2019 | Spanje, Murcia

Finca El Lince Monastrell

  • Finca El Lince Monastrell
  • Finca El Lince Monastrell
Opslaan

Druiven geselecteerd uit de oudste monastrell-wijngaarden van Bodegas Alceño, zijn het daverende succes achter deze Finca El Lince Monastrell. Gerijpt in het zonnige Zuidoost-Spanje en gelegen tussen 600 à 800....

 

Meer Lezen
Smaak Stevig
Druif Monastrell
7,69
46,14 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Inhoud
Specificaties
Reviews

Houtgerijpte Spaanse monastrell

Prachtig kersenkleurige rode wijn, met in de neus uitgesproken rijp fruit van framboos en cassis aangevuld met nieuw eikenhout, rokerige tonen en vanille. In de mond zeer uitgesproken met verzachte tannines en een mooie balans met frisse tonen. Een volle wijn die zich perfect laat combineren met gegrild vlees, ribs of pittige gerechten.
  • Https& Entrecôte
  • Https& Ossenhaas
  • Https& Varkensgebraad
  • Https& Varkenshaas
wijnoutletJa
Flesinhoud0.75
WijnsoortRode Wijn
LandSpanje
DruivenrasMonastrell
RegioMurcia
Smaakprofiel Stevig
Jaargang2019
Alcoholgehalte14 %
Houtrijping2 maanden
ClassificatieDO Jumilla
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer28437016230194
Art.nr.E103081
Awards
  • Finca El Lince Monastrell
  • Finca El Lince Monastrell
Bijzonder lekkere monastrell vol fruit en houttonen

Finca El Lince wordt gemaakt door Bodegas Alceño, de oudste wijnmakerij in Jumilla sinds 1870. Zij werken veelal met de monastrelldruif, waarvan ook de Finca El Lince is gemaakt. De druif is helemaal in zijn natuurlijke habitat in de streek Jumilla en ontwikkelt daardoor zijn maximale kleur- en smaakeigenschappen dankzij de ideale combinatie van bodem en klimaat

Jumilla

In de wijnstreek Jumilla in het zuidoosten van Spanje heerst een verzengend warm klimaat. Een briesje van zee zorgt af en toe voor verkoeling van de met zand afgedekte kalksteen bodem. Voor een ontspannen vakantie is dat niet de beste omgeving. Druiven zijn er echter dol op. Bovendien hield dat klimaat de gevreesde druifluis lange tijd op afstand. Zo’n honderd jaar nadat de luis toesloeg en vrijwel alle wijngaarden in Europa verwoestte, drong de phylloxeraplaag in de jaren tachtig van de vorige eeuw echter ook door in Jumilla. De luis boorde zich naar binnen in de wortelstok, waardoor vocht uit de stok liep, ruimte makend voor schimmels. Er zat niet anders op: net als elders in Europa moesten ook in Jumilla alle wijnstokken worden vervangen. En als je ’t dan toch doet dan ook maar meteen goed, was de gedachte bij de wijnboeren in het geteisterde gebied. Er werd flink geïnvesteerd in onderzoek naar de meest geschikte variëteiten en al snel bleek dat de monastrell, in Frankrijk bekend onder de naam mourvèdre, zich prima thuis voelt onder een brandende zon. Nou is de monastrell van huis uit al geen lastige druif, hij rijpt goed en geeft een hoge opbrengst, maar in het dorre en heuvelachtige Jumilla gedijt hij als de beste. Hier produceert-ie grote en stevige wijnen vol fruit en een aangename kruidigheid. Door de relatief lage opbrengst zijn wijnen van monastrell bovendien mooi geconcentreerd. De Franse mourvèdre wordt regelmatig gebruikt in een blend met bijvoorbeeld grenache of cinsault. De wijnboeren in Jumilla weten de monastrell echter volledig op eigen kracht te laten pieken. En dat ervaar je met deze Finca el Lince Monastrell. Deze sappige granaatrode wijn heeft een drie maanden op hout doorgebracht voordat-ie onder de kurk ging.