Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

D1521 kerstwijnvoordeel wk 50 web header text wvdnl
Eatertainment Kleur Oranje
Logo horizontaal wijnvoordeel be diapLogo horizontaal wijnvoordeel be diap

Wijn & spijs combinaties tijdens de feestdagen

Bereid je voor op een culinaire reis met 11 verbluffende wijn-spijscombinaties voor de komende kerstdagen! In samenwerking met onze gewaardeerde partner Eatertainment hebben we met zorg de meest smaakvolle gerechten geselecteerd, perfect afgestemd op de lekkerste wijnen. Deze onweerstaanbare combinaties beloven een onvergetelijke kerst, waarbij genot en gezelligheid hand in hand gaan. Laat je verrassen en inspireren door onze uitgelezen selectie! 

Bereid je voor op een culinaire reis met 11 verbluffende wijn-spijscombinaties voor de komende kerstdagen! In samenwerking met onze gewaardeerde partner Eatertainment hebben we met zorg de meest smaakvolle gerechten geselecteerd, perfect afgestemd op de lekkerste wijnen. 

Smaakprofiel vol

Smaakprofiel vol

Hoofdgerecht

Viognier met kalkoen

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 40 min

Ingrediënten:

  • 1 kalkoen van ca. 1450 gr, ontdooid
  • 20 gr ongezouten roomboter
  • 8 takjes rozemarijn
  • .....
De wijn-spijs combinatie

De Eloisa Viognier is de perfecte partner voor kalkoen met sinaasappelglazuur. De florale en fruitige tonen in de wijn spelen prachtig samen met de zoete, fruitige accenten van het sinaasappelglazuur. Dit wordt versterkt door het rijke karakter van de wijn, waardoor de combinatie een heerlijke smaakexplosie vormt die je zintuigen zal betoveren.

Bereidingswijze:

  1. Neem de kalkoen 1 uur voor het bereiden uit de koelkast en dep goed droog.
  2. Voor het glazuur: Schil de gember en snijd fijn. Voeg toe aan een pan samen met het sap van de sinaasappel, confituur, roomboter, sojasaus en bruine suiker. Laat 15 min. zachtjes inkoken totdat het is ingedikt. Houd 1 el glazuur apart voor de sinaasappelsaus

Hoofdgerecht

Viognier met kalkoen

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 40min

Ingrediënten:

1 kalkoen van ca. 1450 gr, ontdooid
20 gr ongezouten roomboter
8 takjes rozemarijn
De wijn-spijs combinatie

De Eloisa Viognier is de perfecte partner voor kalkoen met sinaasappelglazuur. De florale en fruitige tonen in de wijn spelen prachtig samen met de zoete, fruitige accenten van het sinaasappelglazuur. Dit wordt versterkt door het rijke karakter van de wijn, waardoor de combinatie een heerlijke smaakexplosie vormt die je zintuigen zal betoveren.

Hoofdgerecht

Amarone met hertenbiefstuk

  1. Heerlijk bij hertenbiefstuk in rodewijnsaus
    2022 | Italië
    Waardering:
    100% 100 0
    (1)
    Barbanera Ammone Appassimento
    |

    Er zijn maar weinig wijnen die het stempel 'uitmuntend’ mogen dragen, maar deze Ammone Appassimento is er één. De wijn komt van het befaamde wijnhuis Barbanera. Deze intense en ongelooflijk geconcentreerde rode wijn, gemaakt van hoofdzakelijk de elegante druif Primitivo is op een haar na perfect.

    16,98

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten:

  • 150 gr pommes duchesse
  • 400 gr sperziebonen met spek
  • 2 hertenbiefstukken à 100 gr per stuk
  • .....
De wijn-spijs combinatie

De Barbanera Ammone Appassimento tilt je hertenbiefstuk met rodewijnsaus naar een hoger niveau. De diepe en geconcentreerde smaken versterken de rijke en krachtige smaak van het vlees en de saus. Deze combinatie creëert een smaakexplosie die je smaakpapillen zal betoveren en je diner tot een onvergetelijke culinaire ervaring zal maken.  

