2019 | Frankrijk, Bordeaux

Château Vaccant Bordeaux Moelleux AOP

We kennen allemaal de prachtige rode wijnen uit Bordeaux, maar wist u dat er ook heerlijke witte wijnen worden gemaakt? Neem bijvoorbeeld de Château Vaccant Bordeaux Moelleux AOP, een elegante en rijke zoete witte wijn vol exotisch fruit. Heerlijk als aperitief of bij het dessert. 

11,98
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Sauvignon Blanc, Sémillon
Smaakprofiel: Zacht & Zoet Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Elegante zoete witte wijn uit Bordeaux

Château Vaccant is een elegante en fraaie rijke zoete witte wijn uit Bordeaux. Een wijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven uit wijngaarden met wijnstokken van maar liefst 30 jaar oud. De wijn heeft een mooie heldere goudgele kleur met een zeer rijpe geur van exotische vruchten zoals abrikoos en peer. Smaakvolle, soepele en zachte zoete wijn met rijke aroma's van abrikoos, peren en lindebloesem. Traditioneel worden dit soort wijnen geschonken bij Foie Gras of een stukje Paté op toast, maar de wijn is ook heerlijk als aperitief of bij desserts.
Serveertips
  • Foie gras
  • Paté
  • Chocolade desserts
  • Roomijs
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandFrankrijk
DruivensoortSauvignon Blanc, Sémillon
RegioBordeaux
SmaakprofielZacht & Zoet
Jaargang2019
Alcoholgehalte11.00 %
Serveertemperatuur10-12 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2023
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418014456
Art.nr.200029
Reviews
Château Vaccant Bordeaux Moelleux AOP
Fraaie zoete witte wijn uit Bordeaux

Bordeaux Moulleux wijnen zijn zoete en verleidelijke witte wijnen uit Bordeaux die in deze gehele regio mag worden gemaakt. De benaming 'Moelleux' is Frans voor zacht, zoet of mollig. Belangrijkste druivensoorten hiervoor zijn Sémillon, Muscadelle en Sauvignon. Deze wijnen worden op een iets andere wijze geproduceerd. De gekneusde druiven van de rijpe Sémillon en Sauvignon laat men na de pluk 20 uur macereren waarbij iedere druivensoort een persoonlijke behandeling krijgt. Men past daarna koude filtering toe zodat het vinificatieproces eerder stopt en er meer restsuiker overblijft in de wijn. Dit resulteert in frisse en lichtzoete wijnen met een elegante rondheid.

Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Naar boven