Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

D1521 kerstwijnvoordeel wk 50 web header short mob b wvdbe
Eatertainment ster
D1521 kerstwijnvoordeel wk 50 web header short mob b wvdnlD1521 kerstwijnvoordeel wk 50 web header short mob b wvdnl

Amuse

We starten met een feestelijke Prosecco die je zintuigen prikkelt, samen met een sublieme amuse van coquille.

Prosecco met amuse van coquille

  1. Perfect bij coquille met wakame en geroosterde hazelnoten
    Italië, Veneto
    Waardering:
    100% 100 0
    (4)
    Antica Viti Prosecco Extra Dry
    |

    Laat die kurk maar knallen en vier het leven met bruisende Italiaanse bubbels. Want als er een wijn is die la dolce vita op prachtige wijze vertolkt, dan is het wel Prosecco. Verfrissend, feestelijk en heerlijk! Deze Antica Viti Prosecco uit het hart van Veneto verleidt met een fijn en karakteristiek bouquet waarin vers fruit en bloemige tonen doorklinken. Een prachtig parelsnoer van belletjes maakt het Italiaanse feest compleet. De perfecte wijn als er iets te vieren valt. Bijvoorbeeld dat de zon schijnt, of dat er een verfrissend buitje valt. Om van te genieten in je eentje of in gezelschap. Met deze Antica Viti Prosecco is het altijd feest.

    19,98

Niveau: Beginner

Bereidingstijd: 20min

Ingrediënten:

  • 8 coquilles
  • 25 gr ongezouten hazelnoten
  • 25 gr wasabinoten
  • .....
De wijn-spijs combinatie

Wijn met bubbels, zoals deze Antica Viti Prosecco, is ideaal om het smaakpallet wakker te maken en op te frissen. Deze prosecco heeft fijne en verfrissende aroma’s van vers fruit als appel en citrus. Heerlijk bij een amuse als coquille met wakame en geroosterde hazelnoten. De frisheid van wakame brengt de wijn tot leven, terwijl de coquille en nootjes de rijke smaken laten schitteren!

Bereidingswijze:

  1. Dep de coquilles droog met keukenpapier en zet apart. Rooster de hazelnoten in een voorverwarmde oven op 180 graden in 8 minuten bruin. Laat de hazelnoten afkoelen en hak fijn, hak ook de wasabinoten fijn.

Amuse

We starten met een feestelijke Prosecco die je zintuigen prikkelt, samen met een sublieme amuse van coquille.

Prosecco met amuse van coquille

  1. Perfect bij coquille met wakame en geroosterde hazelnoten
    Italië, Veneto
    Waardering:
    100% 100 0
    (4)
    Antica Viti Prosecco Extra Dry
    |
    Smaak -  Opwekkend
    Druif -  Glera
    19,98

Niveau: Beginner

Bereidingstijd: 20min

Ingrediënten:

8 coquilles
25 gr ongezouten hazelnoten
25 gr wasabinoten
De wijn-spijs combinatie

Wijn met bubbels, zoals deze Antica Viti Prosecco, is ideaal om het smaakpallet wakker te maken en op te frissen. Deze prosecco heeft fijne en verfrissende aroma’s van vers fruit als appel en citrus. Heerlijk bij een amuse als coquille met wakame en geroosterde hazelnoten. De frisheid van wakame brengt de wijn tot leven, terwijl de coquille en nootjes de rijke smaken laten schitteren!

Voorgerecht

Vervolgens schakelen we over naar de verfijnde pinot grigio, die de klassieke garnalencocktail omlijst als een schilderij van smaken en texturen.

Pinot Grigio bij de klassieke garnalencocktail

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten:

  • 500 gr groene asperges
  • 50 gr geroosterde amandelen
  • 2 citroenen
  • ....

 

De wijn-spijs combinatie

Één van de klassiekste voorgerechten is de garnalencocktail. Het is een heerlijke combinatie van lichtzoete garnalen, in combinatie met een zacht romige cocktailsaus en een verfrissend blaadje sla. Onze Oro Italiano Pinot Grigio is daarbij heerlijk, met aroma’s van mooi fris en tropisch fruit waarbij ‘ie de verfijning, frisse en romige smaken van de garnalencocktail perfect evenaart. 

