• Georges-Clement-Champagne-AC-1er-Cru-Brut-Rosé
Frankrijk, Champagne

Georges Clement Champagne AC 1er Cru Brut Rosé

Een lekker frisse, romige 1er Cru Rosé Champagne. Zalmroze van kleur. De geur is fris, zacht, kruidig, met mild fruit en romig. Droge, zeer frisse smaak, kruidig, elegant en pittig. Daarnaast een lichte rokerigheid in combinatie met veel fruit. Zuivere, frisse afdronk die zeer lang blijft hangen.

Normale prijs 49,95 Speciale prijs 29,99
Je bespaart
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Chardonnay, Pinot Noir
Smaakprofiel: Droog & Fris Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Schitterende Champagne rosé

Een lekker frisse, romige 1er Cru Rosé Champagne. Zalmroze van kleur. De geur is fris, zacht, kruidig, met mild fruit en romig. Droge, zeer frisse smaak, kruidig, elegant en pittig. Daarnaast een lichte rokerigheid in combinatie met veel fruit. Zuivere, frisse afdronk die zeer lang blijft hangen.
Serveertips
"aperitief, dessert met fruit, dessert met ijs"
Specificaties
Art.nr.29112
LandFrankrijk
RegioChampagne
DruivensoortChardonnay, Pinot Noir
SmaakprofielDroog & Fris
ServeertipAperitief
AfsluitingKurk
Alcoholgehalte12.00 %
Serveertemperatuur9
WijnsoortRosé, Schuimwijn
EAN-nummer3497840000000
Op dronk vanafNu op dronk
AllergenenBevat Sulfieten
awards
  • Georges-Clement-Champagne-AC-1er-Cru-Brut-Rosé
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Georges-Clement-Champagne-AC-1er-Cru-Brut-Rosé

Het verkrijgen van een typische kleur van Rosé champagne, is één van de moeilijkste processen. Voor het maken van Rosé champagnes wordt over het algemeen de Pinot Noir gebruikt. Om de rosékleur te laten ontstaan, kan men ervoor kiezen om de blauw gekleurde schillen deels mee te laten gisten. Champagnehuizen kunnen ook kiezen om rode wijn toe te voegen haan de reedst bestaande Champagne. Rode wijn toevoegen aan witte wijn mag alleen bij een Champagne.

Champagne:'s werelds beroemdste mousserende wijn!

La Champagne is het meest noordelijke wijngebied van Frankrijk. Met zijn koele klimaat en kalkrijke krijtbodem heeft het de ideale omstandigheden voor de productie van 's werelds beroemdste mousserende wijn, le Champagne. Champagne staat model voor alle mousserende wijnen. Alleen als een wijn uit de Champagnestreek komt, mag men de term Champagne hanteren.

Champagnes paren een hoge zuurgraad aan aromatische verfijning en complexiteit. Ze komen van drie druivenrassen: chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Meestal worden die gemengd, behalve in de Côte des Blancs. In dat district gebruikt men alleen chardonnay, voor wijnen van het type Blanc de Blancs.

In de Montagne de Reims is pinot juist weer sterk vertegenwoordigd, die voor een wat zwaardere stijl wijn zorgt. De meeste champagnes zijn assemblages van diverse stille basiswijnen van diverse jaargangen. Hierdoor kan jaar in jaar uit een gelijkmatige kwaliteit geproduceerd worden. Alleen van zeer goede oogstjaren produceert men Vintages of Millésimés.

Georges Clement

Het familiehuis Georges Clement is gelegen in het dorpje Mareuil-sur-Aÿ in het hart van de Champagne en verbouwd de drie bekende Champagne druiven: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Chardonnay geeft finesse en frisheid, Pinot Noir structuur en kracht en Pinot Meunier vooral rondheid en aroma`s van rood fruit. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de wijngaard is minimaal en de wijnstokken worden met veel zorg behandeld. Het oogsten gebeurt uitsluitend met de hand, zoals in de hele Champagne streek voorgeschreven is. De kelders van het wijnhuis liggen 20 meter onder de grond in de krijtrotsen. Dit is een ideale plek voor de flessen om langzaam te rijpen.

Naar boven