet Sauvignon domineert hier, zachter dan waar ook in Frankrijk. Op de schrale, kiezelige oevers van de Gironde moeten de wortels van de druif diep de grond voor voedingstoffen. En juist dat geeft die kenmerkende complexiteit en zachtheid aan de druif.
Imponerende wijn uit bijzonder jaar
Het jaar 2013 staat niet in de boeken als het beste wijnjaar in Bordeaux. Sterker nog, het is een jaar om snel te vergeten. Toch is daar gelukkig altijd die uitzondering die de regel bevestigt: de imponerende l’Esperance du Vicomte Margaux met zijn innemende karakter. Wijnmakers in Bordeaux moesten dat jaar volop aan de bak. Het was droog op de momenten dat de ranken water konden gebruiken en het regende en stormde als de druiven zon verlangden. Druiven wilden niet rijpen en als er al werd geoogst dan leverde dat veelal een tegenvallende wijn op. Met weinig fruit, hoge zuren en harde tannines. Er waren zelfs wijnhuizen die dat jaar besloten geen wijn op de markt te brengen. Tegelijkertijd waren er wijnmakers die hun handen extra uit de mouwen staken en dat leidde tot positieve verrassingen. Zoals deze Margaux uit 2013, waarvoor de druiven aan een nog strengere selectie zijn onderworpen en waarbij de kennis van de wijnmakers flink is getest. Professionaliteit en vakmanschap werden meer dan ooit geëist. Het resultaat is er naar: een evenwichtige, prettige en zeer elegante wijn. Wijs en volwassen, net als zijn makers.