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pommes duchesse op een met bakpapier beklede bakplaat en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Hoofdgerecht

Amarone met hertenbiefstuk

  1. Heerlijk bij hertenbiefstuk in rodewijnsaus
    2022 | Italië
    Waardering:
    100% 100 0
    (1)
    Barbanera Ammone Appassimento
    |
    Smaak -  Vol
    Druif -  Primitivo
    16,98

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 20min

Ingrediënten:

150 gr pommes duchesse
400 gr sperziebonen met spek
2 hertenbiefstukken à 100 gr per stuk
De wijn-spijs combinatie

De Barbanera Ammone Appassimento tilt je hertenbiefstuk met rodewijnsaus naar een hoger niveau. De diepe en geconcentreerde smaken versterken de rijke en krachtige smaak van het vlees en de saus. Deze combinatie creëert een smaakexplosie die je smaakpapillen zal betoveren en je diner tot een onvergetelijke culinaire ervaring zal maken. 

Smaakprofiel Opwekkend

Smaakprofiel Opwekkend

Voor / tussengerecht

Prosecco met amuse van coquille

  1. Perfect bij coquille met wakame en geroosterde hazelnoten
    Italië, Veneto
    Waardering:
    100% 100 0
    (4)
    Antica Viti Prosecco Extra Dry
    |

    Laat die kurk maar knallen en vier het leven met bruisende Italiaanse bubbels. Want als er een wijn is die la dolce vita op prachtige wijze vertolkt, dan is het wel Prosecco. Verfrissend, feestelijk en heerlijk! Deze Antica Viti Prosecco uit het hart van Veneto verleidt met een fijn en karakteristiek bouquet waarin vers fruit en bloemige tonen doorklinken. Een prachtig parelsnoer van belletjes maakt het Italiaanse feest compleet. De perfecte wijn als er iets te vieren valt. Bijvoorbeeld dat de zon schijnt, of dat er een verfrissend buitje valt. Om van te genieten in je eentje of in gezelschap. Met deze Antica Viti Prosecco is het altijd feest.

    19,98

Niveau: Beginner

Bereidingstijd: 20min

Ingrediënten:

  • 8 coquilles
  • 25 gr ongezouten hazelnoten
  • 25 gr wasabinoten
  • .....
De wijn-spijs combinatie

Wijn met bubbels, zoals deze Antica Viti Prosecco, is ideaal om het smaakpallet wakker te maken en op te frissen. Deze prosecco heeft fijne en verfrissende aroma’s van vers fruit als appel en citrus. Heerlijk bij een amuse als coquille met wakame en geroosterde hazelnoten. De frisheid van wakame brengt de wijn tot leven, terwijl de coquille en nootjes de rijke smaken laten schitteren!

Bereidingswijze:

  1. Dep de coquilles droog met keukenpapier en zet apart. Rooster de hazelnoten in een voorverwarmde oven op 180 graden in 8 minuten bruin. Laat de hazelnoten afkoelen en hak fijn, hak ook de wasabinoten fijn.

Voor / tussengerecht

Prosecco met amuse van coquille

  1. Perfect bij coquille met wakame en geroosterde hazelnoten
    Italië, Veneto
    Waardering:
    100% 100 0
    (4)
    Antica Viti Prosecco Extra Dry
    |
    Smaak -  Opwekkend
    Druif -  Glera
    19,98

Niveau: Beginner

Bereidingstijd: 20min

Ingrediënten:

8 coquilles
25 gr ongezouten hazelnoten
25 gr wasabinoten
De wijn-spijs combinatie

Wijn met bubbels, zoals deze Antica Viti Prosecco, is ideaal om het smaakpallet wakker te maken en op te frissen. Deze prosecco heeft fijne en verfrissende aroma’s van vers fruit als appel en citrus. Heerlijk bij een amuse als coquille met wakame en geroosterde hazelnoten. De frisheid van wakame brengt de wijn tot leven, terwijl de coquille en nootjes de rijke smaken laten schitteren!