Bereidingswijze:

  1. Maak eerst de cocktailsaus. Rasp de groene schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers uit. Meng de limoenrasp en het limoensap met de mayonaise, ketchup, whiskey, tabasco en een snufje cayennepeper in een kommetje. Breng de saus op smaak met peper en zout en schenk in een mooi kannetje.

Voorgerecht

Vervolgens schakelen we over naar de verfijnde pinot grigio, die de klassieke garnalencocktail omlijst als een schilderij van smaken en texturen.

Pinot Grigio bij de klassieke garnalencocktail

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten:

500 gr groene asperges
50 gr geroosterde amandelen
2 citroenen
De wijn-spijs combinatie

Één van de klassiekste voorgerechten is de garnalencocktail. Het is een heerlijke combinatie van lichtzoete garnalen, in combinatie met een zacht romige cocktailsaus en een verfrissend blaadje sla. Onze Oro Italiano Pinot Grigio is daarbij heerlijk, met aroma’s van mooi fris en tropisch fruit waarbij ‘ie de verfijning, frisse en romige smaken van de garnalencocktail perfect evenaart. 

Tussengerecht

Onze culinaire reis gaat verder met de delicate pinot noir, een meesterwerk bij de runderragout pasteitjes met kastanjechampignons. De wijn omarmt de rijke vulling en aardse champignons.

Pinot Noir met pastei met runderragout

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 50min

Ingrediënten:

  • 2 kabeljauwhazen
  • 75 gr gerookt ontbijtspek
  • 40 gr ongezouten roomboter
  • .....
De wijn-spijs combinatie

Eloisa Pinot Noir matcht fantastisch runderragoutpastei met kastanjechampignons. De wijn omarmt de hartige ragout met zijn zachte, fruitige tonen, terwijl de aardse champignons de complexiteit van de wijn versterken. Samen creëren ze een verrassende en intrigerende smaakcombinatie die je smaakpapillen op een avontuurlijke reis meenemen.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de runderlappen in kleine blokjes en bestrooi met peper en zout.
  2. Meng het vlees met de bouillon in een pan met dikke bodem, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1,5 uur koken.

Tussengerecht

Onze culinaire reis gaat verder met de delicate pinot noir, een meesterwerk bij de runderragout pasteitjes met kastanjechampignons. De wijn omarmt de rijke vulling en aardse champignons.

Pinot Noir met pastei met runderragout

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 50min

Ingrediënten:

2 kabeljauwhazen
75 gr gerookt ontbijtspek
40 gr ongezouten roomboter
De wijn-spijs combinatie

Eloisa Pinot Noir matcht fantastisch runderragoutpastei met kastanjechampignons. De wijn omarmt de hartige ragout met zijn zachte, fruitige tonen, terwijl de aardse champignons de complexiteit van de wijn versterken. Samen creëren ze een verrassende en intrigerende smaakcombinatie die je smaakpapillen op een avontuurlijke reis meenemen.

Hoofdgerecht

Dan komt de krachtige Scarànto Governo, die je meeneemt naar het hoofdgerecht met sappige entrecote en zelfgemaakte kruidenboter.

Governo met entrecote

  1. Heerlijk bij een entrecote met sinaasappelsalade en Roseval aardappeltjes
    2021 | Italië, Toscane
    Waardering:
    96% 100 0
    (33)
    Scarànto Governo All'Uso Toscano
    |

    Magnifico! In deze sublieme Scarànto Governo All'Uso Toscano van oenoloog Matteo Bernabei komt alles samen: passie voor en een ongekende kennis van wijn. En het gebruik van de Toscaanse methode Governo All’Uso die vrijwel gelijk is aan de manier waarop de wereldberoemde Amarone wordt gemaakt. En dan weet je het wel! Een dijk van een wijn met zwoel zoet fruit, vanille en mokka. Een Italiaanse verleider én een echte puntenpakker met de maximale 99 punten van Luca Maroni en 100 van Italian Wine Guy!

    15,98

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten:

  • 500 gr groene asperges
  • 50 gr geroosterde amandelen
  • 2 citroenen
  • ....
De wijn-spijs combinatie

De Scarànto Governo voegt een vleugje magie toe aan je entrecote met zelfgemaakte kruidenboter. Het levendige karakter van de wijn versterkt de smaak van het malse vlees en vormt een harmonieus duo met de kruidenboter. De verfrissende sinaasappelsalade en de aardse aardappeltjes spelen perfect in op Scarànto’s veelzijdige smaakprofiel.  

