La Rioja - Dé regio van Spanje

Filteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Marqués-de-Reinosa-Cecios-Rioja-DOCa-Blanco
  Marqués-de-Reinosa-Cecios-Rioja-DOCa-Blanco
  2018 | Spanje

  Rioja staat vooral bekend om zijn fantastische rode wijnen, maar er worden hier ook waanzinnig lekkere witte wijnen gemaakt. Zoals de Cecios Rioja DOCa Blanco. Afkomstig van een wijnhuis dat is opgericht door de Markies van Reinosa. Een man van adel die Rioja als wijngebied heeft gevormd tot wat het vandaag de dag is. Een nobele geschiedenis waar deze nobele wijn uit is voortgekomen. 

  Smaak:Levendig & Fris
  Druif:Tempranillo, Garnacha Blanca, Viura
  Niet lekker, geld terug
  12,99
  Niet op voorraad

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rioja Crianza, Rioja Gran Reserva en Rioja Blanco

In Rioja zijn er verschillende kwaliteitsniveaus. Joven, Crianza, Reserva en Gran Reserva. Deze termen zijn terug te vinden op de etiketten. Rioja Crianza mag na Joven het snelst op de markt worden gebracht. Deze wijnen moeten minimaal twee jaar rijpen, waarvan een jaar op houten vaten. Tempranillo is de belangrijkste druif in deze heerlijk fruitige Rioja en omdat de Rioja Crianza korter rijpt dan de Reserva of Gran Reserva is de wijn hemels zacht van smaak.

Gran Reserva’s moeten het langst wachten voor ze op de markt worden gebracht. De wijnen dienen ten minste 24 maanden op hout te rijpen en vervolgens nog eens 36 maanden op de fles. Maar ze zijn absoluut het wachten waard! Door de lange rijping ontwikkelt de wijn namelijk krachtige tannines en een uiterst complexe smaak.

Tot slot hebben de Rioja Blanco. Een uitzonderlijk zeldzame wijn gemaakt van witte druiven, waarvan de belangrijkste Viura is. Rioja Blanco wijnen  maken slechts zo’n tien procent van de productie uit de regio uit. Een waar juweeltje voor de liefhebbers van witte wijnen.

Naar boven