Smaakprofiel Rond

Smaakprofiel Rond

Voorgerecht

Chenin Blanc met Kabeljauwhaas in spek

  1. Heerlijk met kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
    2022 | Zuid-Afrika, Western Cape
    Skoonuitsig Prestige Chenin Blanc

    Zuid-Afrika is een van de meest populaire wijnlanden uit de nieuwe wereld. De prachtige Prestige-wijnen van Skoonuitsig vertonen de rijke complexiteit van deze unieke wijnregio. De koele zeewind heeft de druiven van deze Skoonuitsig Prestige Chenin Blanc perfect laten rijpen wat een frisse wijn oplevert met een overweldigend smakenpalet vol smaken van tropisch fruit.

    11,98

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 50min

Ingrediënten:

  • 2 kabeljauwhazen
  • 75 gr gerookt ontbijtspek
  • 40 gr ongezouten roomboter
  • .....
De wijn-spijs combinatie

Kabeljauw is een vis met een milde, delicate smaak. Door verschillende smaakrijke ingrediënten aan het gerecht toe te voegen, zoals spicy hummus en spek, ontstaat een harmonieuze balans. De Skoonuitsig Chenin Blanc met zijn frisse, fruitige tonen versterkt de zachtheid van de kabeljauw, terwijl de zeekraal en spinazie de wijn perfect aanvullen. Een smaakvolle combinatie!

Bereidingswijze:

  1. Dep de coquilles droog met keukenpapier en zet apart. Rooster de hazelnoten in een voorverwarmde oven op 180 graden in 8 minuten bruin. Laat de hazelnoten afkoelen en hak fijn, hak ook de wasabinoten fijn.

Voorgerecht

Chenin Blanc met Kabeljauwhaas in spek

  1. Heerlijk met kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
    2022 | Zuid-Afrika, Western Cape
    Skoonuitsig Prestige Chenin Blanc
    Smaak -  Rond
    Druif -  Chenin Blanc
    11,98

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 50min

Ingrediënten:

2 kabeljauwhazen
75 gr gerookt ontbijtspek
40 gr ongezouten roomboter
De wijn-spijs combinatie

Kabeljauw is een vis met een milde, delicate smaak. Door verschillende smaakrijke ingrediënten aan het gerecht toe te voegen, zoals spicy hummus en spek, ontstaat een harmonieuze balans. De Skoonuitsig Chenin Blanc met zijn frisse, fruitige tonen versterkt de zachtheid van de kabeljauw, terwijl de zeekraal en spinazie de wijn perfect aanvullen. Een smaakvolle combinatie!

Voorgerecht

Pinot Noir met Pastei met runderragout

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 50min

Ingrediënten:

  • 2 kabeljauwhazen
  • 75 gr gerookt ontbijtspek
  • 40 gr ongezouten roomboter
  • .....
De wijn-spijs combinatie

Eloisa Pinot Noir matcht fantastisch runderragoutpastei met kastanjechampignons. De wijn omarmt de hartige ragout met zijn zachte, fruitige tonen, terwijl de aardse champignons de complexiteit van de wijn versterken. Samen creëren ze een verrassende en intrigerende smaakcombinatie die je smaakpapillen op een avontuurlijke reis meenemen.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de runderlappen in kleine blokjes en bestrooi met peper en zout.
  2. Meng het vlees met de bouillon in een pan met dikke bodem, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1,5 uur koken.

Voorgerecht

Pinot Noir met Pastei met runderragout

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 50min

Ingrediënten:

2 kabeljauwhazen
75 gr gerookt ontbijtspek
40 gr ongezouten roomboter
De wijn-spijs combinatie

Eloisa Pinot Noir matcht fantastisch runderragoutpastei met kastanjechampignons. De wijn omarmt de hartige ragout met zijn zachte, fruitige tonen, terwijl de aardse champignons de complexiteit van de wijn versterken. Samen creëren ze een verrassende en intrigerende smaakcombinatie die je smaakpapillen op een avontuurlijke reis meenemen.

Smaakprofiel Fris

Smaakprofiel Fris

Hoofdgerecht

Barbera d’Asti Superiore met beef wellington

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten:

  • 500 gr groene asperges
  • 50 gr geroosterde amandelen
  • 2 citroenen
  • ....
De wijn-spijs combinatie

De San Tanaro Barbera d'Asti Superiore is de perfecte aanvulling op Beef Wellington gevuld met paddenstoelen. Het robuuste karakter en levendige frisheid van de wijn vullen de smaakvolle paddenstoelenvulling en malse biefstuk perfect aan. Samen creëren ze een smaakvolle combinatie die je smaakpapillen zal verrukken.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ossenhaas in 4 gelijkmatige biefstukken van 100 tot 150 gr per persoon. Bestrooi met peper en zout.