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Maak eerst de kruidenboter. Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Snijd de rode peper en de bieslook fijn. Roer de citroenrasp, rode peper en bieslook door de zachte roomboter. Breng de kruidenboter op smaak met peper en zout. Houd ⅓ deel apart en schep het andere deel op een stukje bakpapier. Vorm met het bakpapier een rol van de kruidenboter, vouw het bakpapier dicht en leg in de koelkast.

Hoofdgerecht

Dan komt de krachtige Scarànto Governo, die je meeneemt naar het hoofdgerecht met sappige entrecote en zelfgemaakte kruidenboter.

Governo met entrecote

  1. Heerlijk bij een entrecote met sinaasappelsalade en Roseval aardappeltjes
    2021 | Italië, Toscane
    Waardering:
    96% 100 0
    (33)
    Scarànto Governo All'Uso Toscano
    |
    Smaak -  Stevig
    Druif -  Merlot, Sangiovese
    15,98

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten:

500 gr groene asperges
50 gr geroosterde amandelen
2 citroenen
De wijn-spijs combinatie

De Scarànto Governo voegt een vleugje magie toe aan je entrecote met zelfgemaakte kruidenboter. Het levendige karakter van de wijn versterkt de smaak van het malse vlees en vormt een harmonieus duo met de kruidenboter. De verfrissende sinaasappelsalade en de aardse aardappeltjes spelen perfect in op Scarànto’s veelzijdige smaakprofiel.  

Dessert

Tenslotte sluiten we af met een zoete symfonie, Sauternes, die de banaan karamel zeezout taartjes omringt als een engelenkoor. Dit is het ultieme slotakkoord van een onvergetelijke avond.

Sauternes met banaan karamel zeezout taartjes 

  1. Heerlijk bij een banaan karamel zeezout-taartje
    2019 | Frankrijk, Bordeaux
    Château Voigny Sauternes (0,375L)
    |

    Als je een dessertwijn in jouw kelder of wijnkast moet hebben dan is het deze wel. Een overheerlijke fruitige, Franse klassieker waarbij de rijke smaken van gekonfijt fruit en honing volop aanwezig zijn. Sauternes behoort tot de absolute wereldtop op het gebied van dessertwijnen. De perfecte tafelheer bij zowel hartige als zoete nagerechten. Nu op dronk, maar kan ook prima nog even weggelegd worden. 

    21,49

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 45 min

Ingrediënten:

  • 2 tl vanille-extract
  • 4 rijpe bananen
  • 200 gr karamelsaus
  • ....
De wijn-spijs combinatie

De Château Voigny Sauternes is de perfecte partner voor onze verrukkelijke banaan karamel zeezout taartjes. De zoete, gouden nectar in de Sauternes harmonieert prachtig met de rijke karamel en de subtiele zouttoets in de taartjes. Samen creëren ze een onvergetelijke smaakexplosie die je smaakpapillen zal betoveren en je dessert tot een hoogtepunt zal maken. Hemels!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160℃. Smelt de roomboter in een pannetje. Mix 140 gr boter samen met de kristalsuiker en 250 gr bloem in een beslagkom. Voeg vervolgens de eieren, zout, melk en 1 tl vanille extract toe en meng door. Prak 3 bananen en roer dit door het beslag.

Dessert

Tenslotte sluiten we af met een zoete symfonie, Sauternes, die de banaan karamel zeezout taartjes omringt als een engelenkoor. Dit is het ultieme slotakkoord van een onvergetelijke avond.

Sauternes met banaan karamel zeezout taartjes 

  1. Heerlijk bij een banaan karamel zeezout-taartje
    2019 | Frankrijk, Bordeaux
    Château Voigny Sauternes (0,375L)
    |
    Smaak -  Stevig
    Druif -  Sauvignon Blanc, Muscadelle, Sémillon
    21,49

Niveau: Gemiddeld

Bereidingstijd: 45 min

Ingrediënten:

2 tl vanille-extract
4 rijpe bananen
200 gr karamelsaus
De wijn-spijs combinatie

De Château Voigny Sauternes is de perfecte partner voor onze verrukkelijke banaan karamel zeezout taartjes. De zoete, gouden nectar in de Sauternes harmonieert prachtig met de rijke karamel en de subtiele zouttoets in de taartjes. Samen creëren ze een onvergetelijke smaakexplosie die je smaakpapillen zal betoveren en je dessert tot een hoogtepunt zal maken. Hemels!