• Château-Sixtine-Châteauneuf-du-Pape
  • Château-Sixtine-Châteauneuf-du-Pape
  • Château-Sixtine-Châteauneuf-du-Pape
2015 | Frankrijk, Châteauneuf-du-Pape, Rhône

Château Sixtine Châteauneuf du Pape

Bekroond met meerdere medailles en bejubeld door verschillende wijnschrijvers en journalisten. Deze Châteauneuf du Pape van Château Sixtine is een heus pareltje uit de Rhône. De wijn stuift het glas uit, is zijdezacht van smaak en heeft een onvergetelijke smaaksensatie die u doet verlangen naar de volgende slok.

Normale prijs 29,99 Speciale prijs 19,99
U bespaart
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Syrah, Garnacha, Mourvèdre
Smaakprofiel: Vol & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Stoer en rijk

Deze charmante cuvée is een stoere en rijke boeren gespierde Châteauneuf du Pape uit het fruitige jaar 2015 met een geur en maak wat u er van mag verwachten. Al bij het openen van de fles komt het ongelooflijk intense bouquet duidelijk naar voren met warme indrukken van zwarte bessen, zoethout, rijpe kersen en specerijen. . Zijdezacht van smaak met aroma’s van kersen, pruimen, laurier, zachte chocolade en kruiden. Een heerlijke wijn met een onvergetelijke smaaksensatie welke u doet verlangen naar de volgende slok. Ons advies is wel om de wijn zeker twee tot drie uur van te voren te decanteren zodat de aroma’s zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ongeëvenaarde lange afdronk!
Serveertips
"gans, gebraden kalkoen, eend, pluimwild, patrijs, aardappelgratin"
Specificaties
ProductnaamChâteau Sixtine Châteauneuf du Pape
WijnsoortRode Wijn
LandFrankrijk
DruivensoortSyrah, Garnacha, Mourvèdre
RegioRhône, Châteauneuf-du-Pape
SmaakprofielVol & Krachtig
Alcoholgehalte15.50
Jaargang2015
ClassificatieAOC Châteauneuf-du-Pape
Houtrijping12 maanden
Decanteren2 uur
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer23760037132563
Art.nr.251565
awards
  • Château-Sixtine-Châteauneuf-du-Pape
  • Château-Sixtine-Châteauneuf-du-Pape
  • Château-Sixtine-Châteauneuf-du-Pape
  • Château-Sixtine-Châteauneuf-du-Pape
  • Château-Sixtine-Châteauneuf-du-Pape
Reviews
Château-Sixtine-Châteauneuf-du-Pape
Beoordelingen wijncritici:

Robert Parker - 92-94 punten
Jeb Dunnuck - 95 punten
Decanter - 96 punten

Châteauneuf-du-Pape

Geen enkel ander wijnhuis in Châteauneuf-du-Pape heeft zo'n legendarische status als die van de familie Diffonty. De geschiedenis van de boerenfamilie in hart en nieren gaat terug tot het jaar 1673. Pas in het begin van de twintigste begon de familie met het maken van wijn. Félicien Désiré Diffonty legde in 1924 officieel de eerste steen van het wijngoed. In 1958 kreeg het wijngoed, onder leiding van kleinzoon en burgemeester Féicien Diffonty de naam Cuvée du Vatican. Dit als verwijzing naar de veertiende eeuw, toen paus Clemens V (ook bekend van Graves Grand Cru Château Pape Clément) het pauselijk hof vanwege een strijd in het Vaticaan naar het Franse Avignon verplaatste. Zjin opvolger paus Johannes XXII liet in de buurt een 'nieuw kasteel van de paus' bouwen: château neuf du pape. Binnen de kasteelmuren liet de paus bovendien wijnstokken aanplanten, waarvan de 'vin des papes' worden gemaakt. De wijn werd in eerste instantie gebruikt als miswijn, de geestelijken lieten voor eigen gebruik liever een flesje uit Bourgogne aanrukken. Pas sinds 1900 geniet de pauselijke wijn wereldfaam en hoewel het château van pape Johannes in 1944 door de Duitsers is opgeblazen, groeien de druivenstokken nog altijd rondom de ruïnes van het oude kasteel.

Château Sixtine

Tien jaar na het bombardement door de Duitsers werden de wijngaarden in Châteauneuf-du-pape opnieuw bedreigd. Boven het stadje werden met enige regelmaat onidentificeerbare, sigaarvormige objecten gespot. Uit vrees voor het wel en wee van zijn druivenstokken vaardigde de toenmalige burgemeester, juist kleinzoon Féicien Diffonty, de misschien wel meest bizare wet in de wijnwereld uit. Hij verbood het vliegende schotel om te landen binnen de gemeentegrens. De wet is nog altijd van kracht en blijkt bijzonder effectief. Geen ufo die een bedreiging vormde voor de wijnen van het huis dat tegenwoordig de naam Château Sixtine draagt en wordt aangestuurd door de vierde generatie in de persoon van Jean Marc Diffonty. Hij richt zich op een meer natuurlijke en ecologische manier van wijnmaken.

Naar boven