  2. Verhit 30 gr roomboter in een pan op middelhoog vuur en bak de ossenhaas kort mooi bruin. Haal uit de pan en laat rusten.

Hoofdgerecht

Barbera d’Asti Superiore met beef wellington

Niveau: Beginner

Bereidingstijd: 20min

Ingrediënten:

8 coquilles
25 gr ongezouten hazelnoten
25 gr wasabinoten
De wijn-spijs combinatie

De San Tanaro Barbera d'Asti Superiore is de perfecte aanvulling op Beef Wellington gevuld met paddenstoelen. Het robuuste karakter en levendige frisheid van de wijn vullen de smaakvolle paddenstoelenvulling en malse biefstuk perfect aan. Samen creëren ze een smaakvolle combinatie die je smaakpapillen zal verrukken.

Bijgerecht

Sauvignon Blanc met geroosterde asperges

  1. Heerlijk bij geroosterde asperges met ras el hanout en feta
    2022 | Nieuw-Zeeland, Marlborough
    Wallamy Pacific Sauvignon Blanc

    De wijnbouw in Nieuw-Zeeland is pas in 1973 ontstaan, maar nu al hebben de Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc's dankzij hun specifieke en explosieve smaak een ware superstar-status behaald. Deze prachtwijn is daar het perfecte voorbeeld van. Voor deze wijn zijn alleen de allerbeste druiven van één enkel perceel geselecteerd. Voeg daar de deskundigheid en ervaring van de wijnmaker aan toe en deze unieke wijn van hoge kwaliteit is een feit. 

    Normale prijs 17,49 Speciale prijs 7,99
    Je bespaart

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten:

  • 500 gr groene asperges
  • 50 gr geroosterde amandelen
  • 2 citroenen
  • ....
De wijn-spijs combinatie

Sauvignon blanc: pure frisheid! Groene asperges hebben een groenige smaak en feta is ontzettend fris. Niet voor niks zijn deze ingrediënten de perfecte match met de frisse groenige smaken en aroma’s van tropisch fruit in deze sauvignon blanc. De asperges zijn heerlijk als bijgerecht, maar dit is wat ons betreft ook een fantastisch voorgerecht. Een pure smaakexplosie!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de knoflook fijn en meng tot marinade met de olijfolie, citroensap, maple siroop, ras el hanout, peper en zout. Giet de marinade over de asperges en laat ze 15 min. in de marinade liggen.

Bijgerecht

Sauvignon Blanc met geroosterde asperges

  1. Heerlijk bij geroosterde asperges met ras el hanout en feta
    2022 | Nieuw-Zeeland, Marlborough
    Wallamy Pacific Sauvignon Blanc
    Smaak -  Fris
    Druif -  Sauvignon Blanc
    Normale prijs 17,49 Speciale prijs 7,99
    Je bespaart

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten:

500 gr groene asperges
50 gr geroosterde amandelen
2 citroenen
De wijn-spijs combinatie

Sauvignon blanc: pure frisheid! Groene asperges hebben een groenige smaak en feta is ontzettend fris. Niet voor niks zijn deze ingrediënten de perfecte match met de frisse groenige smaken en aroma’s van tropisch fruit in deze sauvignon blanc. De asperges zijn heerlijk als bijgerecht, maar dit is wat ons betreft ook een fantastisch voorgerecht. Een pure smaakexplosie!

Smaakprofiel Stevig

Smaakprofiel Stevig

Voorgerecht

Chardonnay met ingelegde zalm

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 20 min (let op 12 uur van tevoren maken)

Ingrediënten:

  • 2 gekookte rode bieten
  • 50 ml wodka
  • 1 zalmmoot van à 800 gr
  • ....
De wijn-spijs combinatie

De ingelegde zalmmoot vraagt om een perfecte metgezel, en dat is waar de Bénédicte & Bourbon Chardonnay schittert. De rijke boterachtige textuur van de Chardonnay harmonieert met de zalmmoot, terwijl de frisse citrusnoten een aangename tegenhanger bieden. Samen vormen ze een verrukkelijke combinatie die elke hap tot een culinair avontuur maakt.

