2014 | Italië, Veneto

Corte Midea Amarone della Valpolicella DOCG

Waardering:
80% of 100

De Amarone della Valpolicella is een klassieke topwijn uit Noordoost Italië en wordt vaak in een adem met Barolo en Brunello genoemd als de drie koningen van Italië. Doordat de druiven na de oogst worden gedroogd, ontstaat een uitzonderlijk geconcentreerde en mondvullende wijn om even goed voor te gaan zitten.

Normale prijs 21,99 Speciale prijs 14,99
U bespaart
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Corvina, Corvinone, Rondinella
Smaakprofiel: Vol & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews 1
Proefnotitie

Geconcentreerd & intens

Deze kostbare wijn heeft een diepe, robijnrode kleur. In de geur is de grote complexiteit niet te missen; volop viooltjes, kers, krentjes, tabak en vanille. Vol en zwoel van smaak met delicate tonen van rijpe kers, braam, een royale lik vanille, pure chocolade en een heel klein mokka bittertje. Een complexe en mondvullende wijn om voor te gaan zitten. Uitstekend bij pastissada de caval, stoofpot van paardenvlees met gnocchi, een traditioneel gerecht uit Veneto.
Serveertips
  • Boeuf Bourguignon
  • Haas
  • Gebraden vlees
"anipasti, rood vlees, osso bucco, pelswild, blauwgeaderde kazen"
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortCorvina, Corvinone, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielVol & Krachtig
Jaargang2014
Alcoholgehalte15.00
Houtrijping36 maanden
Serveertemperatuur16
ServeertipAntipasti
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8003625153184
Art.nr.613884
Reviews 1
Corte-Midea-Amarone-della-Valpolicella-DOCG
Enoitalia

Sinds de jaren '40 van de vorige eeuw is de familie Pizzolo actief in de landbouw met Giovanni Alberto Pizzolo aan het roer. Toen de familie in 1986 een aantal wijngaarden in Calmasino di Bardolino overnam, werd Enoitalia werd opgericht. Sindsdien is het bedrijf aanzienlijk gegroeid onder leiding van de broers Giorgio Pizzolo en zijn drie broers Giuliano, Augusto en Floriano. Dankzij hun kennis van landbouw en passie voor het product, is Enoitalia uitgegroeid tot een van de bekendste kelders van Italië. Giorgio en zijn broers hebben met deze wijn een echt juweel in handen en is nu ook voor u beschikbaar!

Amarone della Valpolicella

De Amarone della Valpolicella heeft een onberispelijke reputatie. De wijn bestaat uit een blend van de druivenrassen Corvina, Corvinone, Rondinella en eventueel wat Molinara. Het bijzondere van deze wijn is dat de druiven na de oogst minimaal 4 maanden worden gedroogd in grote schuren. Dit proces noemt men appassimento, wat ervoor zorgt dat de duiven 40% van hun vocht verliezen en relatief meer restsuikers bevatten. Tegenwoordig vindt dit proces vaak plaats in moderne 'droogkamers'. De ingedroogde druiven lopen op deze manier over van concentratie.. Hoewel dit proces zorgt voor meer vergisting en alcohol, blijft de complexiteit en de structuur zo stevig als een huis. Het resultaat is een krachtige geconcentreerde wijn gemaakt met een intens fruitige smaak, afgemaakt met een klein zoetje. Dit zorgt ervoor dat de Amarone wordt gezien als één van de grootste wijnen van Italië. Sommige stijlen Amarone kunnen nog jarenlang rijpen, andere zijn bedoeld om jonger te drinken.

Naar boven