De eerste zonnestralen breken door en dat betekent dat de barbecue weer aan kan! Bekijk al onze barbecue-wijnen voor de laagste prijs op deze pagina. Benieuwd naar een aantal wijn-spijs suggesties? Klik hier.
Prachtige Rioja Reserva die twintig maanden mocht rijpen op hout om daarna nog eens twee jaar rust te pakken in de fles. Dat geeft de wijn een elegante complexiteit. Vol, zacht en diep van smaak met veel donker fruit, kruiden en natuurlijk die lekkere toets vanille. Een Reserva op leeftijd die nu perfect op dronk is.
Wijnen uit Chili zijn ongekend populair en als je deze uitzonderlijk frisse Chardonnay met de mooie toon van noten, eik en een romig botertje proeft, weet je gelijk waarom. Met deze prachtige gerijpte witte wijn laat Castillo Santa Paulina de Nieuwe Wereld op z'n best ervaren. Het wijnhuis verbouwt de druif in de relatief koele Curicó Valley, waar deze Chardonnay zijn fantastische aroma's en overweldigende smaken opdoet. Elegant en verfijnd, zonder aan kracht in te boeten.
De eerste zonnestralen breken door en dat betekent dat de barbecue weer aan kan! Bij lekker eten hoort natuurlijk een goede wijn. Er zijn verschillende soorten wijn die goed samengaan met gerechten van de barbecue. Bekijk onze absolute barbecue-toppers voor de laagste prijs op deze pagina.
Rode wijnen
Het is algemeen bekend dat een mooie rode wijn een perfecte aanvulling is op een groot stuk vlees. Een klassieke keuze bij gerechten van de barbecue zijn dan ook de wijnen gemaakt van cabernet sauvignon. Zijn volle smaak en hoge tannines passen goed bij verschillende soorten vlees van de barbecue, in het bijzonder bij rood vlees. De volgende aanrader is syrah of shiraz. Dit druivenras produceert wijnen met veel smaak en body, dit combineert enorm goed met gegrilde steaks en ribs. Malbec is een fruitige wijn, vol van smaak die heerlijk smaakt bij pittige barbecue sauzen en gerechten. Niet voor niets drinken de Argentijnen Malbec maar al te graag bij hun asado (Argentijnse barbecue). Heb je liever een lichte rode wijn? Dan is pinot noir de perfecte rode wijn voor jou. Deze wijn combineert prachtig met lichter vlees zoals kip of gegrilde vis zoals gegrilde zalm.
Witte wijnen
Maar bij barbecue denken we natúúrlijk aan de zon, en wat is er dan lekkerder dan een goed glas witte wijn? Een van de populairste witte druivenrassen is de sauvignon blanc. De frisse tonen en fruitige aroma’s van deze wijn zijn erg lekker bij gegrilde vis en groenten, dat geldt ook voor de chenin blanc. De volle en rijke wijnen van de chardonnaydruif gaan juist erg goed samen met gegrilde kip en varkensvlees. De wijnen van de rieslingdruif kunnen variëren van droog tot zoet, afhankelijk van waar ze vandaan komen. Een droge riesling is erg lekker bij gegrilde kip en varkensvlees. De zoete variant gaat juist goed samen met pittig en kruidige gerechten, gegrilde groenten en visgerechten.