Bereidingswijze:

  1. Rasp de schil van de sinaasappel en limoenen. Maal dit samen met de rode bieten in een keukenmachine tot een egale massa. Voeg het mengsel toe aan een kom en meng samen met de suiker, zout en wodka goed door elkaar.

Voorgerecht

Chardonnay met ingelegde zalm

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 20 min (let op 12 uur van tevoren maken)

Ingrediënten:

2 gekookte rode bieten
50 ml wodka
1 zalmmoot van à 800 gr
De wijn-spijs combinatie

De ingelegde zalmmoot vraagt om een perfecte metgezel, en dat is waar de Bénédicte & Bourbon Chardonnay schittert. De rijke boterachtige textuur van de Chardonnay harmonieert met de zalmmoot, terwijl de frisse citrusnoten een aangename tegenhanger bieden. Samen vormen ze een verrukkelijke combinatie die elke hap tot een culinair avontuur maakt.

Hoofdgerecht

Governo met entrecote

  1. Heerlijk bij een entrecote met sinaasappelsalade en Roseval aardappeltjes
    2021 | Italië, Toscane
    Waardering:
    96% 100 0
    (33)
    Scarànto Governo All'Uso Toscano
    |

    Magnifico! In deze sublieme Scarànto Governo All'Uso Toscano van oenoloog Matteo Bernabei komt alles samen: passie voor en een ongekende kennis van wijn. En het gebruik van de Toscaanse methode Governo All’Uso die vrijwel gelijk is aan de manier waarop de wereldberoemde Amarone wordt gemaakt. En dan weet je het wel! Een dijk van een wijn met zwoel zoet fruit, vanille en mokka. Een Italiaanse verleider én een echte puntenpakker met de maximale 99 punten van Luca Maroni en 100 van Italian Wine Guy!

    15,98

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten:

  • 500 gr groene asperges
  • 50 gr geroosterde amandelen
  • 2 citroenen
  • ....
De wijn-spijs combinatie

De Scarànto Governo voegt een vleugje magie toe aan je entrecote met zelfgemaakte kruidenboter. Het levendige karakter van de wijn versterkt de smaak van het malse vlees en vormt een harmonieus duo met de kruidenboter. De verfrissende sinaasappelsalade en de aardse aardappeltjes spelen perfect in op Scarànto’s veelzijdige smaakprofiel.  

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Maak eerst de kruidenboter. Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Snijd de rode peper en de bieslook fijn. Roer de citroenrasp, rode peper en bieslook door de zachte roomboter. Breng de kruidenboter op smaak met peper en zout. Houd ⅓ deel apart en schep het andere deel op een stukje bakpapier. Vorm met het bakpapier een rol van de kruidenboter, vouw het bakpapier dicht en leg in de koelkast.

Hoofdgerecht

Governo met entrecote

  1. Heerlijk bij een entrecote met sinaasappelsalade en Roseval aardappeltjes
    2021 | Italië, Toscane
    Waardering:
    96% 100 0
    (33)
    Scarànto Governo All'Uso Toscano
    |
    Smaak -  Stevig
    Druif -  Merlot, Sangiovese
    15,98

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten:

500 gr groene asperges
50 gr geroosterde amandelen
2 citroenen
De wijn-spijs combinatie

De Scarànto Governo voegt een vleugje magie toe aan je entrecote met zelfgemaakte kruidenboter. Het levendige karakter van de wijn versterkt de smaak van het malse vlees en vormt een harmonieus duo met de kruidenboter. De verfrissende sinaasappelsalade en de aardse aardappeltjes spelen perfect in op Scarànto’s veelzijdige smaakprofiel.  

Smaakprofiel Licht

Smaakprofiel Licht

Voorgerecht

Pinot Grigio bij de klassieke garnalencocktail

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten:

  • 500 gr groene asperges
  • 50 gr geroosterde amandelen
  • 2 citroenen
  • ....
De wijn-spijs combinatie

Één van de klassiekste voorgerechten is de garnalencocktail. Het is een heerlijke combinatie van lichtzoete garnalen, in combinatie met een zacht romige cocktailsaus en een verfrissend blaadje sla. Onze Oro Italiano Pinot Grigio is daarbij heerlijk, met aroma’s van mooi fris en tropisch fruit waarbij ‘ie de verfijning, frisse en romige smaken van de garnalencocktail perfect evenaart. 

Bereidingswijze:

  1. Maak eerst de cocktailsaus. Rasp de groene schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers uit. Meng de limoenrasp en het limoensap met de mayonaise, ketchup, whiskey, tabasco en een snufje cayennepeper in een kommetje. Breng de saus op smaak met peper en zout en schenk in een mooi kannetje.

Voorgerecht

Pinot Grigio bij de klassieke garnalencocktail

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten:

500 gr groene asperges
50 gr geroosterde amandelen
2 citroenen
De wijn-spijs combinatie

Één van de klassiekste voorgerechten is de garnalencocktail. Het is een heerlijke combinatie van lichtzoete garnalen, in combinatie met een zacht romige cocktailsaus en een verfrissend blaadje sla. Onze Oro Italiano Pinot Grigio is daarbij heerlijk, met aroma’s van mooi fris en tropisch fruit waarbij ‘ie de verfijning, frisse en romige smaken van de garnalencocktail perfect evenaart. 

Hoofdgerecht

Rioja Reserva met peperrosbief

  1. Perfect bij peperrosbief met gepofte knoflook
    2018 | Spanje, Rioja
    Añares Rioja Reserva

    Deze prachtige wijn laat het hart van menig Rioja-liefhebber sneller kloppen. De Añares Rioja DOCa Reserva valt jaar na jaar met z’n neus in de wijnprijzen en is het vlaggenschip van wijnhuis Bodegas Olarra. Zo kreeg de fantastische jaargang 2018 maar liefst 92 punten tijdens de International Wine Challenge 2020 en heeft het wijnhuis de prijzenkast aangevuld met een welverdiende zilveren medaille. Want deze houtgerijpte Spaanse kanjer barst opnieuw uit zijn voegen door prachtige fruitaroma’s, kruiden, houttonen en vanille. Nu al heerlijk op smaak, maar leg hem nog even weg en hij wordt nog beter!

    Normale prijs 15,98 Speciale prijs 8,49
    Je bespaart

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 120 min

Ingrediënten:

  • 3 el venkelzaad
  • 18 peperkorrels (4 seizoenen)
  • 500 gr rosbief
  • ....
De wijn-spijs combinatie

Añares Rioja Reserva is als een verborgen schat naast peperrosbief met gepofte knoflook. De diepgaande complexiteit van de wijn verheft de smaken van het sappige vlees tot ongekende hoogten, terwijl de gepofte knoflook de aroma’s van de wijn tot leven brengt. Deze combinatie ontketent een culinaire sensatie die je smaakpapillen tot leven brengen.

Bereidingswijze:

  1. Maal het venkelzaad, zeezout en de peperkorrels grof met een vijzel of keukenmachine en strooi op een bord. Dep de rosbief droog en rol aan alle kanten door het pepermengsel. Druk de rosbief goed aan. Laat 1 uur op kamertemperatuur komen

Hoofdgerecht

Pinot Grigio bij de klassieke garnalencocktail

  1. Perfect bij peperrosbief met gepofte knoflook
    2018 | Spanje, Rioja
    Añares Rioja Reserva
    Smaak -  Licht
    Druif -  Tempranillo, Garnacha, Graciano, Mazuelo
    Normale prijs 15,98 Speciale prijs 8,49
    Je bespaart

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 120 min

Ingrediënten:

3 el venkelzaad
18 peperkorrels (4 seizoenen)
500 gr rosbief

De wijn-spijs combinatie

Añares Rioja Reserva is als een verborgen schat naast peperrosbief met gepofte knoflook. De diepgaande complexiteit van de wijn verheft de smaken van het sappige vlees tot ongekende hoogten, terwijl de gepofte knoflook de aroma’s van de wijn tot leven brengt. Deze combinatie ontketent een culinaire sensatie die je smaakpapillen tot leven